• Food

    Αυθεντική ιταλική πίτσα από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    Αυθεντική ιταλική πίτσα από τον Άκη Πετρετζίκη

    Αυθεντική ιταλική πίτσα από τον Άκη Πετρετζίκη


    Εύκολη συνταγή για αυθεντική ιταλική πίτσα από τον Άκη Πετρετζίκη.

    Το σαββατοκύριακο έφτασε και είναι η ώρα για σπιτική πίτσα.

    Τραγανή ζύμη για πίτσα όπως την θέλετε, έτοιμη σε 15 λεπτά! Προσθέστε τα υλικά της αρεσκείας σας!

    Καλή απόλαυση!

    Συστατικά

    Για τη ζύμη

    • 9 γρ. μαγιά ξηρή
    • 250 γρ. νερό, χλιαρό
    • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
    • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    • 100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό + εξτρα, για το άνοιγμα της ζύμης
    • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • σάλτσα για πίτσα

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230° C στον αέρα.
    • Βάζουμε μέσα, ανάποδα, ένα ταψί να κάψει καλά όσο εμείς προετοιμάζουμε τις πίτσες.
    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό.
    • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το σιμιγδάλι και το αλάτι.
    • Προσθέτουμε τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    • Όταν πια δεν μπορούμε να το δουλέψουμε με το κουτάλι αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας.
    • Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε το ζυμάρι μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι και 2 ώρες να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το πόσο θα το αφήσουμε εξαρτάται απο την εποχή.
    • Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 ίσα μέρη και τα πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
    • Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε σιμιγδάλι και ανοίγουμε το ένα ζυμάρι μας με ένα πλάστη (αν κολλάει βάζουμε παραπάνω σιμιγδάλι).
    • Βάζουμε 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας και τα τυριά της προτίμησής μας πάνω στη ζύμη για πίτσα.
    • Μεταφέρουμε την πίτσα πάνω στο αναποδογυρισμένο ταψί του φούρνου που έχει κάψει (χωρίς να το βγάλουμε από τον φούρνο) και ψήνουμε για 5 λεπτά.
    • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα 4 ζυμάρια.
    • Όταν ετοιμαστεί προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.

    Δείτε βίντεο με τη συνταγή

    Διαβάστε επίσης:

    Λαχταριστά μπέργκερ από τον Άκη Πετρετζίκη

    Γρήγορα τυροπιτάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

     



    ΣΧΟΛΙΑ