• LIFE&STYLE

    Δε φαντάζεστε τι τρώμε! Δείτε τι μας προκαλούν αυτά τα τρόφιμα


    Σε όλους ή μάλλον στους περισσότερους αρέσουν τα λαχταριστά sandwich με υλικά που διαφέρουν αναλόγως με την προτίμηση του κάθε ατόμου, αλλά πόσο υγιεινό είναι το club sandwich με την γαλοπούλα ή οι μπαγκέτες; Στο ερώτημα αυτό απαντά μια νέα μελέτη, η οποία μας αποκαλύπτει με αριθμητική σειρά ποια είναι τα καλύτερα και ποια τα χειρότερα είδη αλλαντικών. Σε αρκετές πρόσφατες έρευνες έχει βρεθεί ότι η πρόσληψη καθημερινής ποσότητας καπνιστών αλλαντικών συνδέεται με την εμφάνιση ορισμένων τύπων καρκίνου.

    ΣΑΛΑΜΙ ΘΕΣΗ 5η

    salami

    Δυστυχώς, το σαλάμι είναι το χειρότερο αλλαντικό στη λίστα, καθώς έχει τα περισσότερα λιπαρά, μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη και περιέχει νάτριο.

    ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ ΘΕΣΗ  4η

    mortadela 1

    Η μορταδέλα δεν διαφέρει αρκετά από το σαλάμι,έχει αρκετά λιπαρά και νάτριο, οι θερμίδες που θα πάρουμε εάν φάμε δυο φέτες μορταδέλας είναι 150.

    ΡΟΣΜΠΙΦ ΘΕΣΗ 3η

    rosbif

    Με το χαμηλό νάτριο και τις υψηλές ποσότητες πρωτεϊνών, το ροσμπιφ είναι η καλύτερη επιλογή μεταξύ των επιλογών για το κόκκινο κρέας. Περιέχει 11% καθημερινής πρόσληψης της χοληστερόλης, αλλά έχει και ικανοποιητική ποσότητα καλίου και σιδήρου.

    ΒΡΑΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΘΕΣΗ 2η

    galopoula vrasth

    Η βραστή γαλοπούλα έχει περισσότερο νάτριο, αλλά έχει χαμηλά λιπαρά συγκρινόμενα με τα υπόλοιπα είδη που βρίσκονται στη λίστα. Επίσης, η πρόσληψη πρωτεϊνών βρίσκεται στο 26% και οι θερμίδες που παίρνουμε αγγίζουν μόλις τις 60.

    ΚΑΠΝΙΣΤΗ  ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΘΕΣΗ 1η

    kapnisth galopoyla

    Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η καπνιστή γαλοπούλα καθώς περιέχει χαμηλό νάτριο, 9% χοληστερόλη και 60 θερμίδες.



    ΣΧΟΛΙΑ