• Food

    «Ήταν ένα μικρό καράβι» γεμάτο γεύσεις, στην όμορφη Τήνο

    Τήνος


    Νωρίς το απόγευμα, της τρίτης μέρας μας στην Τήνο αποφασίσαμε να πάμε στο «μικρό καράβι»… Είχαμε ξαναπάει ακόμα μία φορά, θυμάμαι, αλλά τότε ήταν βράδυ. Αυτή τη φορά πήγαμε όσο το φως της ημέρας ήταν ακόμα δυνατό και ακόμα πιο δυνατός ο αέρας που λυσσομανούσε στην Τήνο. Τη στιγμή που περνάς το διάδρομο η δύναμη του αέρα μεγαλώνει και σκέπτεσαι μήπως έχεις κάνει λάθος επιλογή. Γρήγορα, όμως, φτάνεις σε μια καλαίσθητη αυλή, καταπράσινη, πλήρως προστατευμένη από τον αέρα, που σε έχει τρελάνει.

    Μεράκι και όμορφη αισθητική σε κάθε σημείο της διακόσμησης. Λιτά τραπέζια, άνετες καρέκλες και σερβίτσια, έτοιμα, να μας περιμένουν να απολαύσουμε το φαγητό μας.

    DSC08246

    Παρατηρήσαμε ότι υπάρχει και ένας όμορφος χώρος για όσους βρίσκονται στο νησί το χειμώνα, ντόπιους ή τους υπόλοιπους εμάς που θα θέλαμε να ερχόμαστε και άλλες εποχές, εκτός από το καλοκαίρι. Ο τοίχος επιβλητικός και παιχνιδιάρικος …γεμάτος καράβια ταξιδιάρικα…

    Γνωρίσαμε από κοντά τον Αντώνη Ψάλτη. Μας υποδέχτηκε όλο χαρά, χωρίς ίχνος υπεροψίας, που κάποιες φορές συνηθίζεται…. Ένας καλόκαρδος και χαμογελαστός άνθρωπος. Κουβεντιάζοντας μαζί του βρήκαμε κοινούς γνωστούς στο τρίγωνο Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Τήνος!

    DSC08222

    DSC08236

    Εκτός όμως από τον υπέροχο χώρο, που σε γαληνεύει, και τον Αντώνη που θα σε καλοδεχτεί , στο «μικρό καράβι» θα πας για το φαγητό και τις γεύσεις που θα απολαύσεις.
    Μας καλωσόρισαν με την Κρύα σούπα πεπονιού με τζίντζερ και γύρη.

    DSC08223

    Ο γιος μας είναι μικρός και το τζίντζερ του φάνηκε λίγο δυνατό, όποτε ήμασταν τυχεροί με τον άντρα μου και απολαύσαμε και το δικό του καλωσόρισμα….
    Διαλέξαμε μια απλή ελληνική σαλάτα , με ντομάτες ζουμερές και νόστιμες, με χρώμα, άρωμα και γεύση που σου αφήνει αυτή τη γλύκα του καλοκαιριού.
    Διαλέξαμε ένα ζουμερό μπιφτέκι για το γιο μας που δεν άφησε ούτε ψίχουλο, αλλά ευτυχώς πρόλαβα να το δοκιμάσω …Υπέροχο και ζουμερό.
    Εγώ διάλεξα τα Σκιουφιχτά Μακαρόνια με σκορδάτο λουκάνικο και μπόλικο τυράκι τριμμένο από πάνω, που μου αρέσει πολύ.

    DSC08257

    Το τελευταίο πιάτο που διαλέξαμε ήταν τα Ραβιόλια με κουνέλι και σάλτσα στιφάδο, που ο Αντώνης είχε την καλή διάθεση και μας έδωσε τη συνταγή για το Tasty-day.gr.

    DSC08253

    Γεύσεις πραγματικές, αυθεντικές, από υλικά, αληθινά και καλομαγειρεμένα. Πιάτα που μέσα τους, έχουν την αγάπη αυτών που τα ετοιμάζουν, το καθαρό βλέμμα των ανθρώπων που είναι πίσω από αυτή την προσπάθεια, που ξέρουμε όλοι μας ότι σήμερα είναι μεγάλη και δύσκολη. Κάθε φορά που βρισκόμαστε στο «μικρό καράβι» της Τήνου είναι καλύτερη από την προηγούμενη και αυτό νομίζω ότι είναι το πιο αισιόδοξο και πιο ενθαρρυντικό σε μια προσπάθεια ανθρώπων. Καλή συνέχεια Αντώνη σε σένα και την ομάδα σας….. Ελπίζουμε την επόμενη φορά να μην βιαζόμαστε σαν και αυτή και να απολαύσουμε και τα γλυκά σας που ακόμα και τώρα τα σκέφτομαι….

    «Ήταν ένα μικρό καράβι»
    ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ, Τήνος
    Τηλέφωνο: 2283022818

    Πηγή: www.tasty-day.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το Cafe Spitaki στη σκιά του Κισσάβου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωϊνό στην Πόλη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αθήνα: Τα καλύτερα έθνικ στέκια στο Σύνταγμα



    ΣΧΟΛΙΑ