• Food

    Cinnamon rolls από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    Cinnamon rolls από τον Άκη Πετρετζίκη

    Cinnamon rolls


    Πεντανόστιμα cinnamon rolls από τον Άκη Πετρετζίκη.

    Φτιάξτε τα πιο αφράτα ρολάκια κανέλας με νόστιμη γέμιση κανέλας και λευκό γλάσο!

    Ιδανικό σνακ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

    Συστατικά

    Για τα cinnamon rolls

    • 250 γρ. γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
    • 10 γρ. μαγιά ξηρή
    • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
    • 80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
    • 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 2 αυγά, μεσαία
    • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
    • αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης

    Για τη γέμιση

    • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
    • 20 γρ. κανέλα
    • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
    • βούτυρο, για το ταψί

    Για το γλάσο

    • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
    • 5-10 γρ. χυμό λεμονιού

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
    • Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι, τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού, και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 8-10 λεπτά.
    • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα. Προσοχή, η ζύμη είναι αρκετά κολλώδης.
    • Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα 40×60 εκ.

    Για τη γέμιση

    • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια πάστα.
    • Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και τυλίγουμε σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά.
    • Κόβουμε το ρολό σε 16 κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 30 εκ. με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας ώστε να έχουν όλα το ίδιο ύψος.
    • Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να διπλασιαστούν σε όγκο.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
    • Ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

    Για το γλάσο

    • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε λίγες σταγόνες από τον χυμό λεμονιού.
    • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και προσθέτουμε χυμό λεμονιού μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο γλάσο.
    • Απλώνουμε πάνω από τα cinnamon rolls και σερβίρουμε.

    Δείτε βίντεο με τη συνταγή 

    Διαβάστε επίσης:

    Κοχύλια γεμιστά με κιμά και μπεσαμέλ από τον Άκη Πετρετζίκη

    Brownies με 3 υλικά από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ