• LIFE&STYLE

    The Coustas: Οι 3 φωτογραφίες που δείχνουν ότι Γιάννης Κούστας και Δήμητρα Μέρμηγκα είναι πραγματικά ευτυχισμένοι (αποκλειστικές φωτό)

    Γιάννης Κούστας και Δήμητρα Μέρμηγκα. Στην φωτό με την μικρή τους κόρη τα Χριστούγεννα του 2018


    Τις πιο ευτυχισμένες γιορτές μετά από καιρό πέρασαν ο εφοπλιστής Δρ. Γιάννης Κούστας και η νεαρή σύντροφος του Δήμητρα (οι δυο τους δεν έχουν παντρευτεί ακόμα καθώς αναμένουν την απόφαση του Αρείου Πάγου), καθώς φέτος ήταν και οι πρώτες γιορτές που κρατούσαν αγκαλιά το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να τους φέρει η ζωή: την μόλις τεσσάρων μηνών κορούλα τους, η οποία είναι το πρώτο παιδί για τη Δήμητρα και το πέμπτο για τον εφοπλιστή. Οι άγιες μέρες των Χριστουγέννων για τον 62χρονο εφοπλιστή της ναυτιλιακής Danaos Corporation και τη μεσογειακής ομορφιάς 26χρονη συντροφό  του παραδοσιακά σημαίνουν ότι θα πακετάρουν τις βαλίτσες τους με τα καλύτερα designer κομμάτια και apres ski outfits που διαθέτουν στη γκαρνταρόμπα τους και θα αναχωρήσουν – πάντα με το ιδιωτικό τους αεροσκάφος – για τους πιο φημισμένους χειμερινούς προορισμούς του κόσμου. 

    Φέτος, και όπως κάθε χρόνο από τη στιγμή της γνωριμίας τους, επέλεξαν να αναχωρήσουν για το φημισμένο κοσμοπολίτικο θέρετρο στις ελβετικές Άλπεις, το Γκστάαντ. Έναν κλασσικό jet setter προορισμό που προτιμούν οι περισσότεροι Έλληνες rich and famous.

    Τα φετινά Χριστούγεννα, όμως, εκτός από τις πολλές δικές τους αποσκευές, είχαν μαζί τους και όλα τα απαραίτητα για την μικρή τους κόρη, η οποία και για πρώτη φορά αντίκρισε χιόνι. 

    Τι κι αν είναι μόλις τεσσάρων μηνών; Αυτό δεν εμπόδισε τον κ. Κούστα και την Δήμητρα να έχουν μαζί τους τον καρπό του έρωτά τους, γεγονός που αποδεικνύει με τον πιο γλυκό τρόπο το πόσο πολύ έχει αλλάξει η κοινή τους ζωή προς το καλύτερο από τότε που την υποδέχτηκαν.

    Το glamorous και χιονισμένο Γκστάαντ αποτέλεσε το ιδανικό και πιο παραμυθένιο σκηνικό για την οικογένεια Κούστα που θέλησε να περάσει μερικές ήσυχες μέρες μακριά από όλους και από όλα και να ζήσει στιγμές πάνω από όλα ιδιωτικές και αυστηρά οικογενειακές. 

    Άλλωστε αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος που επέλεξαν το συγκεκριμένο μέρος, το γεγονός δηλαδή ότι τις φετινές γιορτές οι περισσότεροι Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές επέλεξαν τις γαλλικές Άλπεις για τις διακοπές τους, πράγμα που θα σήμαινε σαφέστατα λιγότερη ιδιωτικότητα για εκείνους, καθώς συνεχώς θα συναντούσαν γνωστούς και φίλους. 

    Παρόλα αυτά, δεν παρέλειψαν να στείλουν αριστοτεχνικά και ξεχωριστά τις ευχές τους στους αγαπημένους τους ανθρώπους, που δεν έλειψαν λεπτό από τις σκέψεις τους. 

    Η γιορτινή κάρτα των Coustas 

    Η γιορτινή κάρτα που δημιούργησαν – άλλη μια υπέροχη ιδέα της νεαρής μανούλας – απεικονίζει τον κ. Κούστα και τη λαμπερή Δήμητρα να κρατούν στην αγκαλιά τους την μικρή τους κόρη (η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πάρει το όνομα «Κατερίνα», όπως λένε τη μητέρα της Δήμητρας Μέρμηγκα και πεθερά του εφοπλιστή) με φόντο τις παγωμένες αλλά στρωμένες με παχύ, κατάλευκο χιόνι Ελβετικές  Άλπεις, τρισευτυχισμένους και με την αίσθηση της πληρότητας καταγεγραμμένη στα πρόσωπά τους.

    Από την υπέροχη αυτή φωτογραφία, φαίνεται ξεκάθαρα ότι επρόκειτο για ένα πολύ σωστά δοσμένο και ποιοτικό καλλιτεχνικό concept, καθότι σκοπός της Δήμητρας ήταν να απεικονιστεί όσο πιο πιστά γίνεται η ευτυχία τους με φόντο το λευκό τοπίο και αυτό το μήνυμα αγάπης που στέλνουν για τις γιορτές να περάσει σε όλους τους αγαπημένους τους ανθρώπους όσο πιο γλυκά και αθώα γίνεται, με το προσωπάκι της μόλις λίγων μηνών κορούλας τους να συμβάλει τα μέγιστα για το σκοπό αυτό! 

    Η ευχετήρια κάρτα μάλιστα φέρει και την υπογραφή “Love, The Coustas”, δηλαδή «Με αγάπη, η οικογένεια Κούστα», άλλη μια τρυφερή απόδειξη της ολοκληρωμένης οικογενειακής τους ευτυχίας.

    Γιάννης Κούστας και Δήμητρα Μέρμηγκα. Στο μέσον η κορούλα τους

    Σε κάθε περίπτωση Γιάννης Κούστας και Δήμητρα Μέρμηγκα δεν αρκέστηκαν στην ευχετήρια κάρτα αλλά φρόντισαν να ενημερώσουν διαδικτυακά με φωτογραφικά ενσταντανέ τους φίλους τους για τις αποδράσεις που πραγματοποίησαν όσο διάστημα παρέμειναν στην Ελβετία. 

    Μια από αυτές τις αποδράσεις ήταν και η μετάβαση στο χιονοδρομικό κέντρο για την καθιερωμένη ενασχόλησή τους με το αγαπημένο τους χειμερινό σπορ, το σκι. 

    Όπως αποδεικνύει το αντίστοιχο φωτογραφικό στιγμιότυπο, οι ευτυχισμένοι γονείς αποφάσισαν να αφήσουν για λίγο το μικρό τους αγγελούδι στη φροντίδα της νταντάς που ταξίδευε μαζί τους και να ανέβουν τις χιονισμένες πλαγιές, έτσι ώστε να επιδοθούν σε σλάλομ και καταβάσεις στις απαιτητικές αλπικές πίστες, ως έμπειροι σκιερ που είναι αμφότεροι.

    Τις πασπαλισμένες με χριστουγεννιάτικη χρυσόσκονη μέρες τους στον ελβετικό  χειμερινό προορισμό συμπλήρωσαν οι ατελείωτες βόλτες τους τόσο μαζί με αλλά και χωρίς τη μικρή κορούλα τους – αν και στις περισσότερες εξορμήσεις την είχαν μαζί στο καροτσάκι της, πάντοτε καλά προστατευμένη από το τσουχτερό κρύο. 

    Οι βόλτες της οικογένειας Κούστα, πέρα από τους περιπάτους στους χιονισμένους δρόμους, περιλάμβανε και αρκετές στάσεις σε δημοφιλή ξενοδοχεία της περιοχής για το απαραίτητο ζεστό ρόφημα και το πάντοτε πλουσιοπάροχο γεύμα για να μαζέψουν δυνάμεις έτσι ώστε να συνεχίσουν να ανακαλύπτουν νέες ακόμη πιο γραφικές γωνιές και να αποτυπώνουν στο φωτογραφικό τους φακό τις πιο γλυκές αναμνήσεις τους.

    Η αλλαγή του χρόνου τους βρήκε φυσικά αγκαλιά στη ζεστασιά και τη θαλπωρή του πολυτελέστατου σαλέ που διέμεναν με φόντο το πάλλευκο αλπικό τοπίο και με το νεότερο μέλος της οικογένειάς τους να γεμίζει την ατμόσφαιρα με άφθονα χαμόγελα και περισσή αθωότητα. 

    Οι τρεις τους, έζησαν μοναδικές στιγμές ευτυχίας που τόσο πολύ είχαν ανάγκη και δημιούργησαν τις πρώτες αναμνήσεις τους ως οικογένεια πλέον και όχι απλά ως ζευγάρι όπως έκαναν μέχρι να υποδεχτούν το κοριτσάκι τους, που ήρθε στη ζωή μόλις τον Σεπτέμβριο του 2018.

    Πράγματι, τα Χριστούγεννα αυτά η ατμόσφαιρα ανάμεσα στο ερωτευμένο εφοπλιστικό ζεύγος ήταν πιο μαγική από κάθε άλλη φορά. 

    Και όπως φαίνεται. έτσι θα συνεχίσει να είναι κάθε τους στιγμή, καθώς την εικόνα θα συμπληρώνει στο εξής η μικρή τους κόρη, που όσο θα μεγαλώνει τόσο θα αυξάνεται και η ευτυχία τους.

    Γιάννης Κούστας και Δήμητρα Μέρμηγκα

    Γιάννης Κούστας και Δήμητρα Μέρμηγκα

    Η γέννηση της κόρης τους και η σουίτα των 15.000 ευρώ

    Υπενθυμίζεται ότι από τον Σεπτέμβριο του 2018, το εφοπλιστικό ζεύγος πλέει σε πελάγη ευτυχίας όταν και η πανέμορφη και νεαρή μανούλα Δήμητρα Μέρμηγκα εισήχθη στο μαιευτήριο «Μητέρα» όπου και έφερε στον κόσμο το κοριτσάκι τους, το πέμπτο παιδί του εφοπλιστή της Danaos με προγραμματισμένη καισαρική τομή, με τη φροντίδα του γυναικολόγου-μαιευτήρα Νικόλαου Λινάρδου.

    Ο κ. Κούστας, πατέρας πλέον πέντε παιδιών, περίμενε με μεγάλη ανυπομονησία την τρίτη του κόρη, γι’ αυτό και όπως λέγεται δαπάνησε ουκ ολίγα χρήματα για τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου. 

    Όπως ήταν αναμενόμενο, αγόρασε κούνιες, ρούχα και παιδικά έπιπλα από τους πιο ακριβούς και γνωστούς οίκους της Γαλλίας και της Ιταλίας, με το ροζ και το άσπρο χρώμα να κυριαρχούν, ενώ τον έναν τοίχο του δωματίου στολίζει μια υπέροχη τοιχογραφία με θέμα μια ζούγκλα με πολλά ζωάκια.

    Ο ευτυχής πατέρας, εκτός από τη μικρή του κόρη, φροντίζει και την καλλονή σύζυγό του, για την οποία έχει παραγγείλει ένα μεγαλοπρεπές δώρο.

    Συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού, που έχουν δει τη νεογέννητη κόρη τους, λένε πως η μικρή μοιάζει και στους δυο γονείς, ενώ όσοι βρέθηκαν τότε στο μαιευτήριο «Μητέρα» για να συγχαρούν το ζευγάρι δοκίμασαν υπέροχα ροζ cupcakes και απόλαυσαν ένα ποτήρι πανάκριβης σαμπάνιας.

    Για τη φροντίδα μητέρας και κόρης, ο ευτυχής πατέρας φρόντισε φυσικά να εξασφαλίσει την καλύτερη σουίτα του μαιευτηρίου, τη σουίτα 700, με κόστος πολύ άνω των 15.000 ευρώ τη βραδιά. 

    Μια σουίτα που γέμισε λουλούδια, δώρα και, το σημαντικότερο, χαμόγελα ευτυχίας, σχετικά απομονωμένη από τους υπόλοιπους χώρους, ώστε να μπορούν οι ευτυχισμένοι γονείς να απολαύσουν την ολοκλήρωση της ευτυχίας τους, τις πρώτες στιγμές με το κοριτσάκι τους.

    Με συνολικό εμβαδόν 90 τμ και θέα στο Ψυχικό, η Προεδρική Σουίτα 700 έχει δύο εισόδους (η μία πιο απομονωμένη) με πρόσβαση στον ανελκυστήρα.  Διαθέτει μικρό καθιστικό, σαλόνι, πλήρως εξοπλισμένο γραφείο, κουζίνα και δύο μπάνια. 

    Το ένα μπάνιο βρίσκεται μέσα στην κρεβατοκάμαρα του ασθενή ενώ το δεύτερο βρίσκεται δίπλα στο σαλόνι, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.  

    Διαθέτει τρεις τηλεοράσεις με DVD και σύνδεση στα κανάλια της συνδρομητικής τηλεόρασης Nova. 

    Έχει εγκατεστημένα ηλεκτρονικό υπολογιστή iMac με πρόσβαση σε ασύρματο Internet (WiFi), πολυμηχάνημα (εκτυπωτή, φαξ, scanner) και τηλέφωνα. Όλες οι λειτουργίες που αφορούν τον κλιματισμό, τις κουρτίνες και την τηλεόραση είναι πλήρως αυτοματοποιημένες.

    Δεν μπορούν ακόμα να παντρευτούν 

    Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Νοεμβρίου  συζητήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας η αίτηση της Σοφίας Γιαννικοπούλου με την οποία ζητά να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση του διαζυγίου της με τον Γιάννη Κούστα.

    Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται τους πρώτους μήνες του νέου έτους. Τουτέστιν σημαίνει ότι μέχρι τότε το θυελλώδες διαζύγιο δεν είναι αμετάκλητο και ο κ.Κούστας δεν μπορεί να έρθει σε νέου γάμου κοινωνία. Αυτονόητο ότι δεν μπορούσε να το πράξει ούτε το καλοκαίρι που μας πέρασε!

    Με ατράνταχτα… αποδεικτικά στοιχεία, λοιπόν, τη συζήτηση στον Άρειο Πάγο, ο γάμος στο Σορέντο της Ιταλίας, του εφοπλιστή με τη νεαρή σύντροφο και μητέρα του παιδιού του, δεν υφίσταται! Θα μπορεί να ντυθεί (κανονικός) γαμπρός μόνο μετά την έκδοση της αμετάκλητης απόφασης του Αρείου Πάγου.

    Τι ζητά η Σ. Γιαννικοπούλου

    Την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών ζητά από τον Αρειο Πάγο η πρώην ηθοποιός.

    Στις 29 Μαρτίου του 2018, το Εφετείο είχε απορρίψει ως απαράδεκτη την έφεση της Σοφίας Γιαννικοπούλου. Διεκδικούσε τότε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο «να εξαφανίσει την υπ’ αριθμόν 9416 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εκδόθηκε στις 15 Οκτωβρίου του 2017, με την οποία λύθηκε ο θρησκευτικός γάμος του ζευγαριού» ή εναλλακτικά «να μεταβάλει την αιτιολογία της απόφασης ως προς τον ακριβή χρόνο έναρξης της 3ετούς διάστασης» της με τον 61χρονο πρόεδρο της Danaos Corporation.

    Η πρώην ηθοποιός και μητέρα των δύο ανήλικων κοριτσιών του Γιάννη Κούστα, δεν αμφισβητεί ότι βρισκόταν σε διάσταση με τον εφοπλιστή για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, που νομικά στοιχειοθετεί τον ισχυρό κλονισμό του γάμου και, βάσει νόμου, οδηγεί στη λύση του.

    Γιάννης Κούστας Σοφία Γιαννικοπούλου
    Ο Γιάννης Κούστας με την πρώην σύζυγό του, Σοφία, σε παλιότερες στιγμές

    Κατά τον ισχυρισμό της, ωστόσο, στο σκεπτικό της απόφασης δεν αναφέρεται η ακριβής ημερομηνία που άρχισε η διάσταση με τον τότε σύζυγό της (που κατ’ εκείνην ήταν η 17η Ιουνίου του 2012). Και αυτό, όπως λέει, ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα στην αγωγή που έχει καταθέσει για το μοίρασμα της περιουσίας που αποκτήθηκε στα 16 χρόνια του έγγαμου βίου τους.

    Όπως ανέφερε στο δικόγραφο της «ο μη ακριβής προσδιορισμός της έναρξης της διάστασης, μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους αντιφατικών κρίσεων και να επηρεάσει την απόφαση του δικαστηρίου» στην αγωγή της για τα περιουσιακά.

    Ωστόσο, το Εφετείο είχε κρίνει ότι η κ. Γιαννικοπούλου δεν είχε έννομο συμφέρον και απέρριψε την έφεση της.

    Η πρωτόδικη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αναφέρει μεταξύ άλλων:

    · Η έγγαμη συμβίωση των διαδίκων (Κούστα-Γιαννικοπούλου) διήρκεσε έως τον Ιούνιο του 2012, οπότε και διεκόπη, με την αποχώρηση του Γιάννη Κούστα από τη συζυγική εστία.

    · Από τότε, διαμένουν σε διαφορετικό σπίτι, χωρίς να έχουν καμία μεταξύ τους επαφή ενώ δεν έχουν πρόθεση να συμβιώσουν πάλι. Συνεπώς η συμβίωση τους διασπάστηκε οριστικά.

    · Συνεπώς, η διάσταση υπερβαίνει τα δύο έτη και τεκμαίρεται αμάχητα ο ισχυρός κλονισμός της έγγαμης σχέσης τους, χωρίς να ενδιαφέρει ποια περιστατικά οδήγησαν στην ψυχική και φυσική αποξένωση τους.

    Τι υποστήριξαν στον Αρειο Πάγο

    Αίτημα για αναβολή της δίκης υπέβαλε στον Άρειο Πάγο η Σοφία Γιαννικοπούλου. Δικηγόρος που εμφανίστηκε στο ακροατήριο υποστήριξε ότι ο πληρεξούσιος δικηγόρος της αιτούσας έχει σοβαρό προσωπικό κώλυμα και δεν δύναται να παρασταθεί στο δικαστήριο.

    Οι δικηγόροι του Γιάννη Κούστα , μεταξύ αυτών ο κ. Σταύρος Γεωργιάδης και ο κ. Χάρης Παμπούκης, (ο τελευταίος βρισκόταν ανάμεσα στους «κουμπάρους» του εφοπλιστή στον -όπως αποδεικνύεται- όχι αληθινό γάμο του με την 25χρονη Δήμητρα Μέρμηγκα) αντέτειναν στο αίτημα αναβολής υποστηρίζοντας ότι ο εφοπλιστής επιθυμεί να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση και ότι «είναι αδιανόητο να απασχολείται το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας για μια υπόθεση διαζυγίου με διετή διάσταση».

    Τελικά οι ανώτατοι δικαστές απέρριψαν το αίτημα αναβολής και η υπόθεση συζητήθηκε.

    Κούστας
    Δρ. Γιάννης Κούστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Danaos Corporation

    Ο δικηγόρος που (πήγε στο δικαστήριο για την αναβολή και τελικά) εκπροσώπησε την κα Γιαννικοπούλου υποστήριξε ότι η εφετειακή απόφαση έχει νομικές πλημμέλειες και πρέπει να αναιρεθεί. Η εν διαστάσει σύζυγος – ανέφερε- έχει έννομο συμφέρον από τη μη αναφορά της ακριβούς ημερομηνίας έναρξης της διάστασης.

    Από την πλευρά τους, οι νομικοί παραστάτες του εφοπλιστή υποστήριξαν ότι είναι απαράδεκτη η αναίρεση που διεκδικεί η Σοφία Γιαννικοπούλου καθώς δεν υφίσταται καμία βλάβη από το γεγονός ότι το δικαστήριο που απήγγειλε τη λύση του γάμου της με τον κ.Κούστα δεν κάνει συγκεκριμένη αναφορά στην 17η Ιουνίου του 2012 . Αυτό -υποστήριξαν- δεν ασκεί καμία επιρροή στην εκκρεμούσα αγωγή της κ. Γιαννικοπούλου για τα κοινά αποκτήματα του γάμου τους, τονίζοντας ότι στο δικόγραφο της δεν έχει κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην επίμαχη ημερομηνία.

    Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται τους πρώτους μήνες του 2019.



    ΣΧΟΛΙΑ