• Business

    «Άρωμα Ιταλίας» στον Άλιμο: Οι νέες business του ομίλου Φάις

    • Άννα Διανά
    Ο επιχειρηματίας Σάμι Φάις της Fais Group

    Ο επιχειρηματίας Σάμι Φάις


    Στο ισόγειο των κεντρικών γραφείων του ομίλου Φάις στην Λεωφόρο Ποσειδώνος στον Άλιμο στεγάζεται το νέο showroom της εταιρείας εξοπλισμού γυμναστηρίων Technogym.

    Σε ένα state of the art εκθεσιακό χώρο περίπου 800 τ.μ., ο όμιλος, έχει δημιουργήσει ένα experience center με εξειδικευμένο προσωπικό για την προώθηση των προϊόντων του ιταλικού οίκου.

    Επενδύσεις με το… βλέμμα στο Ελληνικό

    Η διοίκηση της ομίλου υπό τον Σάμι Φάις επενδύει περαιτέρω στην ιταλική μάρκα, την αντιπροσώπευση της οποίας έχει από το 2019, στοχεύοντας σε ενίσχυση του αποτυπώματός της στην εγχώρια αγορά. Αναμένει δε εκτόξευση των πωλήσεων με τη λειτουργία του Ελληνικού.

    Οι πωλήσεις της Tecnhogym σήμερα φτάνουν στα  4 εκατ. ευρώ με πηγές κοντά στη διοίκηση να εκτιμούν ότι με την ανάπτυξη της αγοράς του fitness και της ευεξίας αλλά και το boost από το Ελληνικό μπορεί σε λίγα χρόνια να φτάσουν και τα 10 εκατ. ευρώ.

    Το brand της Tecnnogym εντάσσεται στο χαρτοφυλάκιο της Unlimited Sport, η οποία με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό (2021) αύξησε τις πωλήσεις της κατά 49,6% ενισχύοντας όλα τα brands που αναπτύσσει.

    Ωστόσο, την μεγαλύτερη ώθηση στις πωλήσεις έδωσε η Under Armοur με αύξηση 45% στις χονδρικές πωλήσεις, 49% στις λιανικές πωλήσεις και συνεισφορά του e-shop.

    Η εταιρεία βελτίωσε και το μικτό της αποτέλεσμα στο 44,99%  από 39,07% την προηγούμενη χρονιά με αύξηση κερδών μετά φόρων (κατά 455%) στα 6,5 εκατ. ευρώ και EBITDA στα 9,6 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 112%. 

    Οι νέες συνεργασίες

    Στις νέες συνεργασίες του Fais Group, που αντιπροσωπεύει σήμερα 58 brands, έχει 110 καταστήματα απασχολώντας περισσότερους από 1200 εργαζόμενους εντάσσεται και η πρόσφατη αντιπροσώπευση της Levi’s στην Ελλάδα και στην Κύπρο. 

    Στο πλάνο ανάπτυξης εκτός  από τη διαχείριση των πελατών χονδρικής ο όμιλος αναπτύσσει και δίκτυο καταστημάτων λιανικής. Ηδη έχουν ανοίξει τις πύλες τους δύο καταστήματα, το πρώτο στην Ερυθραία σε έναν χώρο 350 τ.μ. και το δεύτερο στη Γλυφάδα. 

    Στις νέες συνεργασίες του ομίλου εντάσσεται και η είσοδος στον τομέα ναυλώσεων πολυτελών σκαφών πριν λίγους μήνες διαβλέποντας ένα παράθυρο ευκαιρίας σε μια αγορά που σήμερα αντιστοιχεί περίπου στο 20-25% της παγκόσμιας αγοράς ναυλώσεων κατά την καλοκαιρινή περίοδο. 

    Στην κατεύθυνση αυτή ο όμιλος ήδη έχει προχωρήσει σε συνεργασία με την Camper & Nicholsons International,  ηγέτιδαw δύναμη στην παγκόσμια αγορά, ιδρύοντας- μέσω κοινοπραξίας- το γραφείο της εταιρείας στην Αθήνα. 

    Διαβάστε επίσης: 

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Συνάντηση με τον Γ. Προκοπίου ζητούν οι 600 πρώην εργαζόμενοι

    Drewry: Μέσα σε ένα χρόνο υποχώρησαν οι ναύλοι των εμπορευματοκιβωτίων κατά 62,3%

    ___________­_______

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

    Ο χάρτης των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ