• LIFE&STYLE

    Drone 12 ευρώ! Αυτό είναι το πιο hot δώρο των Χριστουγέννων


    Το πρωί των Χριστουγέννων του 2015 πρόκειται να είναι τρομακτικό. Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι, πολλοί από αυτούς παιδιά, θα βρουν αεροσκάφη κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που θα προέρχονται από καλοπροαίρετους συγγενείς οι οποίοι δεν έχουν ιδέα πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι αυτά τα ιπτάμενα «χορτοκοπτικά».

    Το πρόβλημα με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έγκειται στο ότι είναι πολύ δύσκολο να τα πιλοτάρεις. Είναι αναπόφευκτο ότι οι αρχάριοι θα συντρίψουν το καλογυαλισμένο «ελικοπτεράκι» τους – ελπίζοντας σε τοίχους και σε δοκάρια, και όχι σε ανθρώπους .

    Απ’ την άλλη όμως αυτά τα αεροσκάφη είναι πολύ χαριτωμένα. Είναι μικροσκοπικά – τόσο μικρά που χωράνε στην παλάμη ενός παιδιού – και είναι σαφώς λιγότερο εκφοβιστικά. Και επειδή έχουν μικρούς πλαστικούς έλικες, που ο καθένας έχει μήκος περίπου μια ίντσα, είναι πιθανότατα τα λιγότερο επικίνδυνα «ελικοπτεράκια» στην αγορά .

    cheerson-microdrone

    Το Cheerson CX-10, κοστίζει $ 14, και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή «ελικοπτεράκια» στην Amazon, έχοντας συγκεντρώσει περισσότερα από 900 reviews. Είναι φτωχό σε διακοσμητικά στοιχεία, δεν υπάρχει φωτογραφική μηχανή ή δυνατότητες αυτόματου πιλότου, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι μια εξαιρετική συσκευή για να μάθουν να οδηγούν οι επίδοξοι πιλότοι αεροσκαφών.

    Τι είναι ενδιαφέρον;

    Είναι φθηνό, γρήγορο, και μπορεί να κάνει κόλπα. Το χειριστήριο έχει κουμπιά για να αναστρέψει το «ελικοπτεράκι» – μια κίνηση που δεν έχω κατακτήσει ακόμα.

    Σε αντίθεση με τα φανταχτερά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως το αναμενόμενο «Bebop 2» της «Parrot» ($ 550), δεν υπάρχουν κουμπιά για αυτόματη απογείωση ή αυτόματη προσγείωση. Τα πάντα είναι χειροκίνητα, και το πιο δύσκολο είναι να διατηρήσεις το αεροσκάφος σταθερό στον αέρα. Ένα από τα ευκολότερα πράγματα για τα ιπτάμενα αεροσκάφη της «Parrot» είναι ότι μένουν στον αέρα, ακόμη και όταν δεν κάνεις τίποτα. Η βαρύτητα θα αναλάβει αμέσως μόλις σταματήσεις τον έλεγχο του «Cheerson».

    Υπάρχουν δύο joysticks στο κουτί χειρισμού: το αριστερό περιστρέφει τη συσκευή (τα μπλε φώτα δείχνουν το μπροστινό μέρος) και ελέγχει το ύψος του, το δεξί είναι για την οδήγησή του. Δεδομένου του μεγέθους του, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν είναι μεγάλη, μόλις λίγα λεπτά μπορείς να το πετάξεις, αλλά επίσης παίρνει πολύ λίγο χρόνο για να φορτιστεί. Χρησιμοποιώντας ένα προστατευτικό πλέγμα, το οποίο προσθέτει ένα εμπόδιο μεταξύ των αεροσκαφών και των αντικειμένων που μπορεί να συγκρουστούν, θα τελειώσει γρήγορα την μπαταρία, αλλά τουλάχιστον θα ξενοιάσετε. Ανεξάρτητα όμως από το αν θα χρησιμοποιήσετε το πλέγμα, θα θέλετε να αγοράσετε πολλά ανταλλακτικά, επειδή πρόκειται να συντριβούν ξανά και ξανά.

    cheerson-microdrone-caged

    Λειτουργεί;

    Ναι, αν και ένας φίλος που αγόρασε δύο από αυτά, μου είπε ότι υπήρχαν σημαντικές διαφορές στο χειρισμό – το ένα ήταν πολύ ευκολότερο να το πετάξεις και να μείνει σταθερό στον αέρα. Αυτές είναι φθηνές μικροσυσκευές που έρχονται από την Κίνα κι έτσι τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν. (Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσέξετε: Μπορεί να κάνει περίπου ένα μήνα να φθάσει.)

    Αξίζει τα λεφτά;

    Αξίζει! Ίσως ακόμη και να θελήσεις να πάρεις και ένα δεύτερο, έτσι ώστε να έχεις ένα «ελικοπτεράκι» να πετάξεις όταν φορτίζεται το άλλο.

     



    ΣΧΟΛΙΑ