• Food

    Χωριάτικη πίτα από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    Χωριάτικη πίτα από τον Άκη Πετρετζίκη

    Χωριάτικη πίτα από τον Άκη Πετρετζίκη


    Πεντανόστιμη χωριάτικη πίτα από τον Άκη Πετρετζίκη

    Δοκιμάστε να φτιάξετε την πιο νόστιμη χωριάτικη πίτα που ψήνεται σε κατσαρόλα!

    Με φύλλο κρούστας και γέμιση από πολύχρωμες πιπεριές, τυριά και γαλοπούλα, απλά θα σας ξετρελάνει.

    Συστατικά

    • φύλλα κρούστας για πίτες
    • 50 γρ. ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι
    • 1 πορτοκαλί πιπεριά
    • 1 κίτρινη πιπεριά
    • 1 κόκκινη πιπεριά
    • 1 πράσινη πιπεριά
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
    • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    • σιμιγδάλι, για την κατσαρόλα
    • 10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
    • 200 γρ. mix τυριών
    • 200 γρ. φέτα

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
    • Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, το ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
    • Κόβουμε όλες τις πιπεριές σε ροδέλες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. (Μπορούμε να τις κόψουμε και ζουλιέν).
    • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 10-15 λεπτά.
    • Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τον πελτέ, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
    • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
    • Αλείφουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο μια κατσαρόλα διαμέτρου 22 εκ.
    • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να απλωθεί παντού.
    • Τοποθετούμε ένα φύλλο στη βάση της κατσαρόλας καλύπτοντας και τα τοιχώματα και ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
    • Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο από πάνω, ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα 3 φύλλα.
    • Βάζουμε 2 φέτες γαλοπούλας στον πάτο και προσθέτουμε 50 γρ. mix τυριών.
    • Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας και ρίχνουμε από πάνω το ⅓.
    • Ρίχνουμε από πάνω το ⅓ από τη γέμιση και βάζουμε από πάνω 3 φέτες γαλοπούλας.
    • Προσθέτουμε 50 γρ. mix τυριών, ⅓ από τη φέτα και ακόμα ⅓ από τη γέμιση.
    • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμη μία φορά.
    • Βάζουμε τις τελευταίες 2 φέτες γαλοπούλας και καλύπτουμε την επιφάνεια της πίτας με τα φύλλα που εξέχουν από την κατσαρόλα.
    • Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο mix τυριών.
    • Μεταφέρουμε την κατσαρόλα στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στην πάνω σχάρα.
    • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
    • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

    Δείτε βίντεο με τη συνταγή



    ΣΧΟΛΙΑ