• LIFE&STYLE

    Αλίμονο Τζίνα (που ο Παύλος δεν σου δίνει ένα ευρώ): Αν πρέπει να περπατήσουμε στον θάνατο θέλουμε τουλάχιστον καλά παπούτσια

    Τζίνα Αλιμόνου

    Τζίνα Αλιμόνου


    «Αν πρέπει να περπατήσουμε στον θάνατο θέλουμε τουλάχιστον καλά παπούτσια» λέει κυνικά η αντιηρωίδα Μάνα Κουράγιο, η Άννα Φίρλινγκ του Μπρεχτ, που γυρίζει με τον αραμπά της όλα τα στρατόπεδα κι επωφελείται του πολέμου για να πουλήσει την πραμάτεια της και να μαζέψει λεφτά για τα τρία της παιδιά και που έχει εξοικειωθεί τόσο με τον πόλεμο και το κέρδος που αποκομίζει απ’ αυτόν που μια πρόσκαιρη ειρήνη τη βυθίζει σε θλίψη και ψάχνει τρόπο να ξεπουλήσει σύντομα ακόμα και την τελευταία στιγμή ώστε να μην χάσει. Ο πόλεμος είναι η επιβίωση της και αφού δεν μπορεί να τον αποφύγει, τον αντιμετωπίζει με θάρρος! Έτσι και η Τζίνα Αλιμόνου, καταφέρνει να μεγαλώνει παιδιά, ενώ δεν «παίρνει ούτε ένα ευρώ» από τον πρώην σύζυγο της, τον Παύλο Βαρδινογιάννη, όπως η ίδια εκμυστηρεύτηκε στον Διονύση Θανάσουλα και στο περιοδικό «Gala», σε μια συνέντευξη διανθισμένη με μια εντυπωσιακή φωτογράφιση που θύμιζε τις παλιές δοξασμένες μέρες του μόντελινγκ της ωραίας γυναίκας…

    Σχέδια για επιστροφή στην εργασία «σιγά σιγά» και νωρίς για σχέση

    Η κυρία Τζίνα Αλιμόνου, ρωτήθηκε αν «με την τελευταία απόφαση σου επιδικάστηκε διατροφή για τα παιδιά καθώς και μετοίκηση του κ. Βαρδινογιάννη σε άλλη κατοικία, πάνε όλα καλά πλέον», για να παραδεχτεί πως «όχι, δυστυχώς. Μακάρι να ήταν έτσι, γιατί θα μπορούσα και εγώ να προσφέρω περισσότερο χρόνο στα παιδιά μου, αλλά δυστυχώς ο Παύλος μέχρι στιγμής δεν έχει συμμορφωθεί με την απόφαση και δεν καταβάλλει ούτε ένα ευρώ από τη διατροφή που επιδικάστηκε. Δεν μας δίνει ούτε ένα ευρώ κι εγώ καλούμαι να υποστηρίξω εξ ολοκλήρου την οικογένειά μας».

    Η αποστροφή αυτή του λόγου της γνωστής καλλονής, συζητήθηκε όσο λίγες! Από τη μία έγινε κατανοητό φυσικά πως η κυρία Αλιμόνου μένει στο σπίτι που ζούσε και ο Παύλος Βαρδινογιάννης, στη Φιλοθέη που έχει νοίκι 5.000 ευρώ.  «Δεν μπορώ όταν επισκέπτεται 10 μέρες το μήνα το σπίτι, αφού είμαστε σε διάσταση, δεν θέλω να μένουμε όλοι μαζί. Δεν έχω δωμάτιο. Με έχει πετάξει. Μου έχει πετάξει τα πράγματα έξω» είχε πει η ίδια στη δικαστική τους διαμάχη και εκείνος βρέθηκε έκτος σπιτιού τελικά. Συζητήθηκε εξίσου πως η Τζίνα Αλιμόνου χάνει από το χρόνο της με τα παιδιά της, αφού εκείνος δε καταβάλει ευρώ διατροφής και υποστηρίζει την οικογένειά της η ίδια.

    Είναι απαιτητικό και δύσκολο πράγμα να υποστηρίξεις οικονομικά τέσσερα παιδιά, σε εποχή κρίσης και με την Τζίνα να απέχει απ’ την υποκριτική απ’ το 2008, με ένα διάλειμμα θεατρικό για λίγους μήνες, το 2010. Όχι ως μάνα κουράγιο, δεν φόρτωσε κανέναν αραμπά με πολεμοφόδια να γέρνει στα μέτωπα, αλλά σε πρεμιέρες που εμφανίστηκε άφησε να εννοηθεί πως σκόπευε ύστερα από αρκετά χρόνια απουσίας να επιστρέψει στην υποκριτική «σιγά – σιγά» όπως είπε στη κάμερα της εκπομπής Αποκαλυπτικά.

    Σε άλλη πρεμιέρα, με άλλο εντυπωσιακά σικ ντύσιμο και σε άλλη κάμερα, αυτής της εκπομπής «Happy Day», περισσότερο ομιλητική είπε πως «εγώ επαγγελματικά κάνω κάτι προσωπικό δικό μου, που δεν ανακοινώνω και σιγά σιγά θα ήθελα να επιστρέψω. Θα αρχίσω να εργάζομαι. Φυσικά και θα επέστρεφα στην τηλεόραση. Είναι πολύ δύσκολο με 4 παιδιά, δεν υπάρχει χρόνος, αλλά πρέπει να είμαστε χαρούμενοι!» ενώ όταν ερωτήθηκε αν ένας νέος σύντροφος είναι στα άμεσα σχέδιά της, απάντησε χαμογελώντας: «Είναι πολύ νωρίς!».

    Τελειομανής με αλλαγή 250 νταντάδων!

    Απαιτητική απ’ τον εαυτό της πρώτα ως μητέρα η Τζίνα Αλιμόνου, έφτασε σε τέτοιο σημείο τελειομανίας ώστε να αλλάξει 250 (!!!), νταντάδες, ή έτσι τουλάχιστον είπε ο επικεφαλής της ασφάλειας του Παύλου Βαρδινογιάννη και των παιδιών του, ως μάρτυρας στην δικαστική προσπάθεια να βρεθεί λύση στο Πρωτοδικείο της Αθήνας ενώ ισχυρίστηκε ακόμα πως:

    «Σήμερα ζουν σε ένα σπίτι στη Φιλοθέη. Η μητέρα βρίσκεται ελάχιστα με τα παιδιά. Οδηγεί επικίνδυνα. Μπαίνει αντίθετα σε λωρίδες. Συχνά οδηγεί μεθυσμένη. Γυρίζει ξημερώματα. Με τα παιδιά βρίσκονται, κυρίως, οι νταντάδες. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αλλάξει 250 άτομα προσωπικό. Υπάρχει τρέλα στο σπίτι. Έμεναν η μάνα και η αδελφή της. Έκαναν πάρτι συνεχώς. Χειροδικούσε, μας φωνάζει «κότες» και «ρουφιάνους».

    Οι χαρτορίχτρες ή η «μάνα τίγρης» και πώς έμεινε νηστική στη Μύκονο

    Η Τζίνα Αλιμόνου είχε φτάσει στη δικαστική αίθουσα του Πρωτοδικείου Αθηνών, συνοδευόμενη από την οικογένειά της και φίλες της, ενώ ο Παύλος Βαρδονογιάννης κρατώντας ένα κομπολόι μαζί τη δικηγόρο του και σύζυγο του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, Έλενα Τζούλη. Εκεί ακούστηκε από την πλευρά του συζύγου πως η Τζίνα με την αδελφή και τη μάνα της τρέχαν σε μάγισσες και χαρτορίχτρες, πως έφυγε από την Αμερική μαζί με τα παιδιά γιατί ο Βαρδινογιάννης είχε δυσκολίες στην Αμερική, πως έπαθε ημικρανίες από τα 1.200 τ.μ. σπίτι και πως εκείνος θα ήταν υπερβολικό να καταβάλει σε 4 μικρά παιδιά 600.000 ευρώ για να ζήσουν, μιας και είναι σε κατάσταση πτώχευσης, χωρίς να έχει σχέση με πετρέλαια και δεξαμενόπλοια, ενώ η εταιρία του στην Αμερική πουλάει πλαστικά κουταλάκια σε ρεστοράν.

    Παύλος Βαρδινογιάννης Τζίνα Αλιμόνου
    Παύλος Βαρδινογιάννης-Τζίνα Αλιμόνου

    Από την άλλη, «αφοσιωμένη μητέρα και πρότυπο γυναίκας», χαρακτήρισε φίλος, μάρτυρας απ’ την πλευρά της Τζίνας Αλιμόνου, τονίζοντας πως εκείνη σηκώνεται από τις 6 το πρωί, τα πάει στο σχολείο, τα φροντίζει, να φάνε και να διαβάσουν και πως «προσπάθησαν να βγάλουν τη μάνα ανίκανη και εξαρτημένη. Εκείνη προσπαθεί να αναστηλώσει τη ζωή της μετά το απίστευτο οικονομικό εμπάργκο του συζύγου της. Τα παιδιά είναι πολλά. Είναι τίγρης-μάνα. Δεν αφήνει ποτέ τα παιδιά της», είπε ο μάρτυρας, ενώ περιέγραψε και τις ανάγκες της οικογένειας.

    «Η διαβίωση αυτής της οικογένειας είναι κάτι που μας ξεπερνάει σαν ανθρώπους» είπε ο μάρτυρας, «η οικονομική τους κατάσταση δεν συγκρίνεται με ένα κοινό σπίτι. Το ενοίκιο, για παράδειγμα, είναι 5.000 το μήνα. Υπάρχουν οι υπάλληλοι στο σπίτι. Νταντά, μάγειρας, φύλακες, ένα δάνειο που τρέχει. Τα σχολεία των παιδιών και τα μαθήματά τους. Δεν μπορώ να υπολογίσω κόστος. Ποτέ δεν έχει κάνει καταχρήσεις και όλα αυτά με τα μάγια είναι διασκεδαστικά! Αντίθετα, ο πατέρας δεν παίζει ποτέ με τα παιδιά. Δεν θα διαβάσει παραμύθι. Θα τους πάρει ακριβά παιχνίδια αλλά μέχρι εκεί. Το περασμένο καλοκαίρι για πρώτη φορά έμεινε ο πατέρας με τα παιδιά στη Μύκονο. Η μαμά τους συνόδευσε τα τρίδυμα για λίγες μέρες. Ήταν μια παρατημένη μάνα. Δεν της σερβίρισαν καν φαγητό»! Στη Μύκονο και νηστική!

    Η επιστροφή στην υποκριτική καριέρα που άρχισε αργά

    Η Τζίνα Αλιμόνου υπήρξε για όσους έζησαν την εποχή, μια από τις γυναίκες – φαντασίωση συνολικά, αλλά και μοιραία για όλους όσους πέρασε απ’ τη ζωή τους, κάνοντας αρκετούς να μην μπορούν να συνέλθουν απ’ την απουσία της. Άπιαστη σαν το νερό, έφευγε, αφήνοντας πίσω της αβύσσους στους άνδρες που την ερωτεύονταν, συνήθως ακραία. Δεν έχει σημασία για μια κυρία, υστέρα από τόσα χρόνια, η οποία αναφορά, που θα ήταν και απρεπής, όσο μετρά η αναγνώριση πως θεωρούταν το πιο ερωτικό πλάσμα της Αθήνας και το πλέον μοιραίο.

    Τζίνα Αλιμόνου

    Πριν τα 18 της, δούλεψε στο «Pierro’s» στα Ματογιάννια, με προσόν της εκείνη την αριστοκρατική, νεραϊδίσια ομορφιά της, για να συνεχίσει ως μπαργούμαν στο θρυλικό «Faz» της πλατείας Μαβίλη. Το 1989, αποφασίζει να λάβει συμμετοχή στο διαγωνισμό Top Model of the World για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και στον αντίστοιχο διεθνή που διοργανώνει το διάσημο πρακτορείο Ford με έπαθλο ένα συμβόλαιο μαζί του. Παρουσιαστές είναι ο Χρήστος Οικονόμου του ιστορικού τηλεοπτικά «Γράμματα και αριθμοί» και η μυθική Ρούλα Κορομηλά. Κερδίζει δικαίως! Νέα Υόρκη! Μαϊάμι! Παρίσι! Λίγο στάιλινγκ στην Πόλη του Φωτός, πολλά εξώφυλλα στην Αθήνα και πολλά ταξίδια, τότε, που το Κονέκτικατ, το οποίο δεν άντεξε ως σύζυγος, δεν υπήρχε στα σχέδια της ούτε ως υποψία.

    Το 2000 η Τζίνα Αλιμόνου κάνει τοπ περιβόητο εξώφυλλο για το Nitro, όπου κρεμιέται με ένα στριγκ κορμάκι από τον πολυέλαιο σουίτας στο Μεγάλη Βρετανία. Ο πολυέλαιος είχε πέσει και τελικά η φωτογράφιση έγινε με την Τζίνα να τον κρατά για να φωτογραφηθεί στηριζόμενη πάνω σε μια ολόγυμνη κοπέλα σκυμμένη στα τέσσερα! Το τεύχος έγινε ανάρπαστο και συζητήθηκε όσα λίγα, εκείνης της περιόδου! Όμως, εκείνη, έμοιαζε απορροφημένη με την υποκριτική, ακόμα και όταν έπαιρνε φρικτές κριτικές, όπως συνέβη όταν έπαιξε στο «Μαρισόλ», με τους Γιώργο Χρανιώτη, Βαλέρια Χριστοδουλίδου και Νίκη Σερέτη! Η αντιμετώπιση της ωραίας γυναίκας ως ηθοποιού ήταν του τουλάχιστον αποθαρρυντική.

    Τζίνα Αλιμόνου
    Τζίνα Αλιμόνου

    Κι όμως! Απτόητη συνεχίζει με τηλεόραση και παίζει στη κωμωδία του Σταρ «Το κλειδί» με τον Πέτρο Φιλιππίδη, στους «Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη», στο «Το παιχνίδι της συγνώμης», στις «Φιλοδοξίες», στο «Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα», ή στο «Μαρία η Άσχημη». Τον Οκτώβριο του 2010, μετά από απουσία τριών χρόνων, η ηθοποιός επέστρεψε στο θεατρικό σανίδι συμμετέχοντας στην παράσταση «Σουίτα στο Πλάζα» του Νιλ Σάιμον, σε διασκευή των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου.

    Όταν στη ζωή της μπαίνει ο γάμος με τον Παύλο Βαρδινογιάννη, θα αποφασίσει πρώτα να κάνει μόνο θέατρο και όταν θα γίνει μητέρα τεσσάρων παιδιών, θα επικεντρωθεί μόνο στην ανατροφή τους. Άλλωστε, πάντα είχε μια ξεχωριστή σχέση με τα παιδιά…

    Η Τζίνα κέρδισε και τα τρία δικαστήρια…

    Το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε ότι η επιμέλεια των τεσσάρων παιδιών τους ανήκει προσωρινά στη Τζίνα Αλιμόνου, στην οποία όρισε σε απόφασή του να καταβάλεται μηνιαία διατροφή 34,500 ευρώ, στην ίδια και τα παιδιά, τα οποία θα παραλαμβάνει η ίδια. Οι κατηγορίες σε βάρος της περί εξάρτησης από ουσίες και διεξαγωγή έκλυτου βίου απορρίφθηκαν ως εντελώς αβάσιμες και ανυπόστατες. Ο Παύλος Βαρδινογιάννης όφειλε και έτσι έκανε να αποχωρήσει από το σπίτι της Φιλοθέης -όπου θα παραμείνει εκείνη και τα παιδιά- προς αποφυγή τεταμένων καταστάσεων για την διατήρηση της καλής ψυχικής υγείας των παιδιών τους, ενώ θα επικοινωνεί μαζί τους για μία εβδομάδα τα Χριστούγεννα, μία εβδομάδα το Πάσχα και δύο 15ήμερα το καλοκαίρι, ενώ όταν βρίσκεται στην Ελλάδα θα μπορεί να τα βλέπει για τρεις συνεχόμενες μέρες για δύο ώρες κάθε φορά, αν το επιτρέπει το ημερήσιο πρόγραμμά τους.

    Τζίνα Αλιμόνου
    Τζίνα Αλιμόνου

    Στα 34.500 ευρώ το μήνα που αποτελούν τη διατροφή περιλαμβάνουν: 8.000 ευρώ το μήνα για τη μεγάλη τους κόρη, 7.500 ευρώ για κάθε ένα από τα τρίδυμα και 4.000 ευρώ για την ίδια την Τζίνα Αλιμόνου, τα οποία θα λαμβάνει μέχρι να εκδικαστεί και να τελεσιδικήσει οριστικά η αγωγή διαζυγίου.

    Λίγο καιρό αργότερα η Τζίνα Αλιμόνου στη συνέντευξή της δήλωσε πως «Κέρδισα και τα τρία δικαστήρια που έγιναν, μετά από πάρα πολύ αγώνα, γιατί, όπως είναι γνωστό, δέχτηκα μία μεγάλη και άδικη επίθεση, όμως πιστεύω ότι για μία μητέρα που μεγαλώνει τέσσερα παιδιά υπάρχει κάτι νομοτελειακό που την προστατεύει στο τέλος».  Και έτσι για την Τζίνα Αλιμόνου φαίνεται η Θέμις, να συνάντησε την Νέμεση και ίσως και την Ειμαρμένη, σε ραντεβού νομοτελειακό!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τζίνα Αλιμόνου για Παύλο Βαρδινογιάννη: «Δεν μας δίνει ούτε ένα ευρώ»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Τζίνα Αλιμόνου αποκαλύπτει το παρασκήνιο του διαζυγίου της από τον Παύλο Βαρδινογιάννη (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τζίνα Αλιμόνου: Διατροφή 34.500 ευρώ το μήνα και να παραλαμβάνεται από την ίδια!



    ΣΧΟΛΙΑ