• LIFE&STYLE

    Άψογο military look: Δείτε πώς θα το πετύχετε

    • NewsRoom


    Κάποτε το καμουφλάζ μοτίβο ή αλλιώς camo και military, όπως είναι γνωστό στους περισσότερους, ήταν συνδεδεμένο με τους στρατιωτικούς ή τους κυνηγούς οι οποίοι τα φορούσαν είτε σε στολές, είτε σε παντελόνια είτε σε jackets υποδεικνύοντας την ιδιότητά τους. Να λοιπόν που πλέον το print αυτό κέρδισε το ενδιαφέρον του κόσμου της μόδας και κατέκτησε τη sartorial σφαίρα και είναι ένα από τα αγαπημένα των street style stars. Ειδικά για το φθινόπωρο είναι μία εξαιρετική εναλλακτική αντί των κλασικών χρωμάτων χακί, μπεζ και καφέ, ενώ προσφέρει μία δυναμική και αποπνέει αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

    Ενώ πολλές από εσάς χαζεύοντας διάφορες εμφανίσεις των διάσημων κοριτσιών της μόδας θέλετε να δοκιμάσετε το camo print, δυστυχώς δεν το κάνετε, γιατί φοβάστε πως δε θα το πετύχετε. Σίγουρα ένα τόσο χαρακτηριστικό μοτίβο, που παραπέμπει σε κάποιο επάγγελμα, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σχετικά με τους συνδυασμούς που μπορείτε να κάνετε, ώστε να έχετε ένα κομψό και στιλάτο αποτέλεσμα. Ήρθε η ώρα, όμως, να αποβάλετε οποιοδήποτε ενδοιασμό και να τολμήσετε το στρατιωτικό σχέδιο ακολουθώντας τις συμβουλές και τα tips που προτείνουν οι απανταχού fashionistas.

    Αγαπημένα κομμάτια

    Κάνοντας μία ανασκόπηση στα camouflage street style looks εντοπίσαμε πως υπάρχει μία ιδιαίτερη αδυναμία σε συγκεκριμένα κομμάτια τα οποία μπορείτε και εσείς να εμπιστευτείτε:

    • Τα παντελόνια και κυρίως τα baggy
    • Τα πανωφόρια είτε είναι μπουφάν είτε jackets
    • Τα T-shirts και φούτερ

    Do’s

    1. Accessorize

    Πρόκειται για ένα αρρενωπό μοτίβο, για αυτό και δείχνει τόσο cool και stylish πάνω στις γυναίκες. Ωστόσο, θα ήταν καλό να «σπάσετε» το masculine ύφος χρησιμοποιώντας κάποια θηλυκά αξεσουάρ χωρίς όμως να παρά είναι girly. Για παράδειγμα, μεταλλικά κοσμήματα, όπως σκουλαρίκια, βραχιόλια ή κολιέ, μία μικρή cross-body bag αντί για κάποιο backpack και ένα ζευγάρι γόβες ή ψηλοτάκουνα μποτάκια.

    camo-2.jpg

    2. Color

    Ταιριάζει εξαιρετικά με όλους τους ουδέτερους τόνους, όπως το λευκό, το μαύρο και το γκρι, καθώς και με χρώματα μέσα στο μοτίβο, όπως το χακί και το καφέ. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δε μπορεί να συνδυαστεί και με πιο έντονες αποχρώσεις, όπως το ροζ, το πορτοκαλί και το κόκκινο που θα φωτίσουν το look σας. Αρκεί να προσέξετε να μην το παρακάνετε με τα χρώματα και να θυμάστε πάντα τον κανόνα των τριών, που μπορούν να συνυπάρχουν σε μία εμφάνιση.

    camo-1.jpg

    3. Show Skin

    Μπορεί να προέρχεται από ένα αυστηρό περιβάλλον, αλλά εσείς δε χρειάζεται να μείνετε σε αυτό. Είναι ένα αρκετά versatile style, το οποίο μπορεί να είναι από casual μέχρι sexy. Επομένως, μη φοβάστε να δείξετε το δέρμα σας και να τολμήσετε κοντούς ποδόγυρους και crop tops για μία θηλυκή νότα.

    camo-4.jpg

    4. At Night

    Σε συνέχεια του προηγούμενου tip, φορέστε άνετα και άφοβα τα camo μοτίβα σας και για τις βραδινές σας εξόδους προσθέτοντας διάφορες λαμπερές λεπτομέρειες, όπως ένα αστραφτερό clutch ή metallic πέδιλα ή ακόμα και με σέξι κομμάτια, όπως εξώπλατα tops ή στολισμένα με παγιέτες, αρκεί να είναι μονόχρωμα.

    camo-3.jpg

    5. Casual

    Θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος για τις χαλαρές βόλτες, συνδυασμένο με denim κομμάτια και άλλα basic items της γκαρνταρόμπας σας και με ένα ζευγάρι sneakers ή flat μποτάκια.

    camo-5.jpg

    Dont’s

    1. Head to Toe

    Το στρατιωτικό μοτίβο μπορείτε να το συναντήσετε με όποιο κομμάτι μπορείτε να φανταστείτε, από μπλούζες, παντελόνια μέχρι μπουφάν, φορέματα και τσάντες. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να τα φοράτε όλα μαζί. Καλό είναι να περιορίζεστε σε ένα camo item τη φορά, για να μη μοιάζετε με κυνηγούς που έχασαν τον δρόμο τους για το δάσος.

    camo-8.jpg

    2. Mix Prints

    Είναι από μόνο του ένα πολύ ιδιαίτερο και δυναμικό μοτίβο, που δείχνει πολύ καλύτερα μόνο του όταν πρωταγωνιστεί σε ένα outfit. Μείνετε μακριά από prints mixing και κυρίως με animal μοτίβα, διότι μαζί θα δημιουργήσουν πολλή φασαρία και βαβούρα οδηγώντας σε ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα. Αν, ωστόσο, επιμένετε να παίξετε με τα σχέδια, τότε προτιμήστε τις ρίγες και τα logo prints.

    camo-6.jpg

    3. Lose Shape

    Τα περισσότερα στρατιωτικά κομμάτια θα τα συναντήσετε σε φαρδιές oversized γραμμές και αυτό φυσικά δεν είναι καθόλου κακό. Ίσα ίσα είναι ένα από τα κύρια γνωρίσματά τους. Θα πρέπει, όμως, να θυμάστε πως είστε και γυναίκες και δε θα πρέπει να χάνεστε σε ένα ογκώδες outfit χωρίς σχήματα. Για αυτό, φροντίστε να υπάρχει ισορροπία και να συνδυάζετε τα φαρδιά κομμάτια με κάποιο πιο στενό, που θα αναδεικνύει κάποιο σημείο της σιλουέτας σας ή χρησιμοποιώντας ζώνες, που θα τονίσουν τη μέση σας.

    camo-7.jpg

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σπυροπούλου-Χατζίδου: Φιλιούνται, αγκαλιάζονται στο My Style Rocks μετά την κόντρα στο Survivor (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Μακρή: Συντετριμμένη στην κηδεία η Βικτώρια Καρύδα (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπόθεση Παντελή Παντελίδη: Μήνυση στον ιατροδικαστή για ψευδορκία κατέθεσε η οικογένεια



    ΣΧΟΛΙΑ