• LIFE&STYLE

    Δήμητρα Κούστα: Θλιμμένη ή ευτυχισμένη «πριγκίπισσα»;

    • Contributor


    Για πολλούς η Δήμητρα Μέρμυγκα – Κούστα είναι η απόλυτη «πριγκίπισσα» της νέας εποχής. Είναι, όμως, μια «πριγκίπισσα» θλιμμένη ή ευτυχισμένη;

    Ρομαντική κι αισθαντική, αλλά ταυτόχρονα δυναμική και σκληρή, η 30χρονη καλλονή περπατά με περισσή χάρη όσο και με σταθερότητα στα ψηλά της τακούνια, αλλά δεν διστάζει να «γειώνεται» με snickers και με loafers, ακόμη και ξυπόλητη, όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.

    Η Δήμητρα Κούστα ζει μια παραμυθένια ζωή, που οι περισσότεροι από εμάς αρκούνται απλά στο να την παρακολουθούν από την… κλειδαρότρυπα των ΜΜΕ και να την ονειρεύονται. Ωστόσο πολλοί αναρωτιούνται: Είναι όλα όπως φαίνονται; Είναι, όντως, ευτυχισμένη ή μήπως είναι (άλλη) μία θλιμμένη «πριγκίπισσα»; Τα επικείμενα γενέθλιά της στις 18 Απριλίου είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον προσωπικό της απολογισμό.

    Δήμητρα Κούστα: Μια θλιμμένη «πριγκίπισσα»;

    Λέγεται ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία, σίγουρα, όμως, δεν προκαλούν δυστυχία. Αντίθετα διευκολύνουν τη ζωή, δίνοντας χώρο για την πραγματοποίηση ακόμη και των πιο άπιαστων ονείρων…

    Σχολιάζοντας τις φωτογραφίες της, που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, κάποιοι λένε πως το βλέμμα της κυρίας Κούστα είναι σχεδόν πάντα θλιμμένο, άσχετα αν χαμογελάει. Το χαμόγελό της σπάνια φθάνει στα μάτια, είναι μια «θλιμμένη πριγκίπισσα», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Άλλοι λένε ότι σε όλες τις φωτογραφίες, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας ποζάρει πάντα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με το «καλό» της προφίλ και «στημένη», χωρίς να αφήνει τίποτα στην τύχη και στη στιγμή.

    Θεωρητικά, πάντως, μια κοπέλα στην ηλικία της, που έχει παντρευτεί τον μεγάλο της έρωτα, έχει αποκτήσει μαζί του δυο παιδιά, ταξιδεύει στα πιο υπέροχα μέρη του πλανήτη, έχει μια από τις πιο αξιοζήλευτες γκαρνταρόμπες και ετοιμάζει μια βάπτιση – υπερπαραγωγή για το δεύτερο κοριτσάκι της, με υψηλούς προσκεκλημένους στη Βενετία, δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να είναι θλιμμένη. Ή μήπως όχι; Τι ισχύει στην πραγματικότητα;

    Τι αποκαλύπτει η γλώσσα του σώματος

    Η γλώσσα του σώματος είναι αυτή που βάζει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και κατά τους ειδικούς επιστήμονες λέει πάντα την αλήθεια. Τουλάχιστον τη στιγμή του «κλικ». Γιατί οι φωτογραφίες «παγώνουν» μια συγκεκριμένη στιγμή στον χρόνο, αφορούν σε ένα συγκεκριμένο στιγμιότυπο, το πριν και το μετά είναι άλλη υπόθεση.

    Απευθυνθήκαμε στον κύριο Μάριο Βογιατζή, body language και lie detection expert, ιδρυτή του Ινστιτούτου Γλώσσας Σώματος και Ανίχνευσης Ψεύδους, για να μας πει τι αποκαλύπτει ο τρόπος, που στέκεται και χαμογελά η νεαρή κυρία Κούστα, όταν είναι μαζί με τον εφοπλιστή σύζυγό της, αλλά και όταν ποζάρει χωρίς εκείνον.

    Ξεκινήσαμε με αυτή τη φωτογραφία, που την απεικονίζει στην αγκαλιά τεσσάρων ανδρών – πρόκειται για τον Ιταλό καλλιτέχνη Aλεσσάντρο Ριστόρι και το συγκρότημά του, που εμφανίζονται στα πιο κοσμικά πάρτυ της Ευρώπης. Το διάπλατο χαμόγελό της είναι σχεδόν κινηματογραφικό, δείχνει πηγαίο, γελούν τα μάτια της, φαίνεται να περνάει πάρα πολύ καλά και να το διασκεδάζει με την ψυχή της. Η Dior τουαλέτα της δεν την εμποδίζει να αναδείξει τη φρεσκάδα, τα νιάτα και το μπρίο της, όταν αισθάνεται ασφάλεια και βρίσκεται ανάμεσα σε φίλους.

    «Είναι ένα στιγμιότυπο με την κα Κούστα να απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης και ευτυχίας, συναισθήματα που αποτυπώνονται ξεκάθαρα στο πρόσωπό της, με την εμφάνιση ενός αυθεντικού και έντονου χαμόγελου, αποτυπωμένο στο στόμα και στα μάτια της», επισημαίνει ο κ. Βογιατζής.

    «Η γλώσσα του σώματος αποκαλύπτει ό,τι πραγματικά αισθανόμαστε. Αυτό που μπορεί να είναι προφανές ή και αυτό που προσπαθούμε να κρύψουμε. Πιστέψτε με. Ό,τι υπάρχει «μέσα», εμφανίζεται και αποτυπώνεται με σαφήνεια και «έξω». Δηλαδή στις κινήσεις του σώματος, στις εκφράσεις του προσώπου και πολλές φορές στα χαρακτηριστικά της φωνής, όταν κάποιος μιλάει. Αρκεί, βέβαια, να μάθουμε να βλέπουμε», προσθέτει ο body language και lie detection expert.

    Η γλώσσα του σώματος του ζευγαριού βάζει φρένο στα σχόλια των πλείστων όσων κακόβουλων, που πικρόχολα αναρωτιούνται εάν η 30χρονη σύζυγος του εφοπλιστή τον αγάπησε για τον χαρακτήρα του και για τη συμπεριφορά του ή για τη μεγάλη ζωή, που απλόχερα της προσφέρει.

    Το λεύκωμα της αγάπης του ζευγαριού σταλάζει νεραϊδόσκονη, κάνοντας τα 38 χρόνια διαφοράς στις ηλικίες τους να είναι αμελητέος παράγοντας. Ο κόσμος δεν χρωστά να πει καλό. Αλλά η 30χρονη καλλονή, που η ζωή έμελλε να της φερθεί με τόση γενναιοδωρία, δεν ασχολείται καν με όλους αυτούς, που απλά τρώνε… τη (χρυσή) σκόνη της. Είναι απασχολημένη να ετοιμάζεται για το πάρτι των γενεθλίων της, που αναμένεται να κάνει πάταγο, καθώς σίγουρα θα είναι κι αυτό υπερπαραγωγή και θα γίνει «talk of the town», όπως η επικείμενη βάπτιση της μικρής κόρης της στη ρομαντική Βενετία τον Ιούνιο.

    Στις κοινές φωτογραφίες τους οι Coustas δείχνουν να περνάνε τέλεια. Ο διανοούμενος εφοπλιστής έχει ξανανιώσει κι όταν είναι δίπλα στην… Ιουλιέτα του, λάμπει από καμάρι και από χαρά.

    «Η γλώσσα του σώματος είναι μία παγκόσμια γλώσσα, την οποία δε χρειάζεται κάποιος να διδαχτεί, αλλά οπωσδήποτε ένας ειδικός πρέπει να τη γνωρίζει καλά. Η χαρά, η ευτυχία, η λύπη και ο θυμός είναι, μεταξύ πολλών άλλων, συναισθήματα, τα οποία δεν είναι δυνατόν να κρυφτούν. Έτσι και στη περίπτωση του ζεύγους Κούστα», λέει ο κ. Βογιατζής.

    «Είναι προφανές ότι διάγουν ίσως την καλύτερη περίοδο της ζωής τους. Η γλώσσα του σώματος, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες του ζεύγους, παραπέμπει σε σαφή συναισθήματα χαράς, ευτυχίας και ασφάλειας. Σε κάθε στιγμιότυπο αποτυπώνονται αυθεντικά χαμόγελα (ένδειξη χαράς και ευτυχίας), η στάση του σώματος αλλά και το βλέμμα του συζύγου προδίδουν σιγουριά, αλλά και διάθεση φροντίδας και προστασίας της οικογένειας.

    Από την άλλη πλευρά η κα Κούστα, με το κεφάλι της ελαφριά γερμένο και με το σώμα της στραμμένο πάντα προς τον σύζυγο, μαρτυρά ξεκάθαρα τρυφερότητα και αίσθημα ασφάλειας. Τα ίδια συναισθήματα προδίδει και το βλέμμα της, με τη χαρά να αποτυπώνεται και στα μάτια της. Φυσικά στον πυρήνα των φωτογραφιών αλλά και της ζωής τους βρίσκονται τα μικρά παιδιά τους», εξηγεί ο κ. Βογιατζής.

    Ας δούμε τα σχόλια του ειδικού πάνω σε συγκεκριμένες φωτογραφίες:

    «Αυθεντικό χαμόγελο και από τους δύο. Το πρόσωπο του συζύγου γεμάτο χαρά, σώμα ευθυτενές και περήφανο. Το σώμα της συζύγου στραμμένο ολόκληρο προς τον σύζυγο και το κεφάλι της γερμένο προς αυτόν. Αυτό δείχνει αφοσίωση, αγάπη και τρυφερότητα».

    «Εδώ ο πατέρας κρατά το παιδί και χαμογελά. Η χαρά είναι αποτυπωμένη στα πρόσωπα του ζευγαριού, με τη σύζυγο πάλι να έχει στραμμένο το σώμα της προς τον σύζυγο και το κεφάλι της ελαφριά γερμένο προς την πλευρά του (κίνηση που δείχνει αφοσίωση)».

    «Σε αυτή τη φωτογραφία βλέπουμε τον σύζυγο να κρατά το καρότσι του μωρού. Ίδια συναισθήματα αγάπης και αφοσίωσης κι εδώ, σε μια πιο χαλαρή στιγμή».

    «Ο σύζυγος δεν αποχωρίζεται το μωρό. Είναι μια τρυφερή στιγμή. Το ζευγάρι είναι στραμμένο προς το παιδί, με σώματα ευθυτενή και σίγουρα».

    Το πάρτυ για τον εορτασμό των 30 χρόνων της συζύγου του ισχυρού άνδρα της ναυτιλιακής εταιρίας Danaos Corporation αναμένεται μοναδικό, πληθωρικό, με πολλές εκπλήξεις, εκλεκτά εδέσματα και ρέουσες σαμπάνιες, όπως, άλλωστε, και όλα τα προηγούμενα. Και το σίγουρο είναι ότι οι πρωταγωνιστές θα λάμψουν, με ή χωρίς φλας.

    Διαβάστε επίσης

    Γιάννης Κούστας: Ανανεώνει τον στόλο της Danaos με 4 νεότευκτα πλοία – mononewsTV

    Ω! Ευκαιρία για μεγάλη γιορτή, αφού η Δήμητρα Μέρμηγκα-Κούστα γίνεται, πανηγυρικά, 30 χρόνων!



    ΣΧΟΛΙΑ