• LIFE&STYLE

    Επίσκεψη στην έκθεση «Book of HOV» στη Νέα Υόρκη

    • NewsRoom


    Στις 11 Αυγούστου, ο κόσμος γιόρτασε τα 50στά γενέθλια του Hip-Hop και σε αυτό το πλαίσιο η Brooklyn Public Library φιλοξενεί έκθεση αφιερωμένη στην εμβληματική φιγούρα του μουσικού ρεύματος JAY-Z, στην οποία μας δίνεται η δυνατότητα «επίσκεψης».

    Η έκθεση «Book of HOV» για τον κατά κόσμον Shawn Carter πήρε τον τίτλο της από το λιγότερο γνωστό προσωνύμιο του JAY-Z, το οποίο είναι HOV (συντομογραφία του J-Hova).

    Σύμφωνα με την ομάδα στη Βιβλιοθήκη, η «Book of HOV» υμνεί την «πρωτοφανή ιστορία ενός ανθρώπου που μετέτρεψε αντιξοότητες σε σκαλοπάτια προς έναν στόχο» και η πρόσοψη του κτηρίου είναι διακοσμημένη με στίχους από τραγούδια όπως τα «Sweet» και «Encore», δίνοντάς της την εικόνα ενός ανοιχτού βιβλίου.

    Η έκθεση καταλαμβάνει το αίθριο της Βιβλιοθήκης, τον ημιώροφο και ένα μέρος της πτέρυγας Youth Wing για να αναδείξει τον αντίκτυπο που είχε ο JAY-Z μέσα από μια επιλογή έργων τέχνης, βραβείων, αποκομμάτων από δημοσιεύσεις στον Τύπο και φωτογραφιών που βλέπουν για πρώτη φορά το φως.

    Οι επισκέπτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να εξερευνήσουν μια σειρά από masters ηχογραφήσεων, εμβληματικών ενδύσεων για εμφανίσεις επί σκηνής και άλλων αναμνηστικών αντικειμένων που καλύπτουν κάθε πλευρά της επαγγελματικής διαδρομής του JAY-Z· μεταξύ αυτών, η κιθάρα με την οποία έπαιξε στο Glastonbury Festival του 2008, μια χειρόγραφη επιστολή του 2009 από την κόρη του Φρανκ Σινάτρα και το βραβείο του 2021 Rock and Roll Hall of Fame Award.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Roc Nation (@rocnation)

    Oλόκληρη η έκθεση ενισχύεται με έργα τέχνης πολλών φημισμένων καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν από τον JAY-Z. Ανάμεσα σε αυτά, ένα πορτρέτο του που δημιούργησε ο Αμερικανός ζωγράφος Henry Taylor για εξώφυλλο του T Magazine· μια τοιχογραφία-κολάζ από Jazz Grant στο λόμπι της Βιβλιοθήκης· το γλυπτό «HOV’s Hands» από Daniel Arsham.

    Η έκθεση – σε επιμέλεια Roc Nation – είναι ανοιχτή για το κοινό έως τον Οκτώβριο.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bill Ramsammy⚡️ (@btrsoul)


    Για όσες και όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν έχει ετοιμαστεί ένας διαδραστικός Book of HOV ιστότοπος: παρουσιάζονται όλα τα εκθέματα με αφήγηση από την Angie Martinez, προσωπικότητα του ραδιοφώνου στη Νέα Υόρκη η οποία χαίρει εκτίμησης.

    Πηγή πληροφοριών και φωρογραφιών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Instagram

    Διαβάστε επίσης:

    Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

    Μάργκοτ Ρόμπι: Θα κερδίσει $50 εκατ. από τον ρόλο της Barbie

    Dua Lipa: Απολαμβάνει το ελληνικό καλοκαίρι παίζοντας τάβλι



    ΣΧΟΛΙΑ