• LIFE&STYLE

    Δάφνη Βαλέντε – AXDW: Όταν μόδα και οικολογική συνείδηση γίνονται ένα


    Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και «δυνατά» fashion shows που παρακολουθήσαμε στην Athens Exclusive Designers Week, ήταν αυτό της πολύ γνωστής και αγαπημένης σχεδιάστριας Δάφνης Βαλέντε.

    Η καταξιωμένη σχεδιάστρια παρουσίασε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, στο Ζάππειο, τη συλλογή της «Making Waves» για το καλοκαίρι 2019. Κύρια πηγή έμπνευσης ήταν η απέραντη θάλασσα της Ελλάδας, με το έντονο μπλε χρώμα της, ενώ παράλληλα μέσω της συλλογής της η σχεδιάστρια αποσκοπούσε στο να διαδώσει ένα ηχηρό μήνυμα για τη διάσωση των ωκεανών και των θαλασσών από τα σκουπίδια και τα πλαστικά.

    Λίγο πριν την έναρξη του show, οι διοργανωτές είχαν επιλέξει ως ηχητική επένδυση τους ήχους των κυμάτων, ώστε να δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα και να βάλουν στο κλίμα τους παρευρισκομένους για αυτό που θα ακολουθούσε.

    Τα μοντέλα ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τις δημιουργίες της σχεδιάστριας, οι οποίες βασίζονταν σε ανάλαφρα και αέρινα κομμάτια, είτε με θαλάσσια εμπριμέ, είτε σε έντονα χρώματα, όπως κοραλί, μαύρο, βεραμάν, μωβ και μπλε. Αναφορικά με τα υφάσματα, κυριαρχούσε το πλισέ, ενώ τα αξεσουάρ ήταν κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά.

    Η Δάφνη Βαλέντε με τη συλλογή της αυτή κατάφερε να συνδυάσει μόδα και οικολογική συνείδηση, αφού από τη μια πλευρά ανέδειξε με πολύ  όμορφο τρόπο τη θηλυκότητα της σύγχρονης γυναίκας και από την άλλη έστειλε ένα μήνυμα – γροθιά στο στομάχι μέσα από τους συμβολισμούς της κολεξιόν της. Άλλωστε, η σχεδιάστρια με τη σειρά «Making Waves» υποστηρίζει την εκστρατεία της greenpeace.gr #ΖωήΧωρίςΠλαστικό και μάλιστα για την περίσταση αυτή δημιούργησε ένα «νυφικό», από τα πλαστικά που υπάρχουν στις ελληνικές ακτές.

    Στο τέλος της επίδειξης το καλλίγραμμο μοντέλο βγήκε στην πασαρέλα αρχικά φορώντας το «πλαστικό νυφικό», το οποίο στη συνέχεια έσκισε, αποκαλύπτοντας ένα υπέροχο μπλε εμπριμέ φόρεμα, το οποίο συμβόλιζε τα απαλλαγμένα, από σκουπίδια και πλαστικό, νερά της θάλασσας. Το φινάλε αυτό καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, ενώ η επίδειξη της συλλογής της Δάφνης Βαλέντε απέσπασε τα πιο θετικά και ενθουσιώδη σχόλια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Kathy Heyndels – Giannetos Handmade: Ένα fashion show με όμορφες δημιουργίες, αλλά κακή διοργάνωση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάνος Γερακίνης: Ο άνθρωπος πίσω από τα πιο πρωτότυπα και πολυτελή ελληνικά αρώματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νάντια Ράπτη: Αποκλειστικά στο mononews η ταλαντούχα σχεδιάστρια που σαρώνει στα social media



    ΣΧΟΛΙΑ