• LIFE&STYLE

    Eurovision 2022: Απόψε ο μεγάλος τελικός – Η θέση που θα εμφανιστεί η Ελλάδα

    Η Αμάντα Γεωργιάδη στη σκηνή της Eurovision

    Η Αμάντα Γεωργιάδη στη σκηνή της Eurovision


    Στο Τορίνο της Ιταλίας είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων, καθώς απόψε στις 22:00 θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός της Eurovision.

    Oι 25 χώρες είναι πανέτοιμες να ανέβουν στη σκηνή του Pala Olimpico και να διεκδικήσουν τη νίκη.

    Στον Τελικό θα συμμετάσχουν οι είκοσι χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς και οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και η διοργανώτρια χώρα Ιταλία), ενώ ψηφίζουν και οι σαράντα συμμετέχουσες χώρες.

    Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στη 17η θέση

    Η Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία εκπροσωπεί την Ελλάδα στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, κατάφερε να πάρει εύκολα την πρόκριση από τον α’ ημιτελικό της Τρίτης, με τη δυνατή και συναισθηματική μπαλάντα «Die Together».

    Την ίδια ενέργεια αναμένεται να μεταδώσει και το Σάββατο 14 Μαΐου, στον μεγάλο τελικό, που θα μεταδοθεί στην ΕΡΤ στις 22:00 το βράδυ.

    Η Ελλάδα, λοιπόν, θα εμφανιστεί στην 17η θέση, δηλαδή προς το τέλος, κάτι που συνήθως δίνει ένα επιπλέον πλεονέκτημα ως προς το τελικό αποτέλεσμα.

    Το κομμάτι είναι μια συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική μπαλάντα, που αφηγείται μια ιστορία αγάπης, σαν ένα όνειρο σε μπλε φόντο μέσα από τα μάτια της ερμηνεύτριας.

    Τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

    Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας.

    Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

    Η σειρά εμφάνισης των 25 χωρών:

    1. Τσεχία
    2. Ρουμανία
    3. Πορτογαλία
    4. Φινλανδία
    5. Ελβετία
    6. Γαλλία
    7. Νορβηγία
    8. Αρμενία
    9. Ιταλία
    10. Ισπανία
    11. Ολλανδία
    12. Ουκρανία
    13. Γερμανία
    14. Λιθουανία
    15. Αζερμπαϊτζάν
    16. Βέλγιο
    17. Ελλάδα
    18. Ισλανδία
    19. Μολδαβία
    20. Σουηδία
    21. Αυστραλία
    22. Ην. Βασίλειο
    23. Πολωνία
    24. Σερβία
    25. Εσθονία

    Τον Τελικό – όπως και τους δύο ημιτελικούς – θα παρουσιάσουν ο Alessandro Catelan, η Laura Pausini και ο Mika, ενώ τον σχολιασμό για την ΕΡΤ θα κάνει ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου.

    Απόψε κρίνεται το 50% του τελικού αποτελέσματος, με την ψηφοφορία των τηλεθεατών, ενώ το άλλο 50% διαμορφώθηκε με την ψήφο των εθνικών επιτροπών.

    Υπενθυμίζεται ότι το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής θα το ανακοινώσει η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στον περσινό διαγωνισμό τραγουδιού.

    Τα μεγάλα φαβορί

    Η Ουκρανία και το τραγούδι «Stefania» που ερμηνεύουν οι Kalush Orchestra είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη στην Eurovision 2022.

    Η αποθέωση που γνώρισε το συγκρότημα καθ’ όλη τη διάρκεια του τραγουδιού στον Α’ Ημιτελικό ήταν μια μοναδική στιγμή για την πολύπαθη χώρα, η οποία για σχεδόν δυο μήνες βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

    Το δεύτερο μεγαλύτερο φαβορί είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, με τον Space Man του Sam Ryder.

    Την κορυφαία τριάδα συμπληρώνει η Σουηδία με τη Cornelia Jakobs και το τραγούδι Hold me closer.

    Πολύ κοντά στα προγνωστικά πάντως βρίσκονται τόσο η Ιταλία με τους Mahmood και Blanco με το τραγούδι Brividi αλλά και η Ισπανία με τη Chanel, και το SloMo.

    Στην έκτη θέση βρίσκεται και η Πολωνία με τον Ochman και το River. Ακολουθεί η Σερβία.

    Πολύ καλά τα πάει και η Ελλάδα καθώς τα προγνωστικά θέλουν την Αμάντα Γεωργιάδη να καταλαμβάνει την 8η θέση.

    Η επιστροφή των Maneskin

    Βέβαια, όλοι ανυπομονούν και για την εμφάνιση των περσινών νικητών της Eurovision.

    Το ιταλικό συγκρότημα Maneskin με τον γοητευτικό Νταμιάνο, που έκλεψαν την παράσταση στο Ρότερνταμ και έφεραν τον διαγωνισμό στην Ιταλία με το hit «Zitti E Buoni».

    Από μια μπάντα που έπαιζε στους δρόμους της Ρώμης, βρέθηκαν στο Φεστιβάλ Σαν Ρέμο, στη συνέχεια στην Eurovision και έφτασαν τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και στη σκηνή του διασημότερου φεστιβάλ των ΗΠΑ, την Coachella.

    Πλέον, μιλάμε για ένα παγκόσμιο φαινόμενο!

    Χθες, οι παγκόσμιοι rock superstars Maneskin δημοσίευσαν το νέο τους single “SUPERMODEL”, το οποίο είναι διαθέσιμο από την Panik Records/Sony Music.

    Το έγραψαν στο Los Angeles και την παραγωγή την έχει κάνει ο σπουδαίος Max Martin (The Weeknd, Coldplay, Lady Gaga) και η ομάδα του – Ακούστε το εδώ. Η κυκλοφορία του “Supermodel” έρχεται αμέσως μετά από την ανακοίνωση ότι το “Beggin” ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο streams πριν λίγες μέρες.

    Με τον καλιφορνέζικο ήχο του και τα μοντέρνα rock grooves, το “Supermodel”, είναι ένα υπέροχο νέο τραγούδι από ένα όνομα που συνεχίζει να χαράζει τη δική του εκπληκτική πορεία στο Rock’n’Roll.

    Οι Maneskin σκέφτηκαν την ιδέα για το “Supermodel”, αφού είδαν χαρακτήρες ανθρώπων που συνάντησαν στο L.A. κατά τη διάρκεια της περιόδου που πέρασαν εκεί.

    Οι Maneskin θα πραγματοποιήσουν την πρώτη live εμφάνιση του single, σήμερα, στον μεγάλο τελικό, γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο ένα χρόνο μετά την νίκη τους, η οποία τους βοήθησε να φτάσουν στο #1 στα παγκόσμια charts.

    Διαβάστε επίσης:

    Eurovision 2022: Εκτός τελικού η Κύπρος με την Ανδρομάχη

    MasterChef: Αυτός είναι ο διαγωνιζόμενος που αποχώρησε



    ΣΧΟΛΙΑ