• City Stories

    Μια πρωτότυπη συνταγή με κοτόπουλο και τραχανά για το Σαββατοκύριακο!

    • NewsRoom


    Έναν εύκολο, νόστιμο και διαφορετικό τρόπο να δοκιμάσουμε τον τραχανά, συνδυασμένο με κοτόπουλο, μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης.

    Υλικά:

    • 4 μπούτια κοτόπουλου
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι
    • 1-2 σκ. σκόρδο
    • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 1 πρέζα μπούκοβο
    • 2 φύλλα δάφνης
    • 50 γρ. κρασί λευκό
    • 1 κύβο κότας
    • 1 ½ λίτρο νερό
    • ξύσμα από 1 λεμόνι
    • χυμό από ½ λεμόνι
    • 250 γρ. τραχανά γλυκό

    Για τα κρουτόν

    • 6 φέτες ψωμί του τοστ, μπαγιάτικο
    • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 σκ. σκόρδο
    • 2 κ.σ. βούτυρο
    • 1 κ.σ. θυμάρι
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Για το σερβίρισμα

    • 100 γρ. φέτα
    • 1 κ.σ. θυμάρι
    • πιπέρι
    • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

    Μέθοδος εκτέλεσης:

    • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
    • Κόβουμε τα μπούτια στη μέση, χωρίζοντάς τα στην άρθρωση και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
    • Βάζουμε στην κατσαρόλα τα μπούτια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
    • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
    • Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
    • Μεταφέρουμε την ίδια κατσαρόλα στη φωτιά και βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το μπούκοβο και τα φύλλα δάφνης.
    • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον κύβο, το νερό, το ξύσμα και τον χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και το κοτόπουλο.
    • Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 50-60 λεπτά.
    • Αφαιρούμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη για να μη χάσει την υγρασία του.
    • Στην κατσαρόλα με τη σάλτσα βάζουμε τον τραχανά και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά.

    Για τα κρουτόν

    • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
    • Κόβουμε το ψωμί σε κύβους.
    • Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το σκόρδο ολόκληρο, το ψωμί, το βούτυρο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
    • Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.

    Για το σερβίρισμα

    • Σερβίρουμε τον τραχανά με το κοτόπουλο, τη φέτα τριμμένη, το θυμάρι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

    Πηγή: https://akispetretzikis.com

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η συνταγή του Σαββατοκύριακου: Το πιο γρήγορο και εύκολο παστίτσιο στο τηγάνι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέσσερις υπέροχες συνταγές για σπιτική πίτσα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα κεφτεδάκια αλλιώς: Μια λαχταριστή συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου



    ΣΧΟΛΙΑ