• Πολιτική

    Ν. Παπαθανάσης: Εμβληματικός και ουσιαστικός ο νέος αναπτυξιακός νόμος

    • NewsRoom

    Νίκος Παπαθανάσης


    «Ο αναπτυξιακός αυτός νόμος, είναι εμβληματικός, παρέχει τις καλές και ικανές συνθήκες, αλλά και όλα τα εργαλεία στην επιχειρηματική κοινότητα, προκειμένου να μπορεί γρήγορα να ξεκινήσει μια επενδυτική δραστηριότητα» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής.

    Ο αναπληρωτής υπουργός, τόνισε πως «από το 2019 δουλεύουμε για να φέρουμε την ανάπτυξη στον τόπο, και αυτό που μας διαφοροποιεί από την αντιπολίτευση, είναι ότι εμείς θέλουμε μια ανοικτή κοινωνία, όπου ο κάθε συμπολίτης μας να μπορεί να επιχειρεί χωρίς να ταλαιπωρείται από το κράτος, και έτσι να έρχονται νέες θέσεις εργασίας».

    Ο αναπτυξιακός νόμος που καλείστε σήμερα να ψηφίσετε, είπε ο κ. Παπαθανάσης, «έχει ξεκινήσει ενάμιση χρόνο πριν και έχει περάσει εξαντλητικά από τις διαδικασίες διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, του κοινωνικούς εταίρους, με τα επιμελητήρια και είναι ‘καλά δουλεμένος’». Υπογράμμισε πως «έχουμε μπει στο βάθος και στην ουσία» για να βοηθήσουμε την επιχειρηματικότητα».

    Αυτά τα δυόμιση χρόνια, είπε ο αναπληρωτής υπουργός, «χτίσαμε ένα τοίχος εμπιστοσύνης με τον ιδιωτικό τομέα, πάντα με την εποπτεία της Πολιτείας, έτσι ώστε να διευκολύνεται όλη η έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Εμείς θεωρούμε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να έχει τον επιτελικό ρόλο. Γι’ αυτό, μέσα από μια σειρά νομοθετημάτων απλοποιήσαμε τις διαδικασίες, με αποτέλεσμα σήμερα, το 80% των ενεργειών ίδρυσης μιας επιχείρησης να γίνεται αυτόματα και μόνο το 20% να χρειάζεται εγκριτικές διαδικασίες και αποφάσεις».

    Ο αναπληρωτής υπουργός, ανέφερε επίσης ότι εμείς δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε με τους ρυθμούς υπαγωγής επενδύσεων που είχε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Εμάς μας έχει ψηφίσει ο λαός για να δημιουργήσουμε ένα φιλοεπενδυτικό περιβάλλον και να έρθουν επενδύσεις στην χώρα μας. Και αυτή τη στιγμή, βλέπετε ότι όλοι οι «πρωταθλητές» της τεχνολογίας, «αγοράζουν Ελλάδα», διότι βλέπουν μπροστά τους μια σοβαρή κυβέρνηση. Εμείς, τόνισε, δεν κρυβόμαστε από τους επενδυτές όπως έκαναν ορισμένοι από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έβλεπαν ούτε καν τα τεύχη δημοπράτησης. Ο κ. Παπαθανάσης, σημείωσε ότι ο νόμος 4399 του ΣΥΡΙΖΑ είχε παθογένειες και ήταν «λίγο τεμπέλικος για τις προκλήσεις της εποχής», καθώς ουσιαστικά «ήταν ένας κουβάς, που πρακτικά σημαίνει ότι εκεί έμπαιναν όλοι οι τομείς, με αποτέλεσμα τομείς όπως ο τουρισμός, να απορροφούν ανισομερώς το μεγαλύτερο κομμάτι, ή μία Περιφέρεια να λαμβάνει μεγαλύτερα ποσά από την άλλη και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να μπαίνουν μέσα μέσα μαζί με τις μεγάλες». Εμείς είπε, σήμερα «διαχωρίζουμε τους παραγωγικούς τομείς, τα ποσά που είναι για τις Περιφέρειες, διαχωρίζουμε τα ποσά για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τις μεγάλες».

    Σχετικά με τις διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου για την Θράκη, είπε πως «ποτέ δεν έχουν υπάρξει τέτοιες διατάξεις για την Θράκη» και υπενθύμισε πως αυτή ήταν μια δέσμευση του πρωθυπουργού».

    Ο αναπτυξιακός νόμος αυτός, υπογράμμισε, ως άξονές του έχει ακριβώς αυτά που λέει και θέλει η παγκόσμια κοινότητα. «Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό» και δημιουργήσαμε όλες τις πτυχές και τους τομείς, σημείωσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Υπερψηφίστηκε στη Βουλή ο αναπτυξιακός νόμος

    Για ψευδή προπαγάνδα κατηγορεί τον ΥΠΕΣ της Τουρκίας ο Ν. Μηταράκης

    Ο Σκέρτσος συντηρεί την επίθεση στο ΚΙΝΑΛ – Ειρωνική απάντηση Κωνσταντινόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ