Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 20 λεπτά
Κόστος: Φθηνό
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά:
50 γρ. Νουντλς ρυζιού
10 φύλλα ρυζιού
2 Καρότα
5-6 φύλλα άϊζμπεργκ
50 γρ. φύτρα από ραντίτσιο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό
1 κομμάτι περίπου 3-4 εκατοστά φρέσκο τζίντζερ
50 ml σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση:
Μαλακώνουμε για λίγο τα νούντλς σε κρύο νερό για ένα τέταρτο της ώρας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βουτάμε τα φύλλα ρυζιού ένα ένα σε χλιαρό νερό για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσουν και τα απλώνουμε σε μια βρεγμένη πετσέτα κουζίνας. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια. Πλένουμε τα φύτρα και το σγουρό μαρούλι, τα στραγγίζουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε. Κόβουμε το μισό τζίντζερ και το πολτοποιούμε. Ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμυδάκι, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά. Προσθέτουμε τα νουντλς.
Μοιράζουμε το μείγμα σε κάθε ανοικτό φύλλο ρυζιού και τυλίγουμε ξεκινώντας από τις άκρες ( προς τα μέσα ) και μετά σαν φάκελο.
Ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο τζίντζερ, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα σόγιας. Σερβίρουμε τα νουντλς, μαζί ένα μπολάκι σόγια σως.
Πηγή: www.tasty-day.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ancient Kallos: Δέκα χρόνια ελληνικής κομψότητας αποτυπώνονται στο πρώτο λεύκωμα του οίκου
- Φάρμακα για την παχυσαρκία: Γιατί δεν αδυνατίζουν όλοι – Τι συμβαίνει, ο Πλούταρχος Τζούλης εξηγεί
- Jackaroo: Επεκτείνει τα καταστήματά της στην Ελλάδα και σχεδιάζει διεθνή παρουσία με έμφαση στο νεανικό κοινό
- Οι 2 εκπλήξεις του ΚΜ, το… άλλο ΠΑΣΟΚ, ο Τσίπρας και τα τρακτέρ, τι τρέχει με τις φρεγάτες ΜΕΚΟ, η συγκίνηση και ο Δένδιας