• LIFE&STYLE

    Φελίσιτι Χόφμαν: Ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο εκατομμυρίων με τα πανεπιστήμια

    • Νίκη Καξερή

    Φελίσιτι Χόφμαν και Ουίλιαμ Μέισι


    Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 ημερών η Φελίσιτι Χόφμαν

    Έξι μήνες μετά την σύλληψή της για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο εκατομμυρίων με τα αμερικανικά πανεπιστήμια, το δικαστήριο απεφάνθη την Παρασκευή, καταδικάζοντας την Φελίσιτι Χόφμαν σε 14 ημέρες φυλάκισης, 250 ώρες κοινωνικής εργασίας και πρόστιμο 250 χιλιάδων δολαρίων.

    Η διάσημη ηθοποιός, που πρωταγωνίστησε στη σειρά «Νοικοκυρές σε Απόγνωση», παραδέχτηκε ότι πλήρωσε το ποσό των 15 χιλ. δολ. για να νοθεύσει τα αποτελέσματα και να εισαχθεί η κόρη της σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

    Με δάκρυα στα μάτια, η Φελίσιτι Χόφμαν ζήτησε συγγνώμη από τους άλλους φοιτητές, αλλά και την οικογένειά της:

    «Ζητώ συγγνώμη από τους φοιτητές, τους γονείς, τα πανεπιστήμια για τις πράξεις μου. Συγγνώμη και από τις κόρες και τον άνδρα μου. Τους πρόδωσα όλους. Θα αποδεχτώ όποια ποινή αποφασίσει το δικαστήριο».

    Η Φελίσιτι Χόφμαν υποστήριξε πως η κόρη της Σοφία, που πέρασε με τον παράνομο τρόπο στο πανεπιστήμιο δεν γνώριζε τίποτα για την απάτη.

    «Φέρθηκα ηλίθια και έκανα λάθος. Ντρέπομαι για ότι έχω κάνει και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεών μου».

    Η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται ως έκπληξη, καθώς οι δικηγόροι της ηθοποιού προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να αποφύγει η Χόφμαν την φυλάκιση, ενώ το δικαστήριο αρχικά σκόπευε να την καταδικάσει σε ένα μήνα φυλάκισης.

    Η ηθοποιός θα οδηγηθεί σε φυλακές της Καλιφόρνια στις 25 Οκτωβρίου, ενώ σε περίπτωση καλής διαγωγής μπορεί να αφεθεί ελεύθερη νωρίτερα.

    Από την άλλη, εκκρεμούν ακόμη οι υποθέσεις 30 γονέων που εμπλέκονται στο ίδιο σκάνδαλο.

    Η ηθοποιός Λόρι Λάφλιν και ο σύζυγός της, οι οποίοι πλήρωσαν μισό εκατομμύριο δολάρια για τις δυο τους κόρες, ακόμη δεν παραδέχονται την ενοχή τους, κάτι που όλα δείχνουν θα τους στοιχίσει ακριβά.



    ΣΧΟΛΙΑ