• LIFE&STYLE

    Eurovision 2022: Εκτός τελικού η Κύπρος με την Ανδρομάχη – Ποιες χώρες πέρασαν

    • NewsRoom
    Η Ανδρομάχη στη σκηνή της Eurovision

    Η Ανδρομάχη στη σκηνή της Eurovision


    Η Κύπρος δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της Eurovision 2022 με την Ανδρομάχη

    Η Ανδρομάχη που εκπροσώπησε φέτος την Κύπρο στη Eurovision με το τραγούδι «Ela», μπορεί να έκλεψε τις εντυπώσεις στις πρόβες, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει το «χρυσό» εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου, καθώς κόπηκε στον Β’ ημιτελικό.

    Στο κέντρο της σκηνής του «PalaOlimpico» βρισκόταν μία τεράστια κατασκευή σε σχήμα κοχυλιού, με την Ανδρομάχη να εμφανίζεται σαν την θεά Αφροδίτη που αναδύεται μέσα από τα κύματα με μία εφαρμοστή τουαλέτα στο χρώμα του δέρματος, δημιουργία που φέρει την υπογραφή του Στέλιου Κουδουνάρη.

    Το «Ela» είναι ένα κομμάτι σε έντονο έθνικ ύφος, το οποίο περιλαμβάνει ελληνικό και αγγλικό στίχο, ενώ αποτελεί δημιούργημα των Alex Papaconstantinou, Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani.

    Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής ανατέθηκε στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

    Μπορεί να ξεσηκώθηκαν όσοι την είδαν, όμως, δεν της έδωσαν και την ψήφο τους.

    Δείτε την εμφάνιση της Ανδρομάχης:

    Μετά τον αποκλεισμό της Κύπρου, η Ανδρομάχη με ένα story μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram είπε: «Σας ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ για όλα. Αλήθεια περάσαμε τέλεια. Ελπίζουμε να το ευχαριστηθήκατε και εσείς όπως και εμείς. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Και θα τα λέμε».

    Οι χώρες που προκρίθηκαν

    Στον τελικό – από τον Β’ Ημιτελικό – προκρίθηκαν (με τη σειρά που ανακοινώθηκαν): Βέλγιο, Τσεχία, Αζερμπαϊτζάν, Πολωνία, Φινλανδία, Εσθονία, Αυστραλία, Σουηδία, Ρουμανία και Σερβία.

    Από τον Α’ Ημιτελικό είχαν προκριθεί: Ελβετία, Αρμενία, Ισλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Ελλάδα, Ουκρανία, Μολδαβία και Ολλανδία.

    Υπενθυμίζεται πως τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίστηκαν, αφού περνάνε απευθείας στον τελικό της Eurovision.

    Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision θα το ανακοινώσει η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στον περσινό διαγωνισμό.

    Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό

    Μετά το τέλος του Β’ Ημιτελικού η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU) ανακοίνωσε την σειρά εμφάνισης των 25 χωρών στον τελικό.

    Η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die Together» θα εμφανιστούν στη 17η θέση.

    Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης του τελικού της Eurovision 2022:

    1. Τσεχία
    2. Ρουμανία
    3. Πορτογαλία
    4. Φινλανδία
    5. Ελβετία
    6. Γαλλία
    7. Νορβηγία
    8. Αρμενία
    9. Ιταλία
    10. Ισπανία
    11. Ολλανδία
    12. Ουκρανία
    13. Γερμανία
    14. Λιθουανία
    15. Αζερμπαϊτζάν
    16. Βέλγιο
    17. Ελλάδα
    18. Ισλανδία
    19. Μολδαβία
    20. Σουηδία
    21. Αυστραλία
    22. Ηνωμένο Βασίλειο
    23. Πολωνία
    24. Σερβία
    25. Εσθονία

    Διαβάστε επίσης:

    Eurovision 2022: Στον τελικό πέρασε η Αμάντα Γεωργιάδη

    Γέννησε σε συναυλία των Metallica την ώρα που έπαιζαν το Enter Sandman



    ΣΧΟΛΙΑ