• LIFE&STYLE

    Έφυγε από τη ζωή ο πρωταγωνιστής των «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» Λουκ Πέρι

    • NewsRoom
    λουκ-περι

    Πέθανε ο Λουκ Πέρι σε ηλικία μόλις 52 ετών από εγκεφαλικό


    Την τελευταία του πνοή άφησε ο Λουκ Πέρι, ο αντισυμβατικός «Ντίλαν» στο σίριαλ «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς», σε ηλικία 52 ετών, χτυπημένος από βαρύτατο εγκεφαλικό.

    Ο Πέρι υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό την περασμένη Τετάρτη, ενώ σύμφωνα με το ΤΜΖ, οι γιατροί είχαν θέσει τον ηθοποιό σε τεχνητό κώμα με την ελπίδα ότι θα σωθεί. Κάτι τέτοιο, δυστυχώς, δεν συνέβη, αφού το εγκεφαλικό είχε προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή, σήμερα, το πρωί της Δευτέρας στο νοσοκομείο «St. Joseph» στο Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Άρνολντ Ρόμπινσον, στο πλευρό του βρίσκονταν τα παιδιά του, Τζακ και Σόφι, η αρραβωνιαστικά του, Μάντισον Μπάουερ, η πρώην σύζυγός του Μίνι, η μητέρα του και ο πατριός του, τα αδέλφια του Τομ και Έιμι, και άλλοι στενοί συγγενείς και φίλοι.

    «Η οικογένεια εκτιμά την τεράστια συμπαράσταση και τις προσευχές όλων προς τον Λουκ, από όλο τον κόσμο. Δεν θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν», αναφέρει η επίσημη δήλωση της οικογένειάς του.

    Ο 52χρονος Αμερικανός ηθοποιός Λουκ Πέρι, έγινε γνωστός στο Χόλιγουντ μέσα από τη σειρά «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς», ενώ σήμερα υποδυόταν τον Φρεντ Άντριους στη σειρά του CW, Riverdale.

    Η είδηση για το εγκεφαλικό του, έγινε γνωστή λίγες ώρες αφού το τηλεοπτικό δίκτυο Fox, ανακοίνωσε το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου γυρισμάτων για το «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς».

    Μόλις χθες βράδυ η Σάνεν Ντόχερτι, συμπρωταγωνίστριά του στη σειρά, μίλησε στην κάμερα του ET φανερά ταραγμένη και με συγκίνηση δήλωσε:

    «Δεν μπορώ να μιλήσω γιατί θα αρχίσω να κλαίω. Τον αγαπώ και ξέρει ότι τον αγαπώ. Είναι ο Ντίλαν μου».

    Λουκ Πέρι και Σάνεν Ντόχερτι

    Η δυσάρεστη είδηση σκόρπισε θλίψη στο Χόλιγουντ, αλλά και στους θαυμαστές του ηθοποιού, ενώ το Twitter πλημμύρισε από μηνύματα, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Μάλιστα, όλοι όσοι τον γνώρισαν, αναφέρουν πόσο καλός και ευγενικός ήταν, ενώ ποτέ δεν άφησε την ξαφνική δημοσιότητα που γνώρισε κατά την περίοδο του «90210» να τον αλλάξουν.

    Στο Instagram, ο συμπρωταγωνιστής του Ίαν Ζέρινγκ που υποδυόταν τον Στιβ ανέβασε μία σέλφι με τον Πέρι και έγραψε συντετριμμένος:

    «Πάντα θα χάνομαι στις αγαπημένες μνήμες που έχουμε μοιραστεί τα τελευταία 30 χρόνια. Εύχομαι το “ταξίδι” σου να είναι γεμάτο από μεγαλοπρεπείς ψυχές που έχουν “φύγει” πριν από σένα, όπως έχεις φροντίσει για αυτούς που αφήνεις πίσω σου. Θεέ μου, σε παρακαλώ δώσε του μία θέση κοντά σου. Το αξίζει».

    Ο Λουκ Πέρι πρωταγωνίστησε στην ταινία «Μπάφι: Η Βαμπιροφόνισσα» -πριν γίνει σειρά- και ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζος Γουίντον έγραψε στο Twitter:

    «Την πρώτη φορά που γνώρισα τον Λουκ Πέρι μιλήσαμε για το τι είδους ταινία θέλαμε να είναι η “Μπαφι”. Τον ρώτησα αν έχει δει το “Near Dark” και με κοίταξε με ύφος “πώς τολμάς κύριε;!” και τότε ήξερα ότι θα τα πηγαίναμε καλά μαζί.

    Αστείος, συγκεντρωμένος και πάντα με χάρη. Δεν έπρεπε να “φύγει”.»

    Η ηθοποιός Έμα Κόλφιλντ η οποία είχε έναν ρόλο στο θρυλικό 90210 έγραψε στο Twitter:

    «Την πρώτη μου ημέρα στο 90210 ο Λουκ με πήρε κάτω από τα φτερά του και με καλωσόρισε. Οι πρώτες του λέξεις ήταν “πώς σου φέρονται αυτές οι σκύλες;”.

    Με έκανε να γελάσω και να νιώσω ότι είχα έναν σύμμαχο. Με έβαλες σε ρυθμό και βεβαιώθηκες ότι θα σκίσω. Ήταν η πρώτη μου δουλειά και η ευγένειά σου ήταν σπάνια. Ο Θεός να σε ευλογεί, Λουκ. Είσαι με τους αγγέλους. Θα μας λείψεις».

    Επίσημη δήλωση από τους παραγωγούς του Riverdale και το CW:

    Σύμφωνα με ανακοίνωση, η παραγωγή διέκοψε τα γυρίσματα μετά την τραγική είδηση μέχρι νεωτέρας.

    Ποιος ήταν ο Λουκ Πέρι

    Ο Λουκ  Πέρι γεννήθηκε στις 11  Οκτωβρίου 1966 στο Μάνσφιλντ του Οχάιο. Αφότου τελείωσε το λύκειο, μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να κυνηγήσει το όνειρό του στην ηθοποιία.

    Η τηλεοπτική του καριέρα ξεκίνησε σε ηλικία 16 ετών. Ωστόσο στα 24 του έμελλε να λάμψει  το άστρο του και να γίνει είδωλο της νεολαίας ως Ντίλαν ΜακΚέι στη σειρά των 90’s «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» του Fox, μία σειρά – φαινόμενο που αγαπήθηκε ιδιαίτερα και στην Ελλάδα.

    λουκ περι-μπεβερλι χιλς
    Τζέισον Πρίσλεϊ, Σάνεν Ντόχερτι και Λουκ Πέρι

    Πρωταγωνίστησε σε δέκα σεζόν της σειράς, ενώ έπαιξε σημαντικούς ρόλους στις σειρές “Another World,” “Oz,” “Jeremiah,” “Windfall,” “John from Cincinnati,” και “Body of Proof.”

    Στον κινηματογράφο είχε πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «8 Seconds» και το «Πέμπτο στοιχείο» του Λικ Μπεσόν, ενώ συμμετείχε και στην τελευταία ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Μια φορά κι έναν καιρό στο Χόλιγουντ», που πραγματεύεται την ιστορία του Τσαρλς Μάνσον.

    Τα τελευταία τρία χρόνια συμμετείχε στην επιτυχημένη σειρά «Riverdale» του CW.

    λουκ-περι-
    Κ.Τζ. Άπα και Λουκ Πέρι στο «Riverdale»

    Ο Λουκ Πέρι υπήρξε παντρεμένος με την Ρέιτσελ Μίνι Σαρπ από το 1993 μέχρι το 2003, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τον Τζακ και την Σόφι.

    λουκ περι-τζενι-γκαρθ
    Λουκ Πέρι και Τζένι Γκαρθ
    λουκ περι
    Τα αγόρια του «Μπέβερλι Χιλς»
    λουκ περι
    Mandatory Credit: Photo by Erik Pendzich

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι δήλωσε η Σάνεν Ντόχερτι λίγες ώρες νωρίτερα (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρύ εγκεφαλικό την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκε η επιστροφή του «Μπέβερλι Χιλς»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σάνεν Ντόχερτι: Πώς ο καρκίνος άλλαξε τη ζωή της και οι φόβοι για το μέλλον



    ΣΧΟΛΙΑ