• LIFE&STYLE

    Εκβίαζε επικεφαλής σε μεγάλες ΔΕΚΟ το κύκλωμα των δημοσιογράφων

    ανθρώπινα οστά


    Σαν βόμβα έσκασε το μεσημέρι της Δευτέρας η είδηση της σύλληψης του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου και δύο δημοσιογράφων για εκβιασμούς – αν και το κουβάρι της υπόθεσης είχε αρχίσει να ξετυλίγεται ήδη αρκετούς μήνες πριν, όταν στέλεχος δημόσιας επιχείρησης κατήγγειλε στην αστυνομία ότι τον εκβίαζαν για να δώσει διαφήμιση σε ΜΜΕ.

    Ουσιαστικά, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, όταν δημοσίευμα της εφημερίδας «Ακρόπολη» του συλληφθέντος Παναγιώτη Μαυρίκου είχε προκαλέσει σάλο και είχε οδηγήσει σε παραίτηση διευθυντικό στέλεχος ΔΕΚΟ – ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε, οι εκβιασμοί δεν ήταν κάτι καινούργιο, αλλά έφταναν ακόμα και εννέα χρόνια πίσω.

    Ο καταγγέλλων, που διαχειριζόταν την επικοινωνία και τα διαφημιστικά κονδύλια μεγάλης ΔΕΚΟ, υποστήριξε πως οι συλληφθέντες τον εκβίαζαν για να δώσει διαφήμιση, απειλώντας όχι μόνο να δυσφημήσουν τον ίδιο και τη δημόσια επιχείρηση, αλλά και να βλάψουν την οικογένειά του, ακόμα και το ανήλικο παιδί του.

    Πέραν του Π. Μαυρίκου, συνελήφθησαν ο υπεύθυνος Τύπου γνωστών ΔΕΚΟ Παναγιώτης Μουσάς και ο δημοσιογράφος Χρήστος Φράγκος, που τη Δευτέρα έγινε… θέμα συζήτησης στο Διαδίκτυο με άρθρο του που αναδημοσίευσε το left.gr και στο οποίο ισχυριζόταν (σοβαρότατα) ότι η… Google τα έχει βάλει με τον Αλέξη Τσίπρα!

    Μάλιστα, η αστυνομία σύμφωνα με πληροφορίες αναζητά και άλλους συνεργούς των συλληφθέντων, και είναι πιθανό να έχουμε σύντομα και άλλες συλλήψεις ανθρώπων που κινούνται στο χώρο της δημοσιογραφίας και της διαφήμισης, καθώς το κύκλωμα φέρεται να επεκτείνεται και σε άλλες μεγάλες ΔΕΚΟ, αλλά και σε τράπεζες.

    Οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται το μεσημέρι να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, ενώ οι αστυνομικές έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.



    ΣΧΟΛΙΑ