• Κοινωνία

    Υπόθεση Παντελή Παντελίδη: Μήνυση στον ιατροδικαστή για ψευδορκία κατέθεσε η οικογένεια

    • NewsRoom
    Παντελής Παντελίδης

    Παντελής Παντελίδης


    Μήνυση για ψευδορκία κατά του ιατροδικαστή Κώστα Κούβαρη, ο οποίος υπέγραψε την ιατρική πραγματογνωμοσύνη που περιέχεται στον φάκελο του τροχαίου της 18ης Φεβρουαρίου 2016, φέρεται να έχει υποβάλει η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη.

    Στην αναλυτική έκθεσή πραγματογνωμοσύνης, ο κ. Κούβαρης κατέληγε με βεβαιότητα στο συμπέρασμα πως πίσω από το τιμόνι τη μοιραία νύχτα βρισκόταν ο Παντελής Παντελίδης. Όπως ανέφερε, εξαιτίας της σφοδρής σύγκρουσης και του γεγονότος ότι οι επιβαίνοντες δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας, ήταν αναμενόμενο να βρεθούν από τη δεξιά πλευρά του οχήματος. Μάλιστα, περιγράφει ότι, όταν η σιδερένια δοκός χτύπησε τον τραγουδιστή, εκείνος βρισκόταν με την πλάτη του στην πόρτα της δεξιάς πλευράς του οχήματος και παράλληλα με αυτή και πως η στάση αυτή δεν θα ήταν δυνατή εάν καθόταν στη θέση του συνοδηγού.

    Με βάση τη μήνυση της οικογένειας, φέρεται να κλήθηκαν να καταθέσουν οι Κύπριοι πραγματογνώμονες Γιώργος και Ανδρέας Τζιρκαλλής. Οι πραγματογνώμονες που όρισε η οικογένεια έχουν συντάξει 50σέλιδη έκθεση αναπαράστασης του τροχαίου δυστυχήματος, με δεκάδες φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», στις καταθέσεις τους στη Δικαιοσύνη θα υποστηρίξουν τα όσα αναφέρουν και στο πόρισμά τους, στο οποίο περιγράφουν αναλυτικά την πορεία του οχήματος και των σωμάτων των τριών επιβαινόντων, καταλήγοντας ότι «το σώμα του οδηγού καταλήγει πιο αριστερά σε σχέση με το σώμα του συνοδηγού και γι αυτό το λόγο ο οδηγός μπόρεσε να εξέλθει του οχήματος από την αριστερή μεριά του οχήματος» «δείχνοντας» ως συνοδηγό τον Παντελή Παντελίδη.

    Στο πλαίσιο της έρευνας ενδέχεται να καταθέσει και ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, ο οποίος είχε αποστείλει στην οικογένεια συμβουλευτική απάντηση σε ερωτήματα που είχαν εκείνοι θέσει. Ο Ηλίας Μπογιόκας είχε αναφέρει ότι «σε κάθε περίπτωση, οι κακώσεις του σώματος του Παντελίδη είναι ενδεικτικές συνοδηγού και όχι οδηγού».

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο χρόνια χωρίς τον Παντελή Παντελίδη: Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης



    ΣΧΟΛΙΑ