• Food

    Zόγκα by Papaioannou: γεύσεις 5 αστέρων


    Το νέο εστιατόριο Zόγκα by Papaioannou –  που βρίσκεται μέσα στο Aeolis Tinos Suites – αποτελεί σημείο γαστριμαργικής αναφοράς για την Τήνο το φετινό καλοκαίρι.  Με την ανεπανάληπτη θέα του προς όλα τα νησιά των Κυκλάδων, σας προσκαλεί σε νέες γαστρονομικές εμπειρίες καθώς είναι ανοιχτό στο κοινό.

    Πήρε το όνομά του χάρη σε έναν παραδοσιακό τρόπο ψαρέματος μεγάλων και “καθαρών” ψαριών που συναντάμε μόνο σε βαθιά και πεντακάθαρα νερά και λειτουργεί με την εγγυημένη υπογραφή του βραβευμένου chef και γκουρού της μαγειρικής Γιώργου Παπαϊωάννου, γνωστός και από το “Μπαρμπουνάκι” στη Γλυφάδα, το Κολωνάκι και τη Ν. Ερυθραία και από το “Armyra” στο Costa Navarino. Ο Γιώργος, ένας δεξιοτέχνης της ψαροφαγίας, αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις με όλο και πιο τεχνικούς τρόπους, διατηρώντας ολοζώντανες τις υφές, τις γεύσεις και τα αρώματα.

    Το μενού στηρίζεται στην παραδοσιακή Ελληνική Κουζίνα, με τα φρέσκα θαλασσινά και τα λαχταριστά ψάρια από τις Κυκλάδες και τα προσεκτικά επιλεγμένα Τηνιακά βιολογικά υλικά. Αυγά αχινού, χταπόδι κρασάτο με κρέμα φινόκιο & πράσο ψητό, καπνιστό χέλι με φύκια wakame, Zoga σαλάτα με ντοματίνια, καπαρόμηλα & ξινομυζήθρα Τήνου, ριζότο μαγειρεμένο με bisque γαρίδας, φιλέτο κοτόπουλο με μπάμιες, ρυζόγαλο και παραδοσιακό γλυκό, είναι μόνο μερικά από τα πιάτα του Γιώργου Παπαϊωάννου που ξεπερνούν κάθε φαντασία και εγγυώνται μια γαστρονομική πανδαισία που μένει αξέχαστη. Η πλούσια κάβα του Zόγκα (https://www.zoga.gr), με τον εξειδικευμένο σομελιέ, προσφέρει μερικά από τα πιο ονομαστά είδη κρασιών, ελληνικής προέλευσης αλλά και διεθνή.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aeolis Tinos Suites: Φιλόξενο και πολυβραβευμένο



    ΣΧΟΛΙΑ