• LIFE&STYLE

    Δεν υπάρχει η κρίση της μέσης ηλικίας

    • NewsRoom


    Πολύς λόγος γίνεται για την κρίση στη μέση ηλικία. Διαφημίσεις και τηλεοπτικές σειρές αναπαράγουν αυτό το στερεότυπο. Κατά πόσο όμως ισχύει; Μία νέα έρευνα υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει και στην πραγματικότητα είμαστε πιο ευτυχισμένοι στα 40 από ότι στα 18.

    Οι επιστήμονες παλαιότερα υποστήριζαν πως η ευτυχία ενός ανθρώπου ακολουθεί την καμπύλη U με τα 40 να βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο της καμπύλης. Ωστόσο, η νέα έρευνα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας εξηγεί, πως η ευτυχία αυξάνεται από την εφηβεία και προχωρά με αύξοντα ρυθμό έως και τα 40. Οι ερευνητές μάλιστα τονίζουν ότι αυτή η μελέτη είναι πιο αξιόπιστη από τις προηγούμενες και το δικαιολογούν στατιστικά.

    Τα «δείγματα» χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, στην ομάδα 18-43 και στην ομάδα 23-37. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως και στις δύο ομάδες η ευτυχία αυξάνεται γύρω στα 30 με μία ελαφριά κάμψη στα 43. Ακόμη ανακάλυψαν πως η ευτυχία αυξάνεται με τα ταχύτερους ρυθμούς από τα 18 μέχρι τα 30.

    Έτσι οι ερευνητές υποστηρίζουν πως αυτά τα ευρήματα και κάποια άλλα στοιχεία  δείχνουν πως δεν υπάρχει κρίση μέσης ηλικίας.



    ΣΧΟΛΙΑ