ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με αρωματικό πιλάφι … #tsoulotip: Δεν ανακατεύουμε το πιλάφι συνέχεια, παρά μόνο λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Παίρνουμε τα κοτόπουλα, τα βάζουμε μέσα στο ταψί του φούρνου και τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το χοντρό αλάτι , το πιπέρι, το εστραγκόν και το ελαιόλαδο. Τρίβουμε καλά με τα χέρια μας το κοτόπουλο, φορώντας γάντια μίας χρήσης ώστε να πάνε παντού όλα τα υλικά.
2. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το μέλι, το χυμό από το ένα λεμόνι, τον ζωμό κοτόπουλο, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί ο κύβος.
3. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μίας χρήσης.
4. Ρίχνουμε το νερό, κόβουμε το δεύτερο λεμόνι σε κάθετες φέτες και το τοποθετούμε διάσπαρτο στο ταψί.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα και 30 λεπτά. (Σε περίπτωση που κατά το ψήσιμο το φαγητό χρειάζεται και άλλη υγρασία προσθέτουμε άλλα 100 ml νερό).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΟΔΥ: Σε έξαρση η «σούπερ γρίπη» – Ναι στο εμβόλιο ακόμη και τώρα, ποιοι να προσέξουν
- Τέλος τα «συσσίτια» στις ευάλωτες οικογένειες, έρχονται οι προπληρωμένες κάρτες – Το σχέδιο της Δόμνας Μιχαηλίδου
- Ο διχασμός για το γκέι φιλί και η καταγγελία, οι φήμες για τα κανάλια που πωλούνται, το «όχι» του Σαββίδη, η επιτυχία του Κυριακού, το ντέρμπι στο ΑΠΕ και όσα έγιναν στη Γιορτή των Κορυφαίων
- Κοινωνικές κατοικίες στα νησιά: όταν ο Λιβάνιος δίνει λύση