ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με αρωματικό πιλάφι … #tsoulotip: Δεν ανακατεύουμε το πιλάφι συνέχεια, παρά μόνο λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Παίρνουμε τα κοτόπουλα, τα βάζουμε μέσα στο ταψί του φούρνου και τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το χοντρό αλάτι , το πιπέρι, το εστραγκόν και το ελαιόλαδο. Τρίβουμε καλά με τα χέρια μας το κοτόπουλο, φορώντας γάντια μίας χρήσης ώστε να πάνε παντού όλα τα υλικά.
2. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το μέλι, το χυμό από το ένα λεμόνι, τον ζωμό κοτόπουλο, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί ο κύβος.
3. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μίας χρήσης.
4. Ρίχνουμε το νερό, κόβουμε το δεύτερο λεμόνι σε κάθετες φέτες και το τοποθετούμε διάσπαρτο στο ταψί.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα και 30 λεπτά. (Σε περίπτωση που κατά το ψήσιμο το φαγητό χρειάζεται και άλλη υγρασία προσθέτουμε άλλα 100 ml νερό).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πηγές ΝΔ: «Κατέρρευσε με πάταγο το αφήγημα της αντιπολίτευσης – Στο φως οι «πράσινες» διασυνδέσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΟΟΣΑ: Στα 72 δισ. ευρώ το απόθεμα των ξένων άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα
- Ντίμης Κρίτσας: Αντίο στον τελευταίο αριστοκράτη της υψηλής ραπτικής
- Χώρα κλειδί η Ελλάδα στον νέο ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης – Μπαράζ ντιλ – Οι νέες προοπτικές