• LIFE&STYLE

    Γιατί ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επέστρεψαν τα γαμήλια δώρα

    μεγκαν-μαρκλ-πριγκιπας-χαρι-βασιλικος-γαμος


    Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επέστρεψαν στους αποστολείς τους όσα γαμήλια δώρα έφτασαν στο Παλάτι, συνολικής αξίας 9,3 εκατ. δολαρίων. Η είδηση αρχικά προκαλεί έκπληξη, ωστόσο το γεγονός συνέβη, καθώς αυτό ορίζει ο νόμος του Παλατιού, όπως αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα.

    Το πρωτόκολλο υπαγορεύει πως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν μπορούν να αποδεχθούν δώρα παροχής φιλοξενίας ή άλλων υπηρεσιών, προκειμένου να μην υπάρξει διάθεση εκμετάλλευσης προς όφελός τους.

    Η βασιλική «γραμμή» ορίζει πως «η θεμελιώδης αρχή που διέπει την αποδοχή των δώρων από τα μέλη του Παλατιού, είναι ότι δεν πρέπει να γίνονται δεκτά δώρα, όπως φιλοξενία ή υπηρεσίες, που θα μπορούσαν ή θα μπορούσαν να φανερώσουν ότι το μέλος της Βασιλικής Οικογένειας έχει υποχρέωση έναντι του δότη».

    Μέγκαν Μαρκλ-πριγκιπας χάρι
    Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με την Express, είναι η εταιρεία Bags of Love, που έστειλε στο ζευγάρι ασορτί μαγιό, με την ελπίδα να τα φορέσει στον μήνα του μέλιτος.

    Πριν τον γάμο τους, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ είχαν ζητήσει αντί γαμήλιου δώρου, οι προσκεκλημένοι, αλλά και όσοι το επιθυμούσαν να προχωρήσουν σε δωρεές σε ένα από τα επτά φιλανθρωπικά ιδρύματα της επιλογής τους: CHIVA, Crisis, Myna Mahalia Foundation, Little Soldiers του Scotty, StreetGames, Surfers Against Sewage και The Wilderness Ίδρυμα UK.

    μεγκαν-μαρκλ-πριγκιπας-χαρι-βασιλικος-γαμος

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η άγνωστη φωτογραφία του Χάρι και της Μέγκαν που έχει η βασίλισσα Ελισάβετ στο Παλάτι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παροξυσμός στο eBay για τα goody bag από το γάμο του Χάρι και της Μέγκαν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χάρι και Μέγκαν: Αυτό που δεν πρόσεξε κανείς στα επίσημα πορτρέτα του βασιλικού γάμου



    ΣΧΟΛΙΑ