• LIFE&STYLE

    Eurovision 2022: Στον τελικό πέρασε η Αμάντα Γεωργιάδη

    • NewsRoom
    Η Αμάντα Γεωργιάδη στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2022


    Το εισιτήριο για τον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision πήρε η Ελλάδα και η Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία εντυπωσίασε με το Die Together την κριτική επιτροπή και το κοινό.

    Μαζί με την Ελλάδα πέρασαν επίσης οι Ελβετία, Αρμενία, Ισλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ολλανδία.

    Η Αμάντα Γεωργιάδη εμφανίστηκε στην 15η θέση στον πρώτο ημιτελικό στη σκηνή της Eurovision, με το κοινό να της χαρίζει ένα δυνατό χειροκρότημα.

    Δείτε την εμφάνιση της Ελλάδας:

    Στην 6η θέση εμφανίστηκε η Ουκρανία, η οποία θεωρείται φέτος μεγάλο φαβορί, με το συγκρότημα Kalush Orchestra και το τραγούδι Stefania.

    Τα μέλη του γκρουπ, τα οποία για μεγάλο διάστημα ήταν στα μέτωπα του πολέμου, αποθεώθηκαν από το κοινό, με το τραγούδι τους που αποτελεί ύμνο στην αγάπη για τις μητέρες.

    Ο δεύτερος ημιτελικός, στον οποίο θα διαγωνιστεί και η Κύπρος, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (12/5).

    Σε αυτόν θα συμμετάσχουν άλλες 18 χώρες και θα διαγωνιστούν για να καταλάβουν μία από τις εναπομείνασες δέκα θέσεις που οδηγούν στον τελικό του Σαββάτου 14/5.

    Η σειρά εμφάνισης των 18 συμμετοχών:

    1. Φινλανδία
    2. Ισραήλ
    3. Σερβία
    4. Αζερμπαϊτζάν
    5. Γεωργία
    6. Μάλτα
    7. Άγιος Μαρίνος
    8. Αυστραλία
    9. Κύπρος
    10. Ιρλανδία
    11. Βόρεια Μακεδονία
    12. Εσθονία
    13. Ρουμανία
    14. Πολωνία
    15. Μαυροβούνιο
    16. Βέλγιο
    17. Σουηδία
    18. Τσεχία

    Υπενθυμίζεται ότι τα τραγούδια των “Big Five” (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision.

    Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής στον Τελικό του Σαββάτου θα το ανακοινώσει η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στον περσινό διαγωνισμό.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Αμάντα Γεωργιάδη στη σκηνή της Eurovision με φόρεμα Celia Kritharioti



    ΣΧΟΛΙΑ