• LIFE&STYLE

    “-Τι έκανες στο δάσος; -Με άφησε η μαμά μου”: Σοκαριστικά τα νέα στοιχεία για τη μητέρα του κοριτσιού (upd1 13.49)


    Mυστήριο παραμένουν, μέχρι αυτή τη στιγμή, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε, την Κυριακή του Πάσχα, από την περιοχή του Ασπρόπυργου, η 4χρονή Μαρία-Ειρήνη Πρίντεζη.

    Οι άνδρες της Ασφάλειας εκτιμούν ότι η μικρή χάθηκε στο δάσος ενώ έπαιζε, καθώς από την ιατροδικαστική εξέταση, ακόμη, δεν έχει διαπιστωθεί να φέρει κανένα σημάδι στο σώμα της, γεγονός που θα μπορούσε να δικαιολογήσει τη βίαιη αρπαγή της, ούτε φαίνεται να έχει υποστεί κάποια κακοποίηση. Σύμφωνα με νέα στοιχεία οι αστυνομικές αρχές εστιάζουν στον ρόλο της μητέρας και στην εμπλοκή της σε αποκρυφιστικές τελετές.

    Ωστόσο, η τετράχρονη βρέθηκε ταλαιπωρημένη, πεινασμένη, αφυδατωμένη και φοβισμένη εξού και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Παίδων.

    Παρακάτω παρατίθεται η στιχομυθία που φέρεται να καταγράφηκε μεταξύ των ψυχολόγων και της μικρής Μαρίας μετά τον εντοπισμό της.

    – Που ήσουν;
    – Στο δάσος.
    – Τι ήθελες εκεί;
    – Με άφησε η μαμά μου.
    – Πώς βρέθηκες στο δάσος;
    – Με άφησε η μαμά μου.

    Όπως φέρεται να είπε το κοριτσάκι δεν άκουσε να τη φωνάζει κανείς από τους γονείς του και εκείνο φοβήθηκε, γιατί δεν ήξερε πώς να επιστρέψει σε αυτούς. Έτσι, «ξάπλωσα και κοιμήθηκα στα χορτάρια».

    ImageHandler.ashx

    Το πρωί της Τρίτης οι γονείς της τετράχρονης οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο κατά συναυτουργία σε βαθμό πλημμελήματος και τους παρέπεμψε σε δίκη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Λίγη ώρα αργότερα, η μητέρα της τετράχρονης κατέθεσε αίτημα μέσω του δικηγόρου της να της επιτραπεί να δει το παιδί της στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου παραμένει νοσηλευόμενο για προληπτικούς λόγους, όμως, δεν έγινε δεκτό.

    Σήμερα το πρωί οι γονείς της τετράχρονης Μαρίας-Ειρήνης Πρίντεζη, θα δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Οι δύο κατηγορούμενοι, που πέρασαν τη νύχτα στη ΓΑΔΑ, φέρονται να υποστήριξαν ενώπιον του εισαγγελέα πως κάποιος άρπαξε το κοριτσάκι, όταν το άφησαν μόνο του για ελάχιστο χρονικό διάστημα.

    Ωστόσο, αυτή η εκδοχή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα είπε η μικρή Μαρία-Ειρήνη στους παιδοψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τετράχρονη φέρεται να είπε στους ψυχολόγους, που την παρακολουθούν, ότι πήγε να δει το μικρό άλογο του παππού της και ακολουθώντας το σκυλάκι της βρέθηκε στο δάσος. Αφού έπαιξε, κουράστηκε και την πήρε ο ύπνος.

    Σύμφωνα με τον παππού του κοριτσιού κ. Γιώργο Πρίντεζη, το παιδί δεν έφυγε μόνο του, αλλά απήχθη. Ενώ, όπως είπε ο δεν ήταν δυνατόν να άφηνε τη νύφη του να πάρει το παιδί και να το αφήσει στο δάσος. Για τον λόγο αυτό και υπήρξε άμεση η κινητοποίησή τους.

    Στο γεγονός αναφέρθηκε και η θεία της 4χρονης, Ελισάβετ Πρίντεζη, που δεν έχει φύγει λεπτό από το πλευρό της. «Το παιδί είναι καλά. Ζητάει τη μαμά του, όπως κάθε παιδί θα έκανε σε αυτή την ηλικία. Δεν ξέρουμε πότε θα πάρουμε εξιτήριο. Είναι πολύ καλύτερα το παιδί και είναι λογικό να βρισκόταν σε μία αναταραχή. Δεν είναι λίγο αυτό που πέρασε», πρόσθεσε.

    Το χρονικό της εξαφάνισης

    Λίγο πριν τις 15.00 της Κυριακής του Πάσχα  η τετράχρονη Μαρία – Ειρήνη εξαφανίστηκε από τη μάντρα αυτοκινήτων του παππού της στη λεωφόρο Σχιστού. Σύμφωνα με την οικογένεια, το κοριτσάκι, χάθηκε όταν διέφυγε για λίγα λεπτά της προσοχής των γονιών του, οι οποίοι μόλις συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί δήλωσαν την εξαφάνιση του παιδιού τους, κινώντας τις διαδικασίες ανεύρεσής του. Όπως υποστήριξαν έψαξαν παντού, ακόμα και μέσα στα αυτοκίνητα και στους γύρω δρόμους σε δύσβατα σημεία, όμως, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν ίχνη της.

    «Ετοιμαζόμασταν να φύγουμε. Η μαμά της πήγε να κόψει κάποια φρούτα. Το παιδί έφυγε να δει το πόνι. Το άλλο μου παιδί έκανε μια ζημιά, μέχρι να πιάσω το ένα παιδί έχασα το άλλο. Μέσα σε τρία λεπτά έχασα το κοριτσάκι μου. Ήμασταν οκτώ άτομα και μπροστά σε οκτώ άτομα χάθηκε ένα παιδί 3,5 ετών», είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους  ο κ. Πρίντεζης, περιγράφοντας τις στιγμές πριν χαθεί η μικρή Μαρία-Ειρήνη.

    Η περιπέτεια, ευτυχώς, είχε αίσιο τέλος, αφού η τετράχρονη βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην λεωφόρο Καβάλας, στην περιοχή Αφαία Σκαραμαγκά, κοντά σε ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την μάντρα αυτοκινήτων του παππού της, από όπου χάθηκαν τα ίχνη της. Το παιδί εντοπίστηκε από έναν άντρα του Λιμενικού Σώματος ο οποίος αναγνώρισε την μικρή και μαζί με δύο γυναίκες την μετέφερε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου.

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/ta-7-simantikotera-pragmata-pou-prepi-na-xerete-simera-9/42349

    http://www.mononews.gr/ti-apefanthi-i-iatrodikastiki-exetasi-gia-ton-aticho-5chrono-pou-dechtike-epithesi-apo-ta-rottweiler/42099



    ΣΧΟΛΙΑ