• LIFE&STYLE

    Αλεξία Ελένη Δαυίδ: Οι λάθος άντρες, ο «χορός» των εκατομμυρίων και η βίλα στους Πεταλιούς

    Αλεξία Ελένη Δαυίδ


    Η Αλεξία Ελένη Δαυίδ είναι μια γυναίκα, που δεν περνά απαρατήρητη. Η έμφυτη κομψότητά της και ο κοσμοπολίτικoς αέρας της την κατατάσσουν στις πιο ωραίες και classy γυναίκες της γενιάς της.

    Κυκλοφορεί στα καλύτερα σαλόνια και συναναστρέφεται σπουδαίες προσωπικότητες. Αν σε αυτά προστεθεί και το «βαρύ» της επώνυμο, μιλάμε για μια περίπτωση από τις λίγες. Λογικό είναι, λοιπόν, να έλκει το ενδιαφέρον του άλλου φύλου. Εδώ, ωστόσο, φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα.

    Διότι η κα Αλεξία Δαυίδ φέρεται να μην κάνει πάντα τις σωστές επιλογές συντρόφων. Όπως μας μετέφεραν άνθρωποι, που τη γνωρίζουν προσωπικά από την εφηβική ηλικία ακόμη, «η ρομαντική της φύση και η πίστη της στους ανθρώπους, στο καλό και στον έρωτα, κάποιες φορές την οδηγούν να επιλέγει άντρες, οι οποίοι τελικά την εκθέτουν και την προδίδουν, δίνοντας δικαιώματα στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο για κακόβουλα σχόλια».

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο mononews ότι η βαθύπλουτη κληρονόμος έπεσε θύμα του πρώτου της συζύγου (με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά), ο οποίος της απέσπασε το ποσό των δέκα (10) εκατ. ευρώ, με πρόσχημα επιχειρηματικές δραστηριότητες.

    Ο νυν σύζυγός της κατηγορείται από τη μητέρα της, Δήμητρα Δαυίδ, ότι εξαπάτησε την τελευταία, αποσπώντας της δώδεκα (12) εκατ. ευρώ για κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα.

    Αλεξία Δαυίδ: Οι λάθος άντρες και ο «χορός» εκατομμυρίων

    Η κα Αλεξία Ελένη Δαυίδ είναι κόρη του Ανδρέα Δαυίδ, που είχε διατελέσει για ένα διάστημα πρόεδρος της Coca Cola και έφυγε από τη ζωή το 2000.

    Ανήκει σε μια ακριβοθώρητη ελίτ. Ταξιδεύει συχνά με άκρα μυστικότητα και υπό ισχυρή προστασία στα σπουδαιότερα θέρετρα του πλανήτη και στην Ελλάδα, την οποία λατρεύει.

    Στο Διαδίκτυο δεν κυκλοφορούν φωτογραφίες της, πολύ, δε, περισσότερο στοιχεία για τις δραστηριότητές της – κάτι που δεν ισχύει για τον αδελφό της, τον εκκεντρικό επιχειρηματία Άλκη Δαυίδ.

    Κάποιος, λοιπόν, θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι σε οικογένειες με τέτοια οικονομικά μεγέθη, μικρή αξία έχουν αυτά τα χρηματικά ποσά. Δεν είναι, όμως, έτσι. Διότι πίσω από την απόσπαση αυτών των εκατομμυρίων, κρύβεται δόλος και είναι αυτό, ακριβώς, που φαίνεται να πειράζει περισσότερο την κα Αλεξία Δαυίδ…

    Στην τελευταία περίπτωση, δε, με τη δικαστική διαμάχη με τη μητέρα της, όπως αποκάλυψε το Mononews, οι «λάθος επιλογές συντρόφων», που φέρεται ότι κάνει η πλούσια κληρονόμος, είναι, ως φαίνεται, αυτές που οδηγούν ακόμη και σε διάσπαση των οικογενειακών δεσμών.

    Η διαμάχη για τη «βίλα Πικάσο»

    Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα του mononews, η κα Δήμητρα Δαυίδ κατηγορεί τον σύζυγο της κόρης της, Αλεξίας Ελένης, Dani Peretz (πρώην επικεφαλής της προσωπικής της ασφάλειας, με τον οποίο έχουν ένα παιδί)), ότι την εξαπάτησε, αποσπώντας της 12 εκατομμύρια ευρώ, με πρόσχημα ένα επιχειρηματικό σχέδιο.

    Στο δικόγραφο, που έχει καταθέσει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας η 82χρονη, δεν στρέφεται εναντίον της κόρης της, αναφέροντας ότι η τελευταία έχει άγνοια για τα όσα έπραξε ο σύζυγός της, καθώς εκείνος ουδέποτε την ενημέρωσε.

    Δεν είναι, ωστόσο, βέβαιο, ότι η κα Δήμητρα Δαυίδ θα συνεχίζει να υποστηρίζει αυτή την άποψη. Πηγές από το περιβάλλον της αναφέρουν ότι «θα επικαλεστεί νεώτερα στοιχεία, που συνέλεξε μετά την κατάθεση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων (τον περασμένο Απρίλιο), από τα οποία προκύπτει, όπως θα ισχυριστεί, ότι η κόρη της γνώριζε τα πάντα και είχε συμμετοχή στην εξαπάτησή της».

    Ειδικότερα η Δήμητρα Δαυίδ, στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που υπογράφει ο δικηγόρος της Θεμιστοκλής Ιωαν. Σοφός, κάνει εκτενή αναφορά σε οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κτηματική εταιρεία της κόρης της, Le Reve Estates, χαρακτηρίζοντάς την μειωμένης φερεγγυότητας.

    Άλκης Δαυίδ και η μητέρα του, Δήμητρα Δαυίδ

    Πιο συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι «έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εργαζομένους της, ανέλεγκτες φορολογικές χρήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ έλαβε επιστροφή ΦΠΑ 3.500.000 ευρώ άνευ ελέγχου με αντίστοιχες δηλώσεις, που υπέβαλε στο TAXIS».

    Η αιτούσα υποστηρίζει ότι, στην προσπάθεια ανάκαμψής της, έχει κινήσει τις διαδικασίες να πουλήσει τη μοναδικής ομορφιάς και αξίας έκταση στο μεγαλύτερο από τα νησάκια των Πεταλιών, τη Μεγαλόνησο.

    Πρόκειται για ακίνητο, που ανήκε στα παιδιά του διάσημου ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο, πριν περιέλθει το 2015 στην κατοχή της κας Αλεξίας Δαυίδ. Η αξία του ακινήτου, όπως αναφέρεται σε παλαιότερες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, είναι 13.657.721,21 ευρώ.

    Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της χήρας του Ανδρέα Δαυίδ θα συζητηθεί στις 11 Οκτωβρίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας, με την αιτούσα να έχει στο πλευρό της απλήρωτους εργαζόμενους και προμηθευτές εταιρειών.

    Η κλοπή, ο Κορρές και η πολυτελής ζωή

    Από μικρή ηλικία η κα Αλεξία Δαυίδ φαινόταν να τα έχει όλα, ζώντας μια ονειρεμένη ζωή σε ένα απολύτως προστατευμένο περιβάλλον. Φοίτησε στα καλύτερα σχολεία, σπούδασε στα καλύτερα Πανεπιστήμια, ταξίδευε παντού στον κόσμο και πολλά από τα καλοκαίρια της μέτραγε βουτιές και παγωτά στις Σπέτσες και σε άλλα ελληνικά νησιά.

    Στους «κλασικούς» προορισμούς της συγκαταλέγονται, πλέον, η Γενεύη, το Λονδίνο, η Κύπρος, η Κορσική, η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και, φυσικά, η Αθήνα.

    Μεγαλώνοντας απέκτησε τρία παιδιά, τα οποία λατρεύει και ασχολείται μαζί τους προσωπικά, ως γνήσια μαμά, ενώ δραστηριοποιείται στις οικογενειακές εταιρείες, κάνοντας κι εκείνη τα δικά της επιχειρηματικά ανοίγματα.

    Ένα παράδειγμα αποτελεί η μετοχική της παρουσία στην εταιρεία «Κορρές», που, όμως, έμελλε να ολοκληρωθεί μετά από επτά χρόνια και αφού είχε επενδύσει 9,5 εκατ. ευρώ, αλλά χωρίς να έχει το παραμικρό κέρδος.

    Επιπλέον η κα Αλεξία Δαυίδ είχε απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης τον Ιούλιο του 2017, όταν έπεσε θύμα κλοπής στη βίλα, που νοίκιαζε για τις θερινές διακοπές της ίδιας και της οικογένειάς της στο Grand Resort Lagonissi. Της πήραν από το χρηματοκιβώτιο κοσμήματα αξίας 1 εκατ. ευρώ και 35.000 ευρώ σε μετρητά, κάτω από άγνωστες συνθήκες.

    Για τη συγκεκριμένη υπόθεση πρώην σωματοφύλακάς της κινήθηκε νομικά εναντίον της, μετά την απόλυσή του από τα καθήκοντά του.

    Διαβάστε επίσης:

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Δαυίδ εναντίον Δαυίδ: Μητέρα κατά κόρης και γαμπρού για τη «βίλα Πικάσο» στους Πεταλιούς

    Η Ναυμαχία της Αρμάτας ξαναζωντανεύει – Εφοπλιστική μάχη για 800 τμ στις Σπέτσες



    ΣΧΟΛΙΑ