• LIFE&STYLE

    Closet Detox: 10 βήματα για να βάλετε μια τάξη στη ντουλάπα σας

    • NewsRoom


    Όλες οι γυναίκες αντιμετωπίζουν κάποια στιγμή προβλήματα σχετικά με την οργάνωση και τον χώρο της ντουλάπας τους. Συνήθως αυτά περιστρέφονται γύρω από τη φράση «δεν έχω, τι να φορέσω», αν και τις περισσότερες φορές αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Συνήθως οι περισσότερες έχετε πάρα πολλά ρούχα και αξεσουάρ, με αποτέλεσμα οι κρεμάστρες να ξεχειλίζουν και τα ράφια σας να είναι γεμάτα. Η λύση ακούει στο ξεκαθάρισμα ντουλάπας το γνωστό και ως Closet Detox ή Cleaning, μια αρκετά  χρονοβόρα διαδικασία. Όμως, το θετικό κομμάτι αυτής της διαδικασίας είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς μόλις τακτοποιήσετε όλα τα ρούχα σας, θα αισθανθείτε τεράστια ανακούφιση και χαρά. Αν είστε έτοιμες, λοιπόν, να κάνετε το μεγάλο εγχείρημα, σας προσφέρουμε την απαραίτητη βοήθεια που χρειάζεστε μέσα από 10 πολύ απλά βήματα. Είναι ευκαιρία άλλωστε, να γίνει αυτή την περίοδο που θα αρχίσετε να ανεβάζετε τα καλοκαιρινά και να βγάζετε από τη ναφθαλίνη τα χειμωνιάτικα.

    1. All Out

    Βγάλτε έξω όλα τα ρούχα και τα αξεσουάρ σας από τα ράφια και την ντουλάπα σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δείτε ακριβώς, πόσα και τι ακριβώς έχετε. Τοποθετήστε τα κομμάτια σε κατηγορίες: τα παντελόνια σε μία στοίβα, τα παλτό πάνω στο κρεβάτι, τα παπούτσια σε μία άλλη γωνία κοκ, έτσι ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε επαναλαμβανόμενες αγορές –δεν πειράζει να έχετε επτά παραλλαγές του ναυτικού πουλόβερ, αρκεί να τις φοράτε όλες. Θα ανακαλύψετε, επίσης, ξεχασμένα ρούχα-πετράδια.

    2. Question Time

    Μπορεί να είναι μία άβολη στιγμή, όμως πιστέψτε μας, αυτό το στάδιο είναι και το πιο χρήσιμο. Ξεκινήστε να κάνετε τις απαραίτητες ερωτήσεις στον εαυτό σας: είναι αυτό το ρούχο ακόμα στη μόδα; Πότε ήταν η τελευταία φορά που το φορέσατε; Σας ταιριάζει σήμερα, όπως και πριν από πέντε χρόνια; Εάν το βλέπατε τώρα σε κάποιο κατάστημα, θα το αγοράζατε ξανά; Aν η απάντηση αργεί να έρθει ή είναι αρνητική, τότε θα πρέπει να αποχαιρετήσετε το συγκεκριμένο κομμάτι δίχως δεύτερη σκέψη, όσο κι αν το αγαπάτε ή είστε δεμένη μαζί  του.

    closet-detox-3-j3H5U.jpg

    3. Ode to Joy

    Εάν υπάρχει κάποιο κομμάτι που σας φέρνει υπερβολική χαρά και σας κάνει να λάμπετε, ακόμα κι αν το φοράτε μόνο μία φορά το χρόνο, μην το πετάξετε. Αντ’ αυτού, βεβαιωθείτε ότι έχει πλυθεί πρόσφατα, ότι τυχόν χαμένα κουμπιά ή σπασμένα φερμουάρ έχουν αντικατασταθεί και ότι είναι αποθηκευμένο σε garment bag (όχι τις πλαστικές από τα καθαριστήρια, καθώς προσελκύουν σκόνη και η σκόνη προσελκύει σκώρους ). Με αυτόν τον τρόπο, είναι πιο πιθανό να το επιλέξετε.

    4. Second Opinion

    Ρωτήστε μία φίλη σας της οποίας τη γνώμη εμπιστεύεστε. Φέρτε την στο σπίτι και δοκιμάστε μαζί τις διάφορα κομμάτια για τα οποία έχετε ενδοιασμούς. Θα σας απαντήσει ειλικρινά για αν τα συγκεκριμένα ρούχα σας πηγαίνουν ή όχι και αν αξίζει να τα κρατήσετε.

    5. Vox-Pop It

    Αν δεν είστε βέβαιες για ένα ρούχο και καμία φίλη σας δεν είναι διαθέσιμη για να σας βοηθήσει και να προσφέρει τη προσωπική της γνώμη, τραβήξτε μια φωτογραφία και ξεκινήστε μια δημοσκόπηση ναι / όχι στο Instagram ή σε μία κοινή συνομιλία με φίλες όπου και αν αυτές βρίσκονται.

    closet-detox-4-19t6i.jpg

    6. Above The Fray

    Μην ξεχνάτε τα συρτάρια με τα T-shirts και τα εσώρουχα σας. Τα γκρίζα ή κιτρινιασμένα μπλουζάκια που ξεθώριασαν με τον καιρό και τα ξεχειλωμένα ή σκισμένα εσώρουχα πρέπει να γίνουν παρελθόν. Αντί να τα πετάξετε, αναζητήστε κάδους ανακύκλωσης υφασμάτων.

    7. De-Tag Time

    Εάν υπάρχουν κομμάτια στην ντουλάπα σας από τα οποία κρέμεται ακόμα η ετικέτα με τη τιμή, τότε αυτά πρέπει να πάνε οπωσδήποτε για χάρισμα ή για μεταπώληση. Μην κρατάτε ποτέ τίποτα με την ελπίδα ότι θα χάσετε δέκα κιλά τον επόμενο μήνα ή ότι ξαφνικά κάτι θα αλλάξει και θα σας ταιριάζει ή θα θελήσετε να το φορέσετε.

    8. Reuse, Resell, Recycle

    Μόλις αποφασίσετε, ποια ρούχα θα εγκαταλείψετε, εκτιμήστε τι μπορεί να μεταπωληθεί σε sites, όπως το Ebay, το Vestiaire Collective ή το Hewi. Σημειώστε καλά όποιο μειονέκτημα συναντήσατε, όπως μια απαλή παστέλ απόχρωση που δεν ταιριάζει με το skintone σας, μία γραμμή που δε σας κολακεύει ή μια λαιμόκοψη που σας “πνίγει” -έτσι ώστε να μην κάνετε τα ίδια λάθη στις μελλοντικές αγορές σας. Κρατήστε ένα σύνολο απ’ αυτά που έχετε πουλήσει, ώστε να μπορείτε να θυμίζετε στον εαυτό σας πόσο απελευθερωτικό -τόσο ψυχολογικά όσο και οικονομικά- μπορεί να είναι το closet cleaning.

    closet-detox-2.jpg

    9. Curate The Re-Hang

    Επενδύστε σε κρεμάστρες καλής ποιότητας, όπως για παράδειγμα αυτές που προστατεύουν το σχήμα των ρούχων και στη συνέχεια κρεμάστε τα ρούχα σας ανάλογα με το χρώμα ή το είδος τους. Καθώς τοποθετείτε πίσω τα κομμάτια στην ντουλάπα σας, σκεφτείτε τι μπορεί να λείπει: το τέλειο go-with-anything πουλόβερ ή σακάκι, για παράδειγμα.

    10. Behave Like A Bouncer

    Επιβάλλετε μια πολιτική one-in, one-out για τις νέες αγορές και διατηρήστε το balance στην γκαρνταρόμπα σας και για να αποφύγετε τα υπερβολικά έξοδα σε όμοια κομμάτια και σχέδια. Αλλά αν βρείτε ένα ρούχο που σας κάνει να θέλετε να χοροπηδήσετε από τη χαρά σας… απλά αγοράστε το!

    Πηγή: glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έντυπωσιακό! Έτσι εξελίχθηκε η γυναικεία μόδα ανά χρονιά από το 1784 έως το 1970 (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμβουλές και ιδέες για το τι να φορέσετε στο γραφείο το φθινόπωρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Tote Bag: Η τσάντα που πρέπει να έχετε αυτή τη σεζόν



    ΣΧΟΛΙΑ