ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια εντελώς πρωτότυπη ιδέα μας προτείνει ο Γιώργος Τσούλης για το μεσημεριανό τραπέζι. Μας καλεί να ξεχάσουμε τα γεμιστά που ξέραμε και δοκιμάσαμε έως τώρα και να ετοιμάσουμε γλυκοπατάτες, γεμιστές με ένα συνδυασμό διαφορετικών υλικών, που υπόσχονται πρωτόγνωρη εμπειρία απόλαυσης.
Συμβουλή του σεφ: Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες, για να ψηθούν εσωτερικά.
Υλικά
4 μέτριες γλυκοπατάτες
1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
100 γρ. μαύρα φασόλια(κονσέρβα)
400 ml σάλτσα με χουρμάδες και κακάο
Για το σερβίρισμα:
100 γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
Ρίγανη, ξερή
Κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε πλάγιες λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες, τις τρυπάμε με ένα μαχαίρι παντού και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 1 ώρα.
Μόλις είναι έτοιμες, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος, χωρίς να φτάσουμε στην άλλη άκρη.
Ύστερα, τις ανοίγουμε και τις γεμίζουμε με μαύρα φασόλια και αβοκάντο.
Ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα που φτιάξαμε και σερβίρουμε με κατσικίσιο τυρί, φρέσκο κρεμμύδι και ρίγανη.
Πηγή: Γιώργος Τσούλης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αναλυτές για Metlen: Ισχυρό το β’ εξάμηνο- ΑΠΕ και ενέργεια ωθούν την κερδοφορία
- Γιατί πήγε στο Μαξίμου ο CEO ενός κολοσσού της Υγείας – Η Ελλάδα στο ραντάρ ξένων εταιρειών για επενδύσεις
- Χάρης Αντωνίου: Τις επενδύσεις 1 με 2 τρισ. δολάρια για την ανανέωση των ελληνόκτητων ποντοπόρων πλοίων να προσπαθήσουμε να τις περάσουμε μέσα από το ΑΕΠ της Ελλάδας
- Patrico στην Πάρο: Επανερμηνεύοντας τη μνήμη του τόπου
