• Food

    Συνταγή για νοστιμότατο και πανεύκολο ριζότο με λουκάνικα

    • NewsRoom

    Ριζότο με λουκάνικα από τον Γιώργο Τσούλη


    Καθώς κρυώνει ο καιρός σταδιακά, τα ζεστά και πιο χειμωνιάτικα φαγητά γίνονται όλο και πιο ωραία ιδέα! Αυτό το ριζότο με λουκάνικα είναι ένα χορταστικό πιάτο, εύκολο στην προετοιμασία του και τόσο νόστιμο, που θα θέλετε να το φτιάξετε ξανά και ξανά! Η συνταγή είναι από τον Γιώργο Τσούλη, που μας συμβουλεύει να ρίξουμε στο φαγητό και τα λάδια που θα βγάλουν τα λουκάνικα, ώστε να πάρει παραπάνω γεύση.

    Υλικά

    500 γρ. ρύζι, για ριζότο

    160 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε λεπτές πλάγιες φέτες

    1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

    2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

    10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

    150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

    2 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

    150 γρ. λευκό κρασί

    400 γρ. ντομάτα κονκασέ

    1 lt. ζωμό λαχανικών

    Αλάτι

    Πιπέρι

    4 κ.σ. ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το ζωμό λαχανικών σε χαμηλή φωτιά.

    Ύστερα, βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τ καραμελώνουμε καλά για 5-7 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι μαζί με το θυμάρι.

    Ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

    Έπειτα, ρίχνουμε τον ζωμό σε δόσεις με μια κουτάλα. Περιμένουμε να απορροφηθεί η πρώτη δόση ζωμού, προτού ρίξουμε την επομένη.

    Μόλις ετοιμαστεί το ριζότο, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε ξανά και αφήνουμε στην άκρη.

    Παράλληλα, καίμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα το λουκάνικο και το σοτάρουμε, μέχρι να πάρει χρώμα. Αμέσως μετά, ρίχνουμε τα λουκάνικα μαζί με τα λάδια που θα βγάλουν στο ριζότο και ανακατεύουμε.

    Τέλος, σερβίρουμε σε πιάτο ζεστό.

    Πηγή: Γιώργος Τσούλης



    ΣΧΟΛΙΑ