• Food

    Πανεύκολο γλυκό με μπισκότα και γιαούρτι από την Madame Ginger

    Γλυκό με μπισκότα και γιαούρτι από την Madame Ginger

    Πηγή φωτογραφίας: www.madameginger.com


    Ποιος δεν θέλει, ειδικά το καλοκαίρι, ένα δροσερό γλυκάκι να αλλάξει γεύση και διάθεση; Τη λύση δίνει η πολύ αγαπημένη Madame Ginger που μας προτείνει ένα γλυκό με μπισκότα και γιαούρτι.

    Το γλυκό, όπως θα διαπιστώσετε, είναι πανεύκολο στην εκτέλεση και γίνεται μέσα σε 15 λεπτά!

    • Μερίδες: 8
    • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
    • Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
    • Σκεύος: γυάλινο σκεύος 20Χ20εκ.

    Για το γλυκό με μπισκότα και γιαούρτι θα χρειαστούμε:

    Υλικά για τη στρώση μπισκότου

    • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
    • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
    • 90 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος (π.χ. ΔΩΔΩΝΗ)

    Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού

    • 800 γρ. γιαούρτι (π.χ. ΔΩΔΩΝΗ κλασικό)
    • 4 κ.σ. μέλι
    • ξύσμα από 1 λεμόνι

    Υλικά για την επικάλυψη

    • 300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας
    • χυμό από ½ λεμόνι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1) Ετοιμάζουμε τη στρώση μπισκότου. Βάζουμε τα μπισκότα σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και τα αλέθουμε.

    2) Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

    3) Λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο αγελάδος σε μικρή κατσαρόλα και το ρίχνουμε στα μπισκότα.

    4) Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί τριφτό μείγμα.

    5) Πιέζουμε το μισό μείγμα να εφαρμόσει σε γυάλινο σκεύος (ψυγείου).

    6) Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    7) Απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό μείγμα γιαουρτιού πάνω στη βάση μπισκότου.

    8) Από πάνω πασπαλίζουμε με άλλο μισό μείγμα μπισκότου, φροντίζοντας να καλυφθεί η επιφάνειά του.
    9) Καλύπτουμε με το άλλο μισό μείγμα γιαουρτιού, ισιώνοντας όσο μπορούμε την επιφάνειά του.

    10) Σε μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το χυμό λεμονιού.

    11) Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μαρμελάδας πάνω στο γλυκό.

    12) Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες, πριν το σερβίρουμε.

    13) Μπορούμε να φυλάμε το γλυκό στην κατάψυξη, καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη, για να είναι πιο σφιχτό και δροσιστικό.

    Δείτε το video εδώ



    ΣΧΟΛΙΑ