• LIFE&STYLE

    Φάσκει και αντιφάσκει ο 77χρονος αφηρημένος χειριστής του ταχύπλοου. Αποσύρεται από την υπεράσπιση του ο ξάδερφος του Λυκουρέζος

    • NewsRoom
    aigina xeiristis


    Λίγο μετά την πρώτη συγκλονιστική κατάθεση του 77χρονου οδηγού του ταχύπλοου, που σκόρπισε πριν από λίγες μέρες το θάνατο στο νησί της Αίγινας, έρχεται τώρα και η παραίτηση του συνήγορου υπεράσπισης του κατηγορημένου, Αλέξανδρου Λυκουρέζου. Ο γνωστός δικηγόρος υποστηρίζει πως υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του και τονίζει πως μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλε να επιδείξει στον πρώτο μου εξάδελφο, νιώθει συναισθηματικά την ανάγκη να αποσυρθεί από την περαιτέρω εκπροσώπηση και υπεράσπισή του 77χρονου.

    aleksandros lukourezos

    Όλα αυτά λίγο μετά την συγκλονιστική κατάθεση του 77χρονου, στην οποία ο ίδιος ομολογεί πως έτρεχε με 21 μίλια την ώρα. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να υποστήριξε στην πρώτη του κατάθεση μετά την ασύλληπτη τραγωδία ο 77χρονος χειριστής του σκάφους και υπεύθυνος για το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ένα κοριτσάκι πέντε ετών.

    aigina

    Για την ανείπωτη τραγωδία μίλησε και ο υπουργός Ναυτιλίας, κ. Θοδωρής Δρίτσας, λέγοντας πως η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο χειριστής του ταχύπλοου είναι “αδιανόητη”. Πάντως την ίδια ώρα, αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα από τον οδηγό του σκάφους.

    taxuploo aigina

    Ο άτυχος καπετάνιος της τουριστικής λάντζας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ –ΜΠΕ, κατά την εξέταση που διενήργησε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, διαπιστώθηκε με τρία σοβαρά χτυπήματα στο σώμα, στο πόδι, πίσω από το αυτί και στο μέτωπο. Στο μέτωπο ειδικότερα, το οίδημα που προκλήθηκε από πρόσκρουση σε άγνωστο αντικείμενο, είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις του ιατροδικαστή, να πέσει ζωντανός ο άνθρωπος στη θάλασσα, αλλά χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Γι’ αυτόν τον λόγο οι πνεύμονες και η κοιλιακή του χώρα, ήταν γεμάτοι από θαλασσινό νερό.

    aigina

    Ο κ. Μπογιόκας έχει προχωρήσει τη διαδικασία τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αύριο το πρωί θα προχωρήσει σε νεκροτομή και στις σορούς των υπολοίπων τριών θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας.

    navagio aigina

    Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της Αίγινας ο 58χρονος καπετάνιος της λάντζας ήταν πολύ έμπειρος ναυτικός, ενώ αναφέρουν ότι όταν είδε το ταχύπλοο να πλησιάζει αμέσως κόρναρε, χωρίς δυστυχώς να προλάβει σταματήσει την μοιραία σύγκρουση.

    aigina taxuploo

    Επίσης, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως ο άτυχος καπετάνιος δεν είχε χρόνο για ελιγμό, προκειμένου να αποφύγει την σύγκρουση, καθώς, εκτός των άλλων, υπήρχε κίνδυνος ανατροπής του γεμάτου με παραθεριστές σκάφους.

    αίγινα

    Ο 77χρονος, ο οποίος θα παραμείνει υπό κράτηση, αναμένεται να οδηγηθεί ξανά στα δικαστήρια του Πειραιά σε 48 ώρες προκειμένου να δώσει απαντήσεις για όσα συνέβησαν το μεσημέρι της Τρίτης στο στενό της Μονής, ανοιχτά της Πέρδικας στο νησί του Αργοσαρωνικού.

    Δείτε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/tragodia-stinegina-7-erotimatazitounapantisis/67799

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/giati-o-melissanidis-efige-apo-tin-aegean-olo-paraskinio/68008



    ΣΧΟΛΙΑ