• LIFE&STYLE

    10 εικόνες που (δεν) είδαμε από «τον γάμο των δισεκατομμυριούχων», του Φίλιππου Γλύξμπουργκ και της Νina Flohr

    10 εικόνες που (δεν) είδαμε από «τον γάμο των δισεκατομμυριούχων», του Φίλιππου Γλύξμπουργκ και της Νina Flohr


    Την ίδια κιόλας ημέρα, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, αμέσως μετά τη λήξη του μυστηρίου στη Μητρόπολη των Αθηνών, λάβαμε το επίσημο δελτίο Τύπου με φωτογραφίες, κείμενο γραμμένο στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, αναφορά στον φωτογράφο για τα credits και τρεις επίσημες φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση για άμεση «κατανάλωση». Σαν αυτές που βλέπουμε στα διεθνή περιοδικά που ασχολούνται με τιάρες, ιστορίες γαλαζοαίματων σε συνέχειες και ονόματα σιδηρόδρομους…

    Και τα εφτά ακόμη τρυφερά ενσταντανέ; Κι ας είναι «ανεπίσημα», σχεδόν «paparazzi-κά»; Σκεφτείτε έναν γάμο που έχει ήδη γίνει τρεις φορές. Πολιτικός, αυστηρά για λίγους, μόνο τους «μπαμπάδες» σαν μάρτυρες, μετά πάρτι με φίλους, από την Ελβετία, στην Αγγλία και μετά στην Ελλάδα. Την Αθήνα, πιο ηλιόλουστη από ποτέ.

    Λίμνη Βουλιαγμένης, Παρασκευή βράδυ, μαγική μυσταγωγία, Μητρόπολη το Σάββατο (γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται) και Όμιλος Αντισφαίρισης Αθηνών για το γαμήλιο πάρτι και Ναυτικός Όμιλος Ελλάδας, την Κυριακή, λίγο προτού μπουν στα ιδιωτικά τους τζετ όλοι οι υψηλοί καλεσμένοι… Και ούζο με φυστίκια Αιγίνης και την αναμνηστική ετικέτα «Nina&Philippos, Αθήναι 21-10-2021», ως είθισται, στις αποσκευές τους.

    «Βillionaire Royal Wedding», ο ελκυστικός τίτλος στα διεθνή ΜΜΕ. Διαφήμιση promo για την Ελλάδα; Γιατί όχι; Γάμοι δεν γίνονται μόνο στις Σπέτσες (πλέον) και στη Σαντορίνη ή την Αντίπαρο, μπορείτε να έρθετε και στην Αθήνα. Η «νέα» διαφημιστική, τουριστική καμπάνια, για σανσέτηδες και ερωτευμένους.

    Αντιγράφουμε απευθείας από το δελτίο Τύπου: «Η θρησκευτική γαμήλια τελετή του Πρίγκιπα Φίλιππου και της Nina-Nastassja Flohr πραγματοποιήθηκε στις 5:00 μ.μ. το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αθήνα.

    Η γαμήλια τελετή διεξήχθη στην Ελληνική γλώσσα και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος Β’ χοροστάτησε του ιερού μυστηρίου. Λόγω των μέτρων κατά του Covid-19, η συμμετοχή των καλεσμένων στη θρησκευτική τελετή στη Μητρόπολη περιορίστηκε μόνο στις οικογένειες και κάποιους στενούς φίλους.

    Οι υπόλοιποι καλεσμένοι προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν τη ζωντανή ροή της τελετής από την αίθουσα Tudor Hall στο ξενοδοχείο King George. Κουμπάροι και παράνυμφοι στο ζευγάρι ήταν, μεταξύ άλλων, ο Πρίγκιπας Παύλος, ο Πρίγκιπας Νικόλαος, η Πριγκίπισσα Θεοδώρα, η Πριγκίπισσα Μαρία-Ολυμπία και ο Πρίγκιπας Οδυσσέας-Κίμων.

    Προτεραιότητα του ζευγαριού ήταν καθ’ όλη την διάρκεια των γαμήλιων εκδηλώσεων να αποτυπωθεί ο χαρακτήρας της Αθήνας και της Ελλάδας καθώς επίσης και ο μοναδικός πολιτισμός του τόπου. Ήταν ιδιαίτερη χαρά του ζευγαριού να μοιραστούν τις ομορφιές της χώρας με τους καλεσμένους τους και να τελέσουν τον γάμο τους στην Αθήνα.»

    Τι δεν θα διαβάσουμε στο δελτίο Τύπου; Η νύφη φορούσε Chanel (και πάλι), όπως είχαμε ήδη προβλέψει (δημιουργία Chanel haute couture με ουρά 11 μέτρα), και διαμαντένια και μαργαριταρένια τιάρα, οικογενειακή παράδοση, την «δανεική» Antique Corsage Tiara της Άννας-Μαρίας που είχε φορέσει κι εκείνη στα 18 της χρόνια. Μια φωτογενή, παλιομοδίτικη τιάρα που είχαν προσθέσει στην κουάφ τους και η Marie-Chantal, όπως και η Tatiana Blatnik.

    Οι παραφωνίες ήταν στο πρόγραμμα. Η Marie-Chantal εμφανίστηκε με λευκό, μάξι φόρεμα, σαν wannabe νύφη στη Μητρόπολη (είναι γνωστό πως δεν φοράμε λευκό ποτέ σε γαμήλιες τελετές, για να μην επισκιάσουμε τη νύφη), η καλλονή Dasha Zhukova, πρώην Roman Abramovich, και νυν σύζυγος του Σταύρου Νιάρχου, προτίμησε μαύρο βελούδινο φόρεμα, και ασορτί headpiece (το μαύρο δεν είναι το κατεξοχήν χρώμα για ένα χαρμόσυνο γεγονός). Είδαμε όμως και άνδρες με τα μαύρα, χωρίς τίτλο πλέον, με φρεσκοβαμμένα μαλλιά, παράταιρα με το μούσι…

    Καλεσμένοι από το εξωτερικό, βασιλιάδες, πρίγκηπες, από την Αγγλία και την Ισπανία μέχρι τη Δανία και την Πορτογαλία, πρωταγωνιστές του εφοπλιστικού κόσμου, Έλληνες που ζουν ανάμεσα μας. Οι πιο ξεχωριστές παρουσίες; Θα χειροκροτήσουμε την Eυγενία Νιάρχου και την Tatiana Blatnik. «35 χρονών εκείνος, εκείνη 34, κληρονόμος της VistaJet και του Ελβετού δισεκατομμυριούχου μπαμπά της, Τhomas Flohr», θα γράφουν ξανά και ξανά οι ξένοι δημοσιογράφοι και ανταποκριτές.

    Θαυμάσαμε και δημιουργίες Ελλήνων σχεδιαστών, από Ζeus+Dione και Mary Katrantzou μέχρι Celia Kritharioti. Τα τέσσερα παρανυφάκια πάντως φορούσαν Chanel. Για την ιστορία (και το παραμύθι), η πρόταση γάμου έγινε στην Ιθάκη. Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να φοράς… Chanel.



    ΣΧΟΛΙΑ