• Food

    Καλομαγειρεμένο, σπιτικό φαγητό στο γραφείο; Κι όμως γίνεται!


    Στο mononews.gr είχαμε ανέκαθεν ιδιαίτερη αδυναμία στο καλομαγειρεμένο και νόστιμο φαγητό. Γι’ αυτό δεν χάνουμε ευκαιρία να συγκεντρωνόμαστε όλοι οι δημοσιογράφοι μαζί, στην αίθουσα συσκέψεων, και να συζητάμε τα της επικαιρότητας, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ποιοτικό σπιτικό φαγητό.

    Κάπως έτσι μαζευτήκαμε και την Παρασκευή, με αφορμή τα γενέθλια της Ιωάννας, μετά από την αυθόρμητη σκέψη της ομάδας να της οργανώσουμε ένα μικρό party έκπληξη. Το μόνο πρόβλημα που είχαμε να λύσουμε ήταν το φαγητό, καθώς θέλαμε να βρίσκεται στην πόρτα του γραφείου μας όσο πιο γρήγορα γινόταν και να είναι το καλύτερο δυνατό από πλευράς γεύσης και ποιότητας. Και, επιπλέον, να καλύπτει όλα τα γούστα. Τότε έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να παραγγείλουμε από το forky.gr. To Forky αποτελεί μια καινοτόμο online υπηρεσία που προσφέρει ισορροπημένη αλλά και νόστιμη διατροφή, ώστε ο καταναλωτής να απολαμβάνει σπιτικό φαγητό στο σπίτι ή στο γραφείο.

    Το μενού της ημέρας φαινόταν ιδιαίτερα λαχταριστό, ανταποκρινόμενο σε όλα τα γούστα και τις διατροφικές συνήθειες του καθενός (ναι, υπάρχουν και άτομα που κάνουν δίαιτα στο γραφείο μας). Έτσι, πάνω στον ενθουσιασμό της στιγμής, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε μοσχαράκι ραγού, Bolognese με linguine, κοτόπουλο με σάλτσα teriyaki και πουρέ από φρέσκες πατάτες & ελαιόλαδο, φιλέτο πέρκας με αχνιστή πατατοσαλάτα, κάπαρη και αρωματικό μαϊντανό, λαζάνια al forno με αρωματικό κιμά κοτόπουλου, τριμμένο ένταμ και ρεγκάτο, δεμένα με πλούσια μπεσαμέλ, μουσακά με ψητές μελιτζάνες και φέτα, αφράτα μπιφτεκάκια κοτόπουλο με λαχανικά ατμού συνοδευόμενα από sauce γιαουρτιού με δυόσμο και, για να ξεγελάσουμε τον εαυτό μας, μία πράσινη σαλάτα, με τοματίνια, κρουτόν και honey mustard sauce.

    Προς μεγάλη έκπληξη όλων, τα φαγητά ήρθαν νωρίτερα από το αναμενόμενο και μάλιστα ήταν όλα ζεστά, προσεγμένα, με το κάθε γεύμα όμορφα στημένο στη δική του συσκευασία. Ο διανομέας, πρόσχαρος και ευγενικός, μας βοήθησε να τα μεταφέρουμε στην αίθουσα και να  τα τοποθετήσουμε στο τραπέζι. Αρχικά, δοκιμάσαμε τη σαλάτα, ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε χωρίς τύψεις και δισταγμούς τα υπόλοιπα πιάτα. Φρέσκια και λαχταριστή, με θεϊκή honey mustard sause, ικανοποίησε ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

    Ξεκινήσαμε από το κοτόπουλο με σάλτσα teriyaki και πουρέ από φρέσκες πατάτες & ελαιόλαδο, που ήταν ένα εξαιρετικά ισορροπημένο πιάτο και πάρα πολύ νόστιμο. Το κοτόπουλο ήταν μαλακό και καλοψημένο, με τη σάλτσα να του προσδίδει ένα ιδιαίτερο άρωμα και ακόμη πιο ιδιαίτερη γεύση, αλλά και με τον πουρέ να αποτελεί το κατάλληλο συνοδευτικό. Κάποιοι από το γραφείο προτίμησαν να δοκιμάσουν το ψάρι και έτσι απόλαυσαν το φιλέτο πέρκας με λαδολέμονο και μουστάρδα, η οποία του ταίριαζε τέλεια. Την πέρκα συνόδευε η αχνιστή πατατοσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι, κάπαρη και αρωματικό μαϊντανό, που “πάντρευε” όλες τις μυρωδιές και απογείωνε τη γεύση του πιάτου.

    Δύο υπέροχα φαγητά, που τα λάτρεψαν όλοι στο γραφείο και τα συζητούσαν ακόμη κι ώρες μετά, ήταν τα λαχταριστά ζυμαρικά al forno με τρεις στρώσεις από λαζάνια, αρωματικό κιμά κοτόπουλου, τριμμένο ένταμ και ρεγκάτο, δεμένα με πλούσια μπεσαμέλ, καθώς και ο μουσακάς με ψητές μελιτζάνες και φέτα. Στο μεν πρώτο, ένιωθες τις μπουκιές να λιώνουν στο στόμα και να σου προσφέρουν μοναδικές γαστρονομικές στιγμές. Όλα τα υλικά ήταν ταιριαστά και απόλυτα δεμένα μεταξύ τους, με εξαιρετική γεύση. Στο δε δεύτερο, ήλπιζες να είχες παραγγείλει διπλάσια ποσότητα μουσακά, αφού ήταν τόσο νόστιμος που δεν θέλαμε με τίποτα να τελειώσει. Πρόκειται για ένα γεύμα που θα προτείναμε ανεπιφύλακτα στον καθένα, είτε είναι λάτρης του μουσακά είτε όχι (υπάρχει άνθρωπος που δεν τρώει μουσακά;)!

    Τέλος, τα αφράτα μπιφτεκάκια κοτόπουλο με θυμάρι και λαχανικά ατμού (μπρόκολο, κουνουπίδι, φασολάκια, καρότο), συνοδευμένα από sauce γιαουρτιού με δυόσμο, ήταν η καταλληλότερη επιλογή για όσους – όπως γράψαμε και πιο πάνω – είχαν κάποιες ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες. Ένα γεύμα υγιεινό και θρεπτικό, που δεν υστερούσε καθόλου σε γεύση και νοστιμιά. Δεν μπορούμε, βέβαια, να μην αναφέρουμε και τα ζεστά, αφράτα και μαλακά ψωμάκια που συνόδευαν τα πιάτα που παραγγείλαμε, τα οποία «εξαφανίστηκαν» αμέσως από τους συναδέλφους. Ήταν, πάντως, μια από τις ωραιότερες και πιο… εύγευστες Παρασκευές που ζήσαμε στο γραφείο και καλά θα κάνετε να δοκιμάσετε κι εσείς κάτι αντίστοιχο!

    Είτε είστε στο γραφείο είτε απλά θέλετε να γλιτώσετε μια μέρα το μαγείρεμα στο σπίτι, το Forky είναι εδώ για να σας λύσει τα χέρια. Ο χρήστης έχει την ευκαιρία να δει το menu όχι μόνο της ίδιας ημέρας, αλλά και της επόμενης, να προπαραγγείλει το φαγητό του και να επιλέξει την ώρα παράδοσης που επιθυμεί. Επιπλέον, δίπλα σε κάθε γεύμα υπάρχει η κατηγορία στην οποία υπάγεται (popular, classic & light), καθώς και οι θερμίδες του πιάτου.  Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από Δευτέρα έως και Σάββατο από τις 12:00 έως τις 18:30

    Εσείς ακόμα να ανακαλύψετε τα γευστικά πιάτα του Forky;



    ΣΧΟΛΙΑ