• LIFE&STYLE

    Ω! Ευκαιρία για μεγάλη γιορτή, αφού η Δήμητρα Μέρμηγκα-Κούστα γίνεται, πανηγυρικά, 30 χρόνων!

    Ο Γιάννης Κούστας και η Δήμητρα Μέρμηγκα - Κούστα

    Ο Γιάννης Κούστας και η Δήμητρα Μέρμηγκα – Κούστα


    «Μίλα μου ψιθυριστά, αν μου μιλάς γι’ αγάπη» μπορεί να έγραφε ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, αλλά η τρίτη κατά σειρά και ωραιότατη, νεαρή κυρία Ιωάννη Κούστα και ο ίδιος ο σεβάσμιος Δρ. εφοπλιστής μοιάζουν, ακόμη και σιωπηλοί, να διατρανώνουν και να γιορτάζουν με κάθε αφορμή τον παραμυθένιο έρωτα τους.

    Και να τα πάρτι, οι δεξιώσεις, ο γάμος, οι βαφτίσεις των δύο παιδιών τους, οι εορτασμοί των γενεθλίων και των μεγάλων γιορτών! Όλα τους φαντασμαγορικά, πολυτελή, λουσάτα αλλά και φινετσάτα, στα πιο όμορφα και ταιριαστά σημεία της Ελλάδας και του κόσμου όλου.

    Από τον Αστέρα Βουλιαγμένης ή το Island στη Βενετία και στο Αμάλφι για τον γάμο τους, στη Κέρκυρα στο Αχίλλειο για την βάφτιση της κόρης τους Μπελίτας, στο Χάμπτονς στη Νέα Υόρκη, στο ίδιο το Μανχάταν, σε Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Εμιράτα, Λίβανο, Μαρόκο, Άγιο Βικέντιο, Γρεναδίνες νήσοι, Γκσταάντ, ή Ελληνικά νησιά και Ισπανικές ακτές τα καλοκαίρια, με ανάπαυλα για ξεκούραση απ την αναψυχή σε Λονδίνο, Ελβετία, Παρίσι, Γλυφάδα, το ζευγάρι βρίσκει αφορμές για να γιορτάσει.

    Επιλέγονται οι μικρές σπίθες αφορμής για να εορταστεί ένας έρωτα πέρα από «πρέπει» και δυσκολίες, μόνο με «αγαπώ» και επιθυμίες, όπου η αγάπη «όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, όλα τα ελπίζει, όλα τα υπομένει» και όλα τα κερδίζει -θα μας συγχωρέσει ο Απόστολος Παύλος, την συγγραφικής αδείας προσθήκη!

    Ω! Και τι γιορτές είναι αυτές που κάνουν!

    Ο Γιάννης Κούστας και η Δήμητρα Μέρμηγκα - Κούστα
    Γιάννης Κούστας και Δήμητρα Μέρμηγκα-Κούστα

     

    Σε ραφινάτα άβατα, με γαλλικές σαμπάνιες σαν Ολύμπιο νέκταρ, αρωματισμένα κρασιά, φίνα εδέσματα – αμβροσία σε πορσελάνες, κρυστάλλινα ποτήρια να δημιουργούν μελωδίες μπλεγμένες με το θρόισμα των γυναίκειων φορεμάτων, με τα μεθυστικά αρώματα από λουλούδια ειδικής παραγγελίας να σκορπούν μαγεία και στην αίσθηση της οσμής.

    Φανταστείτε λοιπόν, τι πρέπει να οργανώνει το ζευγάρι, που νίκησε τα 36 χρόνια διαφορά, αλλά και τη νομική απροθυμία της δεύτερης συζύγου, της εκρηκτικής Σοφίας Γιαννακοπούλου, να αφεθεί στο διαζύγιο, για τα γενέθλια της υπέροχα ολόδροσης Δήμητρας, που γίνεται μόλις 30 ετών, στις 18 Απριλίου!

    Η τέλεια σύντροφος πρέπει να γιορταστεί…

    «Οι άντρες θέλουν πάντα να είναι η πρώτη αγάπη μιας γυναίκας. Οι γυναίκες, αντίθετα, θέλουν να είναι η τελευταία γυναίκα ενός άντρα», αφόριζε έξοχα ο Όσκαρ Ουάιλντ και το ζεύγος του εφοπλιστή της μυθικά επιτυχημένης και εισηγμένης στην Νέα Υόρκη εφοπλιστικής εταιρείας DANAOS (DAC) και διδάκτορα Ιωάννη Κούστα, που είναι αισίως 66 ετών και της Δήμητρας Μέρμηγκα, το υπογραμμίζει με ευκρίνεια.

    Πως λοιπόν, να μην προετοιμάζονται πανηγυρικά τα γενέθλια της κοπέλας, που υπόμεινε τις άπειρες νομικές δυσκολίες  της πρώην συζύγου εκείνου, για να μην γίνει ο γάμος της με τον πρίγκιπα της;

    Εκείνης που του χάρισε άλλα δυο παιδιά, την Κατερίνα και την Στεφανία και έχει έξι βλαστάρια, τώρα και που στέκεται δίπλα του, στη δουλειά, σε διπλανό γραφείο από εκεινού, στις πολυτελείς εγκαταστάσεις της εφοπλιστικής του δράσης;

    Της αθώας, άβγαλτης καλλονής που τον συντροφεύει εξαίσια στις διακοπές, στα ατέλειωτα καλοκαίρια σε εξωτικούς προορισμούς με το 50 μέτρα σκάφος του και στη χαλάρωση σε επίγειους, απαγορευτικούς για τους μη εκλεκτούς, Κήπους πολλών Εδέμ σε όλα τα σημεία του κόσμου;

    Οι ηλεκτρονικές προσκλήσεις λοιπόν για τα γενέθλια εκείνης έφτασαν στους υψηλούς καλεσμένους πριν μέρες για το save the date!

    Και ναι, οι εποχές είναι ζόρικες!

    Ένας πόλεμος ρίχνει σκοτεινιά και ζοφερότητα στην Ευρώπη, μια πανδημία που δεν λέει να υποχωρήσει, αδιανόητη εγκληματικότητα στη χωρά, ακρίβεια.

    Ποιος να ασχοληθεί τώρα, με το αν γιορτάζουν κάποιοι πολύ πλούσιοι!

    Μα, όχι! Εδώ, μιλάμε για τον θρίαμβο του έρωτα, σχεδόν λογοτεχνικού, σαν εκείνον που έγραφε μ αυτόν τον τίτλο ο Πιερ Ντε Μαριβώ και που αφόριζε πως «είναι κακός εραστής ο άντρας που σας ποθεί περισσότερο απ’ ότι σας αγαπάει», φωτογραφίζοντας το αντίθετο από τον Κούστα!

    Η μικροπαντρεμένη και ο θαλερός, που μας δίνουν λίγο κομμάτι ονείρου και έρωτα

    Έχουν γραφεί τόσα και τόσα για τα πάρτι και τα δεξιώσεις του ζευγαριού, για να γιορτάσουν γενέθλια, αρρεβώνες, γάμο, βαφτίσεις, ή για τα «events», που διοργανώνουν, όπως στο Μουσείο Μπενάκη, με την ευκαιρία της έκθεσης του Σον Σκάλι, κάποια Χριστούγεννα, τόσο που ότι κι αν προσθέσουμε μοιάζει σαν ανάλυση σε κινηματογραφικό διαδοχικό franchise της Marvel, με πρωταγωνιστές όχι superhero, αλλά υπερ γνώστες του κοσμικού φέρεσθαι.

    Οι τόσο παραπληρωματικές καταβολές, ζωές, ηλικίες, εμπειρίες αυτών των δύο, μας κάνουν να κοιτάζουμε τις ζωές τους, τις ζωές των άλλων λοιπόν, με περιέργεια, κάποτε ελαφρότητα, μιας και πως να καταλάβεις τα αισθήματα που δεν σε αφορούν και δεν σου πέφτει και λόγος και ίσως κάποια ζήλεια.

    Ακάλεστοι εμείς, στις γιορτές των άλλων χαζεύουμε πόζες, ντεκόρ και μοντελάκια σαν από έναν άλλον συμπαντικό κόσμο.

    Και ξεχνιόμαστε και λίγο, σε φευγαλέο όνειρο για την όμορφη μικροπαντρεμένη με την αδυναμία στον Dior και τον Elie Saab ή τον βαθύπλουτο, σοφό που έχει κατακτήσει κορυφές και κερδίζει και στην αγάπη, σε ηλικία που άλλοι, βγάζουν πενιχρή σύνταξη και χαζεύουν εξωτικές παράλιες απ τον καναπέ, μισοκοιμισμένα, όταν παίζει Survivor.

    Θα είναι μαζί τους και αυτή την καλοκαιρινή βραδιά γλεντιού, οι άνθρωποι τους.

    Bella Venezia

    «Ξέρεις ότι είσαι ερωτευμένος όταν δεν μπορείς να κοιμηθείς επειδή πραγματικά είναι πολύ καλύτερο απ’ ό,τι ονειρευόσουν» αφόριζε ο συγκλονιστικός παραμυθάς -που έχει φάει ένα canceled τελευταία ως ρατσιστής!- Dr. Seuss και το ζεύγος Κούστα, όχι, δεν κοιμάται ευκολά, ειδικά όταν αποφασίζει να γιορτάσει.

    Η γιορτή για τα γενέθλια εκείνης, θα είναι ένα εισαγωγικό πρελούδιο για την βάφτιση της Στεφανίας, της δεύτερης κόρης του.

    Έχει ήδη γραφεί πως ετοιμάζεται μια τριήμερη γιορτή, στη μεγάλη αρχόντισσά της Ευρώπης, τη Βενετία, όπου ο γάμος Κλούνεϊ – Αλαμουντίν, που συνέβη εκεί, θα περαστεί στα ψιλά της κοσμικής μνήμης της πόλης.

    Εκεί, στην Γαληνοτάτη, τη Βασίλισσα της Αδριατικής, την επιπλέουσα πόλη του Νερού, των Μασκών, των Γεφυρών, των Καναλιών, άλλωστε ο μπαμπάς είχε κάνει πρόταση γάμου στη μαμά και ποιο τοπίο μπορεί να ναι πιο ρομαντικό, πιο ειδυλλιακό και πιο συμβολικό;

    Ίσως για κάποιο άλλο εορτασμό άλλο του ζεύγους, μόνο το ίδιο το φεγγάρι…

    Ω! Ευκαιρία για μεγάλη γιορτή, αφού η Δήμητρα Μέρμηγκα – Κούστα γίνεται, πανηγυρικά 30 χρόνων!
    Γιάννης Κούστας και Δήμητρα Μέρμηγκα

     

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννης Κούστας και Δήμητρα Κούστα (The Coustas): Προσεχώς βάφτιση με τριήμερο εορτασμό στη Βενετία

    Βίκυ Σάφρα (Σαρφατή): Ποια είναι η πλουσιότερη Ελληνίδα που θεωρείται ο «θηλυκός Ωνάσης» του 21ου αιώνα;

    Κωνσταντίνα Διβάνη: H νύφη φορούσε κίτρινα… Και sneakers



    ΣΧΟΛΙΑ