• Κοινωνία

    Τραγωδία στον Νέο Κόσμο: Τι δείχνει το πόρισμα της αστυνομίας για την ψυχολογική κατάσταση της μητέρας

    • NewsRoom
    νεος κοσμος

    Τραγωδία στο Νέο Κόσμο


    Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από το πόρισμα της Αστυνομίας, σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν στα τραγικά συμβάντα της 19ης Μαρτίου, όταν μία γυναίκα έριξε την 4χρονη κόρη της από το μπαλκόνι και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

    Η έρευνα για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο ολοκληρώθηκε και το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. καταλήγει στο σενάριο ότι κύρια αιτία για την τραγωδία με τη μητέρα και το παιδί που άφησαν την τελευταία τους πνοή στον δρόμο, μπροστά από το σπίτι τους και μπροστά στα μάτια του τραγικού πατέρα, αλλά και των έντρομων γειτόνων, ήταν τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η μητέρα.

    Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, άφησε αναπάντητα ερωτήματα, σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν τη μητέρα σε αυτή την ακραία πράξη απελπισίας, καθώς δεν υπήρχαν ενδείξεις πως η γυναίκα αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Ταυτόχρονα, η μητέρα δεν άφησε πίσω της κανένα δείγμα που να μαρτυρά τους λόγους για τους οποίους πήρε αυτή την τρομερή απόφαση. Δε βρέθηκε στο σπίτι κανένα σημείωμα ή ηλεκτρονικό μήνυμα από την ίδια.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», τα ευρήματα από την πρώτη έρευνα που έκανε η Αστυνομία καταδεικνύουν πως η τραγωδία αποδίδεται στα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η 44χρονη, η κατάσταση της οποίας επιδεινώθηκε από μια εσφαλμένη εντύπωση που είχε, για περιστατικό κακής μεταχείρισης ή κακοποίησης της ανήλικης κόρης της, σενάριο που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

    Μαρτυρίες που εντάχθηκαν στον φάκελο της υπόθεσης αναφέρουν πως η ψυχολογική κατάσταση της μητέρας είχε επιδεινωθεί λίγα 24ωρα πριν από το δραματικό συμβάν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη σχετική δικογραφία έχει ενταχθεί και βίντεο, που κατέγραψε με το κινητό της μια ηλικιωμένη γειτόνισσα της οικογένειας και δείχνει το δραματικό περιστατικό. Σύμφωνα με μαρτυρίες που συγκεντρώθηκαν από οικείους της οικογένειας, η 44χρονη γυναίκα παρουσίαζε ψυχολογικά προβλήματα τους τελευταίους μήνες και είχε ζητήσει ιατρική βοήθεια.

    Μερικές εβδομάδες πριν από την αυτοκτονία, η γυναίκα φέρεται να είχε την ψευδαίσθηση ότι υπήρξε παρενόχληση ή και αγνώστου μορφής «κακοποίηση» της τετράχρονης κόρης της σε παιδικό σταθμό που πήγαινε σε άλλη περιοχή της Αθήνας. Σύμφωνα με άλλες καταθέσεις, η 44χρονη γυναίκα ερμήνευσε ως δείγμα μιας τέτοιου είδους κακής συμπεριφοράς σε βάρος της κόρης της μια ζωγραφιά που είχε κάνει το άτυχο κοριτσάκι.

    Αναφέρεται, επιπρόσθετα, πως η γυναίκα ζήτησε την βοήθεια παιδοψυχολόγου, που δεν έφθασε σε σαφή συμπεράσματα ότι υπήρχε σχετικό πρόβλημα.

    Όπως τουλάχιστον προκύπτουν και από μαρτυρίες συγγενών της οικογένειας, η 44χρονη παρουσίαζε περαιτέρω επιδείνωση και μάλιστα απέφευγε να κινηθεί σε δημόσιους χώρους. Λίγες ημέρες αργότερα, έριξε το παιδί της από το μπαλκόνι και αυτοκτόνησε πηδώντας και εκείνη στο κενό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα στοιχεία για την τραγωδία στο Νέο Κόσμο: Είχε σχεδιάσει τα πάντα η 46χρονη μητέρα (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανείπωτη τραγωδία στον Νέο Κόσμο: «Γιατί μου το έκανες αυτό» φώναζε ο πατέρας-Συγκλονιστικές μαρτυρίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τραγωδία στον Νέο Κόσμο: Μητέρα και παιδί αυτοκτόνησαν από τον 5ο όροφο



    ΣΧΟΛΙΑ