• LIFE&STYLE

    Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

    • NewsRoom
    Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

    Αμάντα Γεωργιάδη (Πηγή: Ιnstagram @ amandatenfjord)


    Η 24χρονη Αμάντα Γεωργιάδη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision.

    Η Αμάντα Γεωργιάδη – ή Amanda Tenfjord όπως είναι το καλλιτεχνικό της όνομα – θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας.

    Η Επιτροπή Αξιολόγησης της ΕΡΤ, αφού άκουσε τα υποψήφια τραγούδια που κατατέθηκαν ως προτάσεις για τον 66ο Διαγωνισμό της Eurovision με ερμηνευτές τους Amanda Georgiadi, Good Job Nicky, Joanna Drigo, Ilias Kozas και Lou is, επέλεξε την πρώτη υποψήφια.

    Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες, ύστερα από πρόσκληση της ΕΡΤ, η Επιτροπή υποδέχτηκε στο Ραδιομέγαρο, σε χωριστές συναντήσεις, τους πέντε ερμηνευτές και τις ομάδες τους, οι οποίοι παρουσίασαν τα κόνσεπτ των προτάσεών τους (σκηνική παρουσία, βίντεο κλιπ κλπ) και κατέληξε στην απόφαση να εκπροσωπήσει το φετινό διαγωνισμό η Αμάντα Γεωργιάδη.

    Tην ανακοίνωση έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης η περυσινή εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision, η Stefania μέσω απευθείας σύνδεσης από την Ολλανδία.

    Αμάντα Γεωργιάδη (Πηγή: Ιnstagram @ amandatenfjord)

    Η Αμάντα είναι Ελληνίδα της ομογένειας με αξιοσημείωτη πορεία ήδη στη μουσική και την τηλεόραση με πολλές διακρίσεις κυρίως στις σκανδιναβικές χώρες, ενώ έχει συνθέσει η ίδια το τραγούδι που θα διαγωνισθεί για την Ελλάδα, το οποίο θα παρουσιαστεί τη νέα χρονιά μαζί με το επίσημο video clip.

    Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στο Τορίνο και η Ιταλία θα βρεθεί κατευθείαν στον τελικό μαζί με τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

    «Είμαι σε σοκ»

    Η 24χρονη Αμάντα έκανε τις πρώτες δηλώσεις στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Στούντιο 4» εκφράζοντας τον ενθουσιασμό της: «Είμαι σε σοκ, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη, ενθουσιασμένη, και θέλω να πω ένα μεγάλο ”ευχαριστώ” στην ΕΡΤ που με επέλεξε και θα κάνω όλα όσα μπορώ για να τους κάνω όλους υπερήφανους».

    «Δεν μπορώ να πω πολλά για το τραγούδι μου. Μου αρέσει πολύ, το έγραψα μόνη μου, μαζί με έναν φίλο μου παραγωγό και πιανίστα», εξήγησε.

    Η Αμάντα παραμένει στη Νορβηγία, όπου μένει και σπουδάζει, αλλά, όπως ανέφερε, θα έρθει στην Ελλάδα λίγο μετά τα Χριστούγεννα.

    Λίγα λόγια για την Αμάντα Γεωργιάδη

    Η 24χρονη Αμάντα γεννήθηκε στην Ελλάδα και αργότερα μετακόμισε με την οικογένειά της στη Νορβηγία. Από την πόλη Tenfjord όπου εγκαταστάθηκαν, η Αμάντα πήρε το καλλιτεχνικό της όνομα.

    Αμάντα Γεωργιάδη (Πηγή: Ιnstagram @ amandatenfjord)

    Από μικρή ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και άρχισε να ασχολείται ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας, στην εφηβεία, τα πρώτα της τραγούδια. Το πρώτο της άλμπουμ, το “First impression” απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Το τραγούδι “Then I fell in love”, στο δεύτερο άλμπουμ της, γνώρισε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία παραμένοντας για πάνω από 20 εβδομάδες στο επίσημο τοπ 10 radio chart της Νορβηγίας.

    Το 2020 το Netflix συμπεριέλαβε το τραγούδι της “Troubled Water” στην σειρά “Spinning out”. Έχει κατά καιρούς εμφανιστεί σε μεγάλα τηλεοπτικά σόου της Νορβηγίας και σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης.

    Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι παράλληλα με την καλλιτεχνική της πορεία, η Αμάντα συνεχίζει τις σπουδές της στην ιατρική, κάνοντας αυτό το διάστημα την πρακτική της σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Νορβηγίας για ασθενείς με COVID-19.

    Διαβάστε επίσης:

    Τι γυρεύουν ο Γιώργος Λάνθιμος και η Emma Stone στην Τήνο;

    MasterChef: Δείτε το ανατρεπτικό trailer για τον 6ο κύκλο



    ΣΧΟΛΙΑ