Gossip

Γάμος Κούστα-Μέρμηγκα: Τ​​​​ην αλήθεια τη φτιάχνει κανείς ακριβώς όπως φτιάχνει και το ψέμα…

  • NewsRoom


Ήταν μία υποψία που υπήρχε… Μία υποψία, όμως, που εκφραζόταν, όμως, με μεγάλη διστακτικότητα, αφού αφορούσε τον γάμο ενός μεγάλου εφοπλιστή, ο οποίος μονοπωλούσε το ενδιαφέρον επί μήνες, τόσο λόγω του έρωτα που ερχόταν να επιστεγάσει, με μία πολύ νεαρή και όμορφη γυναίκα, όσο και λόγω της δικαστικής διαμάχης που συνεχιζόταν με την πρώην σύζυγο.

Από πού προέκυπτε η υποψία αυτή; Από ένα στοιχείο που πέρασε εν πολλοίς απαρατήρητο από μεγάλη μερίδα του Τύπου που έσπευσε να καλύψει δημοσιογραφικά το γεγονός της γέννησης του πρώτου παιδιού του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα και της Δήμητρας Μέρμηγκα. Και το στοιχείο αυτό δεν είχε να κάνει ούτε με τη σουίτα του «Μητέρα» που φιλοξένησε την ευτυχισμένη μανούλα και τη νεογέννητη κορούλα της ούτε με τα δώρα ούτε με τους ανθρώπους που τους τίμησαν με την παρουσία τους. Είχε να κάνει με το γεγονός ότι από το μαιευτήριο διέρρευσε πως η κ. Δἠμητρα Μέρμηγκα εισήχθη σε αυτό με το όνομά της στο βραχιολάκι…

Περίεργο; Μάλλον, αφού συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις η μέλλουσα μητέρα εισέρχεται στο μαιευτήριο με το όνομα του συζύγου. Το οποίο θα φέρει και το παιδί…

Φυσικά, λόγω του βεληνεκούς του ονόματος του κ. Γιάννη Κούστα, η υποψία αυτή ξεχάστηκε γρήγορα… Γιατί σε περιπτώσεις μεγαλοεπιχειρηματιών, διασήμων κλπ. όλοι εκτιμούν ότι μπορεί να γίνονται και εξαιρέσεις… Να μην ακολουθείται η πεπατημένη…

Άλλωστε, όλοι γνώριζαν ότι η Δήμητρα Μέρμηγκα είναι για τον Γιάννη Κούστα η γυναίκα της ζωής του. Την οποία νυμφεύθηκε μάλιστα σε μία λαμπερή τελετή στο πανέμορφο Σορρέντο της Ιταλίας, στην οποία έδωσε το «παρών» πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων ηχηρά ονόματα του εφοπλιστικού και του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και της εγχώριας και μη showbiz. Σε έναν γάμο μαγικό, με τη νύφη να λάμπει στην κυριολεξία μέσα στο υπέροχο νυφικό της φόρεμα.

Κάπως έτσι, αυτή η μικρολεπτομέρεια για τη γέννηση της μικρής πήγε να ξεχαστεί… Για να έρθει ένα ρεπορτάζ να την επαναφέρει στη μνήμη μας, αποκαλύπτοντας -αν φυσικά ισχύει κάτι τέτοιο- ότι ο παραμυθένιος γάμος μπορεί να ήταν… φούσκα!

Κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από πληροφορία που έφτασε στα γραφεία του mononews.gr σύμφωνα με την οποία η πρώην σύζυγος του Γιάννη Κούστα, Σοφία Γιαννικοπούλου, έχει ασκήσει προσφυγή κατά του διαζυγίου και στον Άρειο Πάγο η οποία δεν έχει ακόμη συζητηθεί. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια πιθανότητα, αν ισχύει η πληροφορία, ο γάμος της με τον μεγαλοεφοπλιστή να μην έχει λυθεί ακόμη οριστικά και αμετάκλητα.

Άλλωστε, όπως είχε γράψει το mononews.gr, σε σχετικό άρθρο του, μπορεί το Εφετείο της Αθήνας να μην ακύρωσε το διαζύγιο του Γιάννη Κούστα με τη Σοφία Γιαννικοπούλου, έτσι όπως διεκδικούσε η εν διαστάσει σύζυγος, αλλά η απόφαση της Δικαιοσύνης για το επεισοδιακό διαζύγιο ήταν τελεσίδικη, αλλά όχι αμετάκλητη. Για να καταστεί οριστικό το διαζευκτήριο του κ.Κούστα με την κ. Γιαννικοπούλου και να μπορεί, κατ’ επέκταση, να προχωρήσει σε ένα νέο γάμο, θα έπρεπε η δικαστική απόφαση να καταστεί αμετάκλητη.

Έμενε, λοιπόν, να φανεί εάν η πρώην σύζυγος θα προσέφευγε και στον Αρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου, κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε εντός της νόμιμης προθεσμίας.

Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει και δημοσίευμα στην ιστοσελίδα ereportaz, το οποίο αναφέρει πως ο γάμος του Γιάννη Κούστα με τη Δήμητρα Μέρμηγκα που τελέστηκε στο Σορέντο στις 22 Ιουνίου 2018 δεν ήταν παρά μία απλή τελετή.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ιταλικού δικηγορικού γραφείου αποκαλύπτουν ότι το ζεύγος δεν πραγματοποίησε ούτε πολιτικό αλλά ούτε και θρησκευτικό γάμο. Αντί αυτού πλήρωσε μια ταξιδιωτική πράκτορα για να κάνει μία τελετή χωρίς καμία νομική ισχύ και καμία δέσμευση για το ζευγάρι!

«Ο γάμος ο οποίος εορτάστηκε στο Σορέντο στην βίλα Τριτόνε στις 22.06.2018 μεταξύ του κ. Ιωάννη Κούστα και της κυρίας Δήμητρας Μέρμηγκα δεν είναι έγκυρος αλλά πρόκειται για σκηνοθετημένο γάμο», καταλήγει το πόρισμα το οποίο συνέταξε το δικηγορικό γραφείο του Vitalliano Esposito o οποίος ανέλαβε να διαπιστώσει τι πραγματικά συνέβη.

«Δεν υπάρχει γάμος στα αρχεία μας»

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της αλήθειας ξεκίνησε στις 31 Ιουλίου 2018. Οι Ιταλοί δικηγόροι φέρεται να έλαβαν εντολή από Έλληνες συναδέλφους τους κατόπιν αιτήματος της εν διαστάσει συζύγου του εφοπλιστή Σοφίας Γιαννικοπούλου, να διερευνήσουν κατά πόσο ο «μυθικός γάμος» στο Σορέντο πραγματοποιήθηκε. Αρχικά επικοινώνησαν με τον Δήμο της περιοχής από όπου πληροφορήθηκαν ότι δεν είχε καταχωρισθεί ο γάμος ο οποίος φέρεται να έλαβε χώρα στις 22 Ιουνίου.

Στην συνέχεια παρέλαβαν το βίντεο της τελετής και εστίασαν στην παρουσία μιας ξανθιάς γυναίκας η οποία τέλεσε το μυστήριο φορώντας τη ζώνη του δημάρχου!

Σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, η γυναίκα αυτή αποδείχθηκε ότι ήταν μια ταξιδιωτική πράκτορας, υπάλληλος γραφείου το οποίο αποφάσισε να σκηνοθετήσει μια τελετή χωρίς καμία νομική υπόσταση.

Το ρεπορτάζ δημοσιεύει, μάλιστα και έγγραφα τα οποία φαίνεται να υποστηρίζουν ότι το γάμος δεν ήταν νόμιμος.

Ποια είναι η αλήθεια; Μάλλον είναι θέμα χρόνου να αποδειχθεί. Άλλωστε, πολλές φορές η γραμμή μεταξύ ψέματος και αλήθειας είναι πολύ λεπτή. Αφού, όπως έγραψε και ο μεγάλος Οδυσσέας Ελύτης στη Μαρία-Νεφέλη του

Την αλήθεια τη «φτιάχνει» κανείς

             ακριβώς όπως φτιάχνει και το ψέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κούστας-Μέρμηγκα: Το πέμπτο παιδί του και τα δικά της γραφεία -άνευ ασχολίας- δίπλα στα δικά του

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γέννησε η Δήμητρα Μέρμηγκα-Κούστα! Όλες οι λεπτομέρειες για την προεδρική σουίτα των 90 τμ με θέα στο ΨυχικόΣΧΟΛΙΑ