ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι σαρδελες, ένα νόστιμο και υγιεινό ψαράκι, που αξίζει να το βάλουμε στο καλοκαιρινό τραπέζι μας. Ο Γιώργος Τσούλης εξηγεί όλα τα βήματα για να φτάσει καλομαγειρεμένο στο πιάτο μας, είτε ως κυρίως γεύμα είτε ως μεζές. Και συμβουλεύει: Για περισσότερη γεύση, μπορούμε τα τελευταία 5 λεπτά να ρίξουμε τα ντοματίνια στο φούρνο. Η συνταγή βγάζει οκτώ μερίδες.
Υλικά
- 1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 60 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- 2 κ.σ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 4 ντοματίνια, κομμένα στα 4
Προετοιμασία και εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε από τα εντόσθια τις σαρδέλες, τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι.
- Μόλις σουρώσουν, τις βάζουμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, την κάπαρη, το χυμό από το λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 15-20’.
- Μόλις είναι έτοιμες, αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστές με ντοματίνια και μαϊντανό.
Πηγή: Γιώργος Τσούλης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- BIMCO: Στο 52% από το 72% το μερίδιο των Κινεζικών ναυπηγείων στο πρώτο εξάμηνο
- Microsoft: Μαζική επίθεση χάκερς στο λογισμικό της – Στη «φόρα» χιλιάδες κρίσιμα αρχεία Παγκόσμιων Οργανισμών
- Τέλος χρόνου για τις φορολογικές δηλώσεις – Προθεσμία 10 ημερών για την έκπτωση έως 4% με εφάπαξ εξόφληση
- Kαιρός: Ο καύσωνας είναι εδώ – «Καμίνι» όλη η χώρα αυτή την εβδομάδα με 40άρια – Πού θα κάνει τις υψηλότερες θερμοκρασίες
