• Food

    Πεντανόστιμες πένες με σάλτσα από κατίκι Δομοκού και πιπεριές Φλωρίνης

    • NewsRoom

    Πένες με άσλτσα από κατίκι Δομοκού και πιπεριές Φλωρίνης


    Ένα εύκολο και λαχταριστό πιάτο που μπορεί να γίνει σε ελάχιστο χρόνο και με λίγα υλικά. Οι πένες με σάλτσα από κατίκι Δομοκού και πιπεριές Φλωρίνης είναι ένα φαγητό που σίγουρα θα ευχαριστηθείτε! Ο Γιώργος Τσούλης προτείνει: αντί για πένες μπορείτε να βάλετε ταλιατέλες ή λιγκουίνι.

    Υλικά

    500 γρ. πένες

    4 πιπεριές Φλωρίνης ψητές, από το βαζάκι

    100 γρ. κατίκι Δομοκού

    1/2 σκ. σκόρδο

    1/4 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

    100 γρ. ελιές ροδέλες

    6 κ.σ. ελαιόλαδο

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Προετοιμασία και εκτέλεση

    1. Βράζουμε τις πένες σε αρκετό αλατισμένο νερό για 10′.
    2. Βάζουμε στον κάδο του μούλτι, τις πιπεριές, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. Μόλις ετοιμαστεί αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ μεγάλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
    3. Μόλις βράσουν οι πένες τις αδειάζουμε στο μπολ με τον πουρέ, ρίχνουμε το κατίκι, τις ελιές, το μαϊντανό, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
    4. Σερβίρουμε τις πένες ζεστές πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.

    Πηγή: Γιώργος Τσούλης



    ΣΧΟΛΙΑ