• LIFE&STYLE

    Έντυπωσιακό! Έτσι εξελίχθηκε η γυναικεία μόδα ανά χρονιά από το 1784 έως το 1970 (pics)


    Η εικονογράφηση της μόδας είναι μια πολύ ιδιαίτερη μορφή τέχνης, που σκοπό έχει να παρουσιάσει το υλικό, τα χρώματα και το σχέδιο της ένδυσης. Εκτός από τη μελέτη του στυλ, αυτά τα σχέδια παρέχουν μια ματιά στην ιστορία του σχεδίου μόδας και της κουλτούρας που είχε και έχει κάθε εποχή.

    Το παρακάτω εικονογραφημένο χρονοδιάγραμμα μόδας παρουσιάζει τις αλλαγές στις μορφές ένδυσης που πραγματοποιήθηκαν στη γυναικεία μόδα κατά τη διάρκεια 200 σχεδόν ετών.

    Η παρουσίαση ξεκινά από το 1784 με τις φουσκωτές φούστες, συνεχίζει με τις επόμενες δεκαετίες, όπου παρατηρείται μια σταδιακή τάση προς πιο λεπτές σιλουέτες, ακολουθεί η προτίμηση για τις γυναικείες “κεφαλές” στη δεκαετία του 1830, ενώ βλέπουμε την επανεμφάνιση των φουσκωτών φορεμάτων στη δεκαετία του 1860. Τον 20ο αιώνα, ωστόσο, η Γραμμή Άλφα ήταν ξανά στη μόδα, έως ότου το mindi, το μάκρος δηλαδή έως τα γόνατα, έκλεψε τις εντυπώσεις τη δεκαετία του 1920. Για τα επόμενα 50 χρόνια, το στυλ παραμένουν σχετικά λεπτό, μέχρι το 1970 που τα παντελόνια έκαναν το ντεμπούτο τους.

    Οι εικονογραφήσεις της μόδας μπορεί να μην χρησιμοποιούνται τόσο πολύ σήμερα, ορισμένοι σύγχρονοι καλλιτέχνες, όμως, συνεχίζουν να κρατούν την τέχνη αυτή ζωντανή, με τα εκθαμβωτικά σχέδια τους και την αφοσίωσή τους στο κομμάτι αυτό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συμβουλές και ιδέες για το τι να φορέσετε στο γραφείο το φθινόπωρο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 10 Zara κομμάτια που είναι οι απόλυτες τάσεις της νέας σεζόν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Tote Bag: Η τσάντα που πρέπει να έχετε αυτήν τη σεζόν



    ΣΧΟΛΙΑ