• Food

    Spring Rolls χωρίς τηγάνισμα με λαχανικά – Ένα ελαφρύ γεύμα

    • NewsRoom
    ανοιξιάτικα ρολά


    Δυσκολία: Εύκολο
    Χρόνος: 20 λεπτά
    Κόστος: Φθηνό
    Τύπος: Καθημερινό

    Υλικά:

    50 γρ. Νουντλς ρυζιού
    10 φύλλα ρυζιού
    2 Καρότα
    5-6 φύλλα άϊζμπεργκ
    50 γρ. φύτρα από ραντίτσιο
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
    1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
    1 κρεμμύδι ξερό
    1 κομμάτι περίπου 3-4 εκατοστά φρέσκο τζίντζερ
    50 ml σάλτσα σόγιας

    Εκτέλεση:

    Μαλακώνουμε για λίγο τα νούντλς σε κρύο νερό για ένα τέταρτο της ώρας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

    Βουτάμε τα φύλλα ρυζιού ένα ένα σε χλιαρό νερό για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσουν και τα απλώνουμε σε μια βρεγμένη πετσέτα κουζίνας. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια. Πλένουμε τα φύτρα και το σγουρό μαρούλι, τα στραγγίζουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε. Κόβουμε το μισό τζίντζερ και το πολτοποιούμε. Ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμυδάκι, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά. Προσθέτουμε τα νουντλς.

    Μοιράζουμε το μείγμα σε κάθε ανοικτό φύλλο ρυζιού και τυλίγουμε ξεκινώντας από τις άκρες ( προς τα μέσα ) και μετά σαν φάκελο.

    Ψιλοκόβουμε το υπόλοιπο τζίντζερ, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα σόγιας. Σερβίρουμε τα νουντλς, μαζί ένα μπολάκι σόγια σως.

    Πηγή: www.tasty-day.gr



    ΣΧΟΛΙΑ