• LIFE&STYLE

    Μπριζίτ Μακρόν: Σπάει την σιωπή της απέναντι στα σεξιστικά σχόλια του Μπολσονάρου

    • NewsRoom

    Μπριζίτ Μακρόν


    Μετά από τα άσεμνα σχόλια του προέδρου της Βραζιλίας, Ζαϊχ Μπολσονάρου εις βάρος της πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, η ίδια έσπασε την σιωπή της και απάντησε με ευχαριστίες για την στήριξη του Βραζιλιάνικου λαού αλλά και με αυστηρότητα για τα σεξιστικά σχόλια του προέδρου.

    Η Μπριζίτ Μακρόν, σε δήλωση που έγινε στα πλαίσια εγκαινίων για ένα Μουσείο στο Αζινκούρ, ευχαρίστησε τους Βραζιλιάνους που στάθηκαν στο πλευρό της καταδικάζοντας τις προσβολές του Μπολσονάρου. «Θα ήθελα απλώς να πω (…) δυο λόγια στους Βραζιλιάνους και τις Βραζιλιάνες, στα πορτογαλικά: muito obridaga (σ.σ. σας ευχαριστώ πολύ). Οι καιροί αλλάζουν. Υπάρχουν κάποιοι που βρίσκονται ήδη πάνω στο τρένο της αλλαγής, οι γυναίκες είναι εκεί, όπως κι εσείς που σχεδόν όλοι το καταλάβατε, κύριοι. Όχι όμως όλοι: κάποιοι είναι στην αποβάθρα και είμαι σίγουρη ότι δεν θα αργήσουν να ανέβουν στο τρένο» πρόσθεσε, δηλώνοντας «πολύ συγκινημένη».

    Σημειώνεται ότι ο Μπολσονάρου αντέδρασε με μια καταχώριση όπου περιγελούσε την εμφάνιση της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, η οποία εμφανιζόταν σε μια διόλου κολακευτική φωτογραφία, συγκρίνοντάς την με την Μισέλ Μπολσονάρου, που ακτινοβολούσε την ημέρα της ορκωμοσίας του συζύγου της.

    «Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ο Μακρόν καταδιώκει τον Μπολσονάρου;», διαβάζει κανείς δίπλα στις φωτογραφίες των δύο προεδρικών ζευγαριών. «Είναι η ζήλια (…) του Μακρόν, βάζω στοίχημα», έγραψε ο χρήστης του Ίντερνετ Ροντρίγκο Αντρεάτσα.

    «Μην ταπεινώνεις τον τύπο – LOL», απάντησε ως σχόλιο ο βραζιλιάνος πρόεδρος μιλώντας για τον Γάλλο ομόλογό του.

    Σε απάντηση προς τον πρόεδρο της Βραζιλίας, ο Μακρόν ανέφερε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στο Μπιαρίτς  ότι Μπολσονάρου εκφράσθηκε «με εξαιρετική ασέβεια έναντι της συζύγου μου…Τι μπορώ να σας πω; Είναι θλιβερό, είναι θλιβερό, όμως είναι θλιβερό πρώτα γι’ αυτόν και για τους Βραζιλιάνους», δήλωσε προσθέτοντας πως ελπίζει «πολύ σύντομα» οι Βραζιλιάνοι «να έχουν έναν πρόεδρο που θα βρίσκεται στο ύψος του αξιώματός του».

    «Πιστεύω πως οι Βραζιλιάνοι, που είναι ένας μεγάλος λαός, ντρέπονται λίγο να βλέπουν αυτές τις συμπεριφορές», είπε ακόμη ο Μακρόν.

    Την Τετάρτη, ο Μπολσονάρου διέγραψε τις αναρτήσεις του στο Facebook που αφορούσαν τη σύζυγο του Μακρόν «για να μην παρερμηνευθούν», όπως είπε ο εκπρόσωπός του. Στο μεταξύ όμως, στο Twitter, υπό το χάσταγκ #DisculpaBrigitte («Συγγνώμη Μπριζίτ») πολλοί χρήστες είχαν εκφράσει την ντροπή τους για τα σχόλια αυτά.



    ΣΧΟΛΙΑ