• LIFE&STYLE

    Γάμος σαν παραμύθι για την πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας και τον Δημήτρη Θερμιώτη – Το γαμήλιο φωτογραφικό άλμπουμ

    • NewsRoom


    Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν η πριγκίπισσα της Ιορδανίας Ιμάν και ο Έλληνας επιχειρηματίας, Δημήτριος (Jameel) Θερμιώτης, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

    Στη δημοσιότητα ήρθε το φωτογραφικό άλμπουμ από τον φαντασμαγορικό γάμο, με το ζευγάρι να λάμπει από ευτυχία.

    Η κόρη του βασιλιά Αμπντάλα Β’ και της βασίλισσας Ράνιας επέλεξε για την ξεχωριστή ημέρα της ζωής της, ένα νυφικό, μια μοναδική δημιουργία του γαλλικού οίκου Dior και της σχεδιάστριας Μαρίας Γκράτσια Τσουρί, γνωστή στην Ελλάδα για τη συλλογή του οίκου που παρουσιάστηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο το 2021.

    Ακολουθώντας κατά γράμμα το βασιλικό πρωτόκολλο, λίγο πριν την έναρξη της τελετής, το βασιλικό ζεύγος υποδέχτηκε στο Παλάτι τους καλεσμένους για να δεχτεί τις ευχές τους.

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες, πρώτοι έφτασαν μέλη της βασιλικής οικογένειας, μεταξύ των οποίων και ο πρίγκιπας Αλ Χασάν, θείος του βασιλιά Αμπντάλα και αδελφός του πατέρα του και πρώην βασιλιά της Ιορδανίας Χουσεΐν.

    Στη συνέχεια κατέφτασαν η ελληνικής καταγωγής από την Άνδρο οικογένεια Θερμιώτη, με τους γονείς του επιχειρηματία Αλέξανδρο και Corina Hernández να ανταλλάσσουν αγκαλιές και φιλιά με τους γονείς της νύφης.

    Τελευταίο ασπάστηκαν τον Jameel Αλέξανρο Θερμιώτη.

    Η γαμήλια τελετή πραγματοποιήθηκε σε άλλο χώρο, ο οποίος ήταν διακοσμημένος στα λευκά.

    Στην πρώτη σειρά κάθισαν ο βασιλιάς και η βασίλισσα, μαζί με τα παιδιά τους, την 23χρονη πριγκίπισσα Σάλμα και τον 18χρονο πρίγκιπα Χασέμ.

    Όταν όλοι έλαβαν θέσεις, στον χώρο έκανε την εμφάνισή της η λαμπερή νύφη, με το λευκό Dior νυφικό της και την διαμαντένια τιάρα της μητέρας της στα μαλλιά της.

    Τη νύφη συνόδευε ο διάδοχος του θρόνου και αδελφός της, πρίγκιπας Χουσεΐν, ο οποίος φορούσε την παραδοσιακή μαντίλα/keffiyeh σε κόκκινο χρώμα, σύμβολο των αγώνων της χώρας.

    Κατά τη γαμήλια τελετή το ζευγάρι ορκίστηκε στο Κοράνι, με τον ιερέα του Παλατιού να διαβάζει ευχές και να τους μιλάει για τη σπουδαιότητα του γάμου.

    Μέρος του μυστηρίου κάλυψε ζωντανά το κρατικό κανάλι της Ιορδανίας ενώ αργά το βράδυ η βασίλισσα Ράνια μοιράστηκε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του ζευγαριού στα social media.

    Το μήνυμα της βασίλισσας Ράνιας

    Τις φωτογραφίες συνόδευσε με ένα μήνυμα:

    «Νιώθουμε σαν μόλις χθες που η μικρή μας πριγκίπισσα Iman φώτισε για πρώτη φορά τον κόσμο μας. Ο πατέρας σου σε κράτησε στην καρδιά του πριν σε κρατήσει στην αγκαλιά του. Έχετε το χαμόγελό του, το γέλιο στα μάτια του και την συμπονετική καρδιά του. Θα είσαι πάντα το κοριτσάκι του. Και τι στοργική αδερφή: η καλύτερη φίλη του Αλ Χουσεΐν, η έμπιστη του Χασέμ και η αδελφή ψυχή της Σάλμα.

    Θα θυμάμαι πάντα πώς, κάθε φορά που σου έδινα μια καραμέλα, άπλωνες αμέσως το χέρι σου και επέμενες ”μια για τον Χουσεΐν”. Ευχαριστώ τον Θεό κάθε μέρα για σένα, για μια κόρη που είναι ευγενική και ευλογημένη με την αγάπη όλων όσων τη γνωρίζουν. Είμαι τόσο περήφανη για σένα, για την ταπεινοφροσύνη, την τρυφερότητα και την αγνή ψυχή σου.

    Σήμερα, ως «μητέρα της νύφης», είμαι γεμάτη χαρά και περηφάνια. Μέσα από τα δάκρυά μου βλέπω τους δύο παππούδες σου, να αναπαύονται εν ειρήνη οι ψυχές τους. Μπορώ σχεδόν να τους φανταστώ και τους δύο, να χορεύουν, να αστειεύονται και να γελούν όπως έκαναν τη νύχτα που παντρευτήκαμε ο πατέρας σου και εγώ.

    Σήμερα, ο αγαπημένος μου Αμπού Αλ Χουσεΐν, ο πατέρας σου, φίλησε το μέτωπό σου. Σε πήρε από το χέρι, όπως ακριβώς έκανε την ημέρα που έκανες τα πρώτα σου βήματα. Να θυμάστε πάντα την αγάπη για τον Τζόρνταν που κουβαλάτε στην καρδιά σας.

    Μην ξεχάσεις ποτέ ότι είσαι Χασεμίτης Ιορδανή, η εγγονή του Αλ Χουσεΐν και η κόρη του Αμπντουλάχ. Ιμάν… Σε αυτή την όμορφη στιγμή, προσεύχομαι ο Θεός να σε ευλογεί και να σε προστατεύει και να σου χαρίζει τη ζωή της ευτυχίας που τόσο σου αξίζει.

    Συγχαρητήρια, habibti».

    Η ανακοίνωση του αρραβώνα και του γάμου

    Υπενθυμίζεται ότι το χαρμόσυνο γεγονός ανακοίνωσε μια εβδομάδα νωρίτερα η βασίλισσα Ράνια με ένα ξεχωριστό βίντεο που ανέβασε στο Instagram.

    Στην ανάρτησή της ανέφερε:

    «Την πρώτη φορά που κράτησα στην αγκαλιά μου το κοριτσάκι μου, ήξερα ότι η ζωή μου δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια» σημειώνει η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας. «Σε μια εβδομάδα θα γίνει νύφη. Αγαπημένη μου Iman, είμαι τόσο χαρούμενη για σένα και τόσο περήφανη για όλα όσα είσαι», συμπληρώνει. «Σας ευχαριστώ για αυτό το υπέροχο δώρο και την εκπληκτική σας ικανότητα να αποτυπώνετε τόσο όμορφα τα συναισθήματα».

    Η μεγαλύτερη κόρη της βασίλισσας Ράνιας της Ιορδανίας, Ιμάν, αρραβωνιάστηκε τον Ιούλιο του 2022 τον Jameel Alexander Thermiotis.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

    Η ανακοίνωση του παλατιού για τον αρραβώνα:

    «Η αυλή του χασεμιτικού βασιλείου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον αρραβώνα της Αυτής βασιλικής υψηλότητας, Πριγκίπισσας Ιμάν μπιντ Αμπντάλα Β’ με τον κ. Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτης, στις 5 Ιουλίου 2022, παρουσία των Μεγαλειοτήτων τους Βασιλέως Αμπντάλα Β’ και Βασίλισσας Ράνια αλ-Αμπντάλα, όπως επίσης και του διαδόχου Πρίγκιπα Αλ Χουσεΐν μπιν Αμπντάλα Β’, πρίγκιπα Χάσεμ και πριγκίπισσας Σάλμα, όπως και μελών της οικογένειας του κ. Θερμιώτη.

    Η αυλή του χασεμιτικού βασιλείου μεταφέρει τα ειλικρινή της συγχαρητήρια στην Πριγκίπισσα Ιμάν και τον κ. Θερμιώτη, και τους εύχεται μια ζωή με ευτυχία».

    Το φωτογραφικό άλμπουμ του γάμου

    Διαβάστε επίσης:

    Βραβεία Όσκαρ: Σάρωσε η αντισυμβατική κωμωδία «Τα Πάντα Όλα» – Η λίστα με τους νικητές



    ΣΧΟΛΙΑ