• Food

    Αθήνα: Τα καλύτερα έθνικ στέκια στο Σύνταγμα

    • NewsRoom
    έθνικ


    Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια σε ένα πολυεθνικό και προσιτό οικονομικά μωσαϊκό έθνικ γεύσεων που μας ταξιδεύουν από την Κίνα και την Ινδία μέχρι το Μεξικό και τη Βενεζουέλα.

    Attic Moon (Κίνα)

    ethnic

    Από τα πιο δημοφιλή έθνικ εστιατόρια δύο βήματα από την Πλατεία Συντάγματος με κουζίνα κυρίως κινέζικη και μερικές ταϊλανδέζικες αναφορές. Στο ντεκόρ κόκκινες και χρυσές αποχρώσεις και φαναράκια και στο μενού κλασικές επιλογές όπως τραγανά spring rolls, dumplings στον ατμό με χοιρινό, καυτερή σαλάτα Kimchi και καλή πάπια Πεκίνου. Είναι αγαπημένο στέκι για ντόπιους και επισκέπτες και παρόλο που το προσωπικό μιλά λίγο έως καθόλου ελληνικά θα σας αποζημιώσει με το σέρβις. Ξενοφώντος 10-12, Σύνταγμα, τηλ 2103227095, από €18 το άτομο.

    Koi Sushi Bar (Ιαπωνία)

    ethnic 1

    Νεανικό, χαλαρό, μινιμαλιστικό και οικονομικό, το Koi προσγειώθηκε στη multi culti γειτονιά γύρω από το Σύνταγμα πριν λίγα χρόνια, κάνοντας σχεδόν αμέσως σουξέ στους λάτρεις των maki και nigiri. Ο κατάλογος είναι μικρός αλλά αλλάζει συχνά. Εκτός από σούσι, θα βρείτε και κάποια άλλα πιατάκια όπως noodles και σαλάτες. Θα τα συνοδεύσετε με σάκε αλλά και με μπύρες από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Θα το βρείτε και σε άλλα 10 σημεία από τη Βούλα, τη Γλυφάδα και το Πόρτο Ράφτη μέχρι και το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Νίκης 15, Σύνταγμα, τηλ. 2103211099, www.koisushi.gr, από €12 το άτομο.

    East Pearl (Κίνα)

    ethnic 2

    Το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών του είναι Ασιάτες- κι αυτό λέει πολλά. Το East Pearl, που ξεκίνησε από τη Μαρίνα Ζέας, βρίσκεται πλέον στην Απόλλωνος στο Σύνταγμα, όπου τιμά την καντονέζικη παράδοση σε ένα μικρό χώρο με λίγα τραπέζια και διακόσμηση που δεν κουράζει το μάτι. Θα δοκιμάσετε εξαιρετική πάπια Πεκίνου, ατμιστά ντάμπλινγκς και γλυκόξινες φτερούγες κοτόπουλου. Σερβίρει και σούσι. Απόλλωνος 2 & Νίκης, Σύνταγμα, τηλ. 2103211218, www.eastpearl.gr, από €18 το άτομο.

    Etnico (πολυεθνικό)

    ethnic 3

    Στην καρδιά της Αθήνας, στην Κολοκοτρώνη, το μικρό και χαρούμενο μαγαζί αποτελεί must στάση για value for money μεξικάνικο, αραβικό και ινδικό φαγητό. Μεγάλο σουξέ έχει η chimichanga (τηγανητή σταρένια τορτίγια) με κοτόπουλο, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε και τα φαλάφελ και τα burrito του. Συν δροσερές μαργαρίτες σε δύο γεύσεις και έθνικ γλυκά (δοκιμάστε τη Mexicana με στρώσεις από bitter και απαλή μους σοκολάτας πάνω σε τορτίγια, σκεπασμένη από φρέσκια κρέμα και τρίμμα σοκολάτας). Ανοιχτό μέχρι τις 5 το πρωί. Κολοκοτρώνη 22 & Χαβρίου, τηλ: 211 4113880, www.etnico.gr, από €8 το άτομο.

    Ιndian Kitchen (Ινδικό)

    ethnic 4

    Λίγα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και μερικά ακόμα στο στενό εσωτερικό, όπου θα έχετε θέα στην ανοιχτή κουζίνα. Τα πιάτα είναι ινδικά αλλά και πακιστανικά, που όμως έχουν προσαρμοστεί ελαφρώς στα ελληνικά δεδομένα: κλασικό κοτόπουλο Tikka Masala με σάλτσα ντομάτας και κρεμμύδι ενώ πιο καυτερό είναι το μοσχάρι Vindallo με πατάτες, σε μια συνταγή της Γκόα. Φινάλε με ινδικό παγωτό με γεύση σαφράν και ξηρούς καρπούς. Απόλλωνος 6, τηλ. 210 3237720, www.indiankitchenathens.gr, από €20 το άτομο.

    Los Loros (Λατινοαμερικάνικο)

    ethnic 5

    Από το φθινόπωρο του 2016, “Οι Παπαγάλοι” (όπως είναι το όνομά του) έφεραν εξωτικά χρώματα και γεύσεις από την Κολομβία και τη Βενεζουέλα στο κέντρο της Αθήνας. Εδώ θα κάνετε μια στάση για arepas, δηλαδή ψωμάκια φτιαγμένα με καλαμπόκι και παραγεμισμένα με ό,τι βάζει ο νους σας. Προτείνουμε το Chicharron, με τραγανή πανσέτα, αβοκάντο, ντομάτα, κρεμμύδι, iceberg, φρέσκο κόλιανδρο και secret mayo. Θα δοκιμάσετε οπωσδήποτε και τα λαχταριστά empanadas (μικρά λατινοαμερικάνικα πιτάκια), όπως αυτό με καλαμπόκι, τσίλι, achiote και καρχαριάκι, που σερβίρονται με μια φέτα λάιμ. Θα βρείτε επίσης από λατινοαμερικάνικα γλυκά, εξωτικά smoothies και ιδιαίτερα αναψυκτικά μέχρι ρούμια και μονοποικιλιακό καφέ από την Κολομβία. Ξενοφώντος 14 & Νίκης, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3243232, από €2,60 τα arepas.

    Mirch (Ινδικό)

    ethnic 6

    Για να απολαύσετε το πιο νόστιμο σουβλάκι αλά ινδικά της Αθήνας, αρκεί μια βόλτα μέχρι το Μοναστηράκι, στο Mirch. Κοτόπουλο tikka, λαχανικά, δροσιστική σος γιαουρτιού, τυλιγμένα σε φρεσκοψημένη πίτα naan. Διαθέτει και μια εξαιρετική συλλογή από τουλάχιστον 30 διαφορετικές μπύρες στις οποίες περιλαμβάνεται η ισπανική Estrella και η ινδική Cobra. Ερμού 109, Μοναστηράκι, Αθήνα, τηλ. 2103239759, www.mirch.gr, €4 το ινδικό σουβλάκι.

    Jing (Κινέζικο)

    ethnic 7

    Όμορφος χώρος με προσεγμένα σερβίτσια και όνομα κάτι σαν υποκοριστικό του Beijing. Θα γευτείτε αυθεντικές καντονέζικες γεύσεις όπως λεπτά και τραγανά spring rolls, ντάμπλινγκς ατμού με ψιλοκομμένο, αρωματικό χοιρινό, noodles με λαχανικά στο wok αλλά και μοσχάρι με καραμέλα μελιού και σουσάμι. Στον κατάλογο των ποτών θα βρείτε κινέζικο γάλα καρύδας, σάκε, κινέζικη βότκα, κινέζικη μπίρα αλλά και κλασικές ελληνικές μπίρες και κρασιά για όσους επιμένουν ελληνικά. Νίκης 13, τηλ. 211 2159352, από €20 το άτομο.

    Dosirak (Κορεατικό)

    έθνικ

    Ευχάριστος χώρος με διακριτικές ασιατικές πινελιές στη διακόσμηση, αγαπημένος στους κουστουμάτους Ασιάτες των γύρω εταιριών που το προτιμούν για lunch break. Κάτι που μαρτυρά και την καλή του κορεατική αλλά και ιαπωνική κουζίνα. Θα δοκιμάσετε dumplings gyoza, δηλαδή πιτάκια γεμιστά με κιμά, yakitori, μικρά σουβλάκια με κοτόπουλο και σος teriyaki, καλοτυλιγμένα california maki rolls, τηγανητό ρύζι με θαλασσινά και κάρι αλλά και κορεατικό bulgogi (κομματάκια ψητού μοσχαριού με γλυκιά σος). Βουλής 33, τηλ. 210 3233330, από €18 το άτομο.

    Πηγή: arttable.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μετς, η πιο ευρωπαϊκή γωνιά της Αθήνας: 7 vintage μαγαζιά με θέα την Ακρόπολη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πιο ωραία στέκια για καφέ στην Κηφισιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κουκάκι:Τα καλύτερα στέκια για καφέ, ποτό και φαγητό σε μια από τις πιο cool γειτονιές της Αθήνας



    ΣΧΟΛΙΑ