• LIFE&STYLE

    E και; Γιατί τόσος χαμός για την κόρη του Μηλιού;

    • Contributor


    Ξεχειλίζει η λαϊκή οργή επειδή η κόρη πρώην κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ (του Γιάννη Μηλιού), αποφάσισε να μοστράρει τον πλούτο της στο instagram, από το members only Salon de Bricolage του Κολωνακίου. Συγκεκριμένα, η κυρία Μηλιού ανέβασε μία φωτογραφία με χαρτονομίσματα των 500ευρω γράφοντας από κάτω πως επιτελεί το πατριωτικό καθήκον και στηρίζει την ελληνική οικονομία».

    mil214321321
    Κακόγουστο; Μπορεί. Ειρωνικό; Ίσως. Ανόητη έπαρση; Maybe. Σκέτη ανοησία; Perhaps.Αδιάφορο; Κατά τη γνώμη, μου εντελώς.

    Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο το συναίσθημα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ή για η αντίθεση με συγκεκριμένες απόψεις συγκεκριμένων ανθρώπων πρέπει να επικεντρώνονται και να ξεσπούν στους συγγενείς τους.

    Τι σχέση έχουν οι ακόμα και 1ου βαθμοί συγγενείς πολιτικών προσώπων, με την οποιανδήποτε διαφωνία ή ακόμα και αποστροφή στα πρόσωπα αυτά;

    Αν κι εφόσον οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν ποτέ σχέση με τους κυβερνητικούς χειρισμούς, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο πρέπει να περιφέρουμε τις φωτογραφίες τους στα social media  και τα ονόματά τους στις συζητήσεις μας, με οργισμένες λεζάντες, λες και πρόκειται για επικηρυγμένους serial killers.

    “Μα ο πατέρας της ήθελε να μας πάει στη δραχμή.”, λένε πολλοί.
    Ναι. Ο πατέρας της. Η ίδια ουδέποτε υπήρξε μέλος του Οικονομικού Επιτελείου. Επιπλέον, ούτε η ίδια, ούτε ο πατέρας της στην παρούσα φάση κατέχουν δημόσια θέση. Εκείνη μάλιστα δεν κατείχε ποτέ.

    Είναι απολύτως σαφές ότι πολλές οικογένειες και νέοι άνθρωποι υποφέρουν από την ανεργία ή τους δυσμενείς όρους εργασίας, από την κρίση γενικώς.

    Δεν μπορώ να καταλάβω παρά ταύτα, με ποιον τρόπο θα ωφελούταν το ευάλωτο σώμα της ελληνικής κοινωνίας, αν και η Ελιάννα Μηλιού βρισκόταν στους κόλπους του.

    Σε τι θα παρηγορούσε τον γνήσια απελπισμένο νέο άνεργο, σε τι θα βοηθούσε τον καθημερινό αγώνα του αδίκως απολυμένου, πώς θα συμπαραστεκόταν στις πρακτικές δυσκολίες του κακοπληρωμένου εργαζόμενου;
    Εκτιμώ πως οι άνθρωποι αυτοί έχουν πολλά, αληθινά προβλήματα και καμία όρεξη ή ακόμα και χρόνο να κόβουν βόλτες στο instagram της Ελιάννας για να εξοργιστούν με την επίδειξη πλούτου.
    Ως εκ τούτου, εάν εξαιρέσει κανείς το αισθητικό κομμάτι και την αδιανόητα ρηχή έμπνευση της Ελιάννας (και της κάθε Ελιάννας), όπου οι ενστάσεις λογικά υπάρχουν, η φάση είναι “κοινωνική οργή με τα πανέρια του Παντελίδη”, ή “πρόκληση τα χρυσοποίκιλτα συνολάκια της κυρίας Πατούλη”. Κάτι μεταξύ μνησικακίας και αστόχως επικεντρωμένης διαμαρτυρίας, θυμός που εστιάζει στην κατσίκα του γείτονα.

    Κι η απάντηση κοινή. Τα γαρύφαλλα από τον κήπο σας τα κόψανε; Τα χρυσά συνολάκια απ’ την ντουλάπα σας τα πήρανε;
    Ε, λοιπόν το 500ευρω από το πορτοφόλι σας το κλέψανε;



    ΣΧΟΛΙΑ