• Food

    Πίτσα καπρέζε από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom


    Πίτσα καπρέζε από τον Άκη Πετρετζίκη που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

    Μια νόστιμη πίτσα με 3 βασικά υλικά για να γίνει caprese! Ντομάτες, φρέσκο βασιλικό και μοτσαρέλα!

    Καλή απόλαυση!

    Συστατικά

    • 500 γρ. ντομάτες
    • 1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο + έξτρα για το σερβίρισμα
    • 2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
    • 50 γρ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 400 γρ. έτοιμη ζύμη πίτσας
    • 100 γρ. μοτσαρέλα, σε μπάλα

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.
    • Κόβουμε τις ντομάτες στα 4, ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
    • Προσθέτουμε στο μπολ το ξίδι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
    • Αδειάζουμε όλα τα υλικά του μπολ σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες.
    • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, περνάμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι και κρατάμε τους χυμούς σε ένα μπολ.
    • Αυτή είναι η σάλτσα μας.
    • Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200ο C στον αέρα.
    • Στρώνουμε ένα ταψί 30×40 εκ. με λαδόκολλα και απλώνουμε την έτοιμη ζύμη πίτσας.
    • Απλώνουμε με ένα κουτάλι τη σάλτσα πάνω στη ζύμη της πίτσας ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
    • Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια και τα απλώνουμε πάνω από τη σάλτσα.
    • Διπλώνουμε τις άκρες του ζυμαριού προς τα μέσα ώστε να φτιάξουμε τον κόθρο.
    • Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη της πίτσας.
    • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.

    Διαβάστε επίσης:

    Μπάρες με ξηρούς καρπούς από τον Άκη Πετρετζίκη

    Παραδοσιακό μωσαϊκό από τον Άκη Πετρετζίκη

     



    ΣΧΟΛΙΑ