• LIFE&STYLE

    Αυτό είναι το πιο ισχυρό μοντέλο που έχει προωθήσει ποτέ η Mini

    • NewsRoom


    Έρχεται το νέο Mini John Cooper Works Cabrio. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με συναρπαστικές επιδόσεις και ενθουσιώδη χαρακτήρα, ξεχωριστά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, αλλά και στυλ John Cooper Works.

    Ο τετρακύλινδρος δίλιτρος κινητήρας που έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για μοντέλα John Cooper Works από την τρέχουσα γενιά κινητήρων με βάση την τεχνολογία TwinPower Turbo, διαθέτει συναρπαστικές επιδόσεις και απολαυστική χροιά ήχου λόγω της ιδιαίτερης σχεδίασης των εμβόλων, του υπερσυμπιεστή και του συστήματος εξαγωγής. Είναι ο ισχυρότερος κινητήρας της γκάμας Mini με 231hp (αύξηση ισχύος 20 hp συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο και 39 hp συγκριτικά με το νέο Cooper S Cabrio. Έχει μέγιστη ροπή 32,6 Kgrm και συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο στάνταρ, ή 6άρι σπορ κιβώτιο Steptronic, προαιρετικό. Η κατανάλωση στον ευρωπαϊκό μικτό κύκλο: 6,5 l/100 km (αυτόματο: 5.9 l/100 km) και οι εκπομπές CO2 στον ευρωπαϊκό μικτό κύκλο: 152 g/km (138 g/km).

    Η επιτάχυνση 0-100 είναι στα 6,5’’ (χειροκίνητο κιβώτιο) και η τελική ταχύτητα 242 χλμ/ώρα.

    MINICPR05

    Η μετάδοση ισχύος γίνεται στους εμπρός τροχούς, ενώ η τεχνολογία ανάρτησης είναι υψηλής ποιότητας με σετάρισμα προσαρμοσμένο τέλεια στην αυτοκινητιστική φιλοσοφία και τα χαρακτηριστικά επιδόσεων του κινητήρα. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει σπορ σύστημα φρένων Brembo, ζάντες ελαφρού κράματος 17-ιντσών John Cooper Works Track Spoke silver και σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης ανάλογη της ταχύτητας Servotronic. Προαιρετικά διατίθεται Dynamic Damper Control, Dynamic Stability Control (DSC) στάνταρ με DTC (Dynamic Traction Control), EDLC (Electronic Differential Lock Control) και Performance Control.

    Η σχεδίαση εστιάζεται στην επιμηκυμένη σιλουέτα, τις δυναμικές ανάγλυφες επιφάνειες και τη βελτιστοποιημένη αεροδυναμική φιλοσοφία John Cooper Works. Μεγάλοι αεραγωγοί ψύξης στην εμπρός ποδιά καταλαμβάνουν το χώρο όπου βρίσκονται τα φώτα στάθμευσης και οι προβολείς ομίχλης στο Cabrio. Ειδικά σχεδιασμένα μαρσπιέ και πίσω ποδιά, προβολείς LED με λευκά φλας και πίσω φώτα LED στάνταρ. Μάσκα, πλαϊνά «φινιστρίνια» και πίσω πόρτα με το λογότυπο John Cooper Works. Προαιρετική εξωτερική απόχρωση Rebel Green που διατίθεται αποκλειστικά για μοντέλα John Cooper Works.

    MINICPR03

    Η νέα υφασμάτινη οροφή, είναι πλήρως ηλεκτρική με εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία για πρώτη φορά. Το αυτόματο άνοιγμα και κλείσιμο του soft top με το πάτημα ενός μπουτόν ολοκληρώνεται σε 18 δευτερόλεπτα ακόμα και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με ταχύτητες έως 30km/h.

    Οι διαστάσεις, μεταξόνιο και μετατρόχιο είναι αισθητά μεγαλύτερα από του προηγούμενου μοντέλου, κάτι που μεταφράζεται σε μεγαλύτερους χώρους για τους 4 επιβάτες. Αυξημένος είναι και ο χώρος αποσκευών με χωρητικότητα που φτάνει τα 215 λτ με την οροφή κλειστή και τα 160 λτ με την οροφή ανοιχτή. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει αναδιπλούμενη, διαιρούμενη πλάτη, διευρυμένο άνοιγμα για μεταφορά φορτίων και λειτουργία Easy Load.

    MINICPR04

    Το υψηλής ποιότητας εσωτερικό αποπνέει περιβάλλον premium ποιότητας, μοντέρνα φιλοσοφία απεικόνισης και λειτουργιών της τελευταίας γενιάς Mini και σπορ cockpit, τυπικό χαρακτηριστικό των μοντέλων John Cooper Works. Ένα πλήρως ενσωματωμένο rollbar υπάρχει πίσω από τα πίσω καθίσματα. Τα σπορ καθίσματα JCW σε Dinamica/fabric Carbon Black με ενσωματωμένα προσκέφαλα, οι λωρίδες μαρσπιέ JCW, το δερμάτινο τιμόνι JCW με μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών και χειριστήρια αλλαγών στο τιμόνι (shift paddles) σε συνδυασμό με 6τάχυτο σπορ κιβώτιο Steptronic, είναι μερικά μόνο από τε ξεχωριστά χαρακτηριστικά του Mini Cabrio JCW, ενώ ο επιλογέας ταχυτήτων, οι οθόνες του cockpit, το πλαίσιο κεντρικού οργάνου, τα πεντάλ και το foot rest του οδηγού, είναι από ανοξείδωτο ατσάλι.MINICPR06

    Πλήρης είναι και ο στάνταρ εξοπλισμός ασφάλειας με εμπρόσθιους αερόσακους, αερόσακους προστασίας κεφαλής/θώρακα ενσωματωμένους στις πλάτες των καθισμάτων, αυτόματες ζώνες ασφαλείας 3 σημείων και όλα τα καθίσματα, βάσεις παιδικών καθισμάτων ISOFIX στο κάθισμα του συνοδηγού και πίσω, ένδειξη πίεσης ελαστικών και μερικώς ενεργό καπό κινητήρα για βέλτιστη προστασία των πεζών.

    Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει soft top με πλήρως αυτόματη λειτουργία, AC, Mini Driving Modes, Radio Mini Boost με AUX-IN και θύρα USB, καθώς και Park Distance Control.

    Εντυπωσιακός είναι και ο προαιρετικός εξοπλισμός και τα αξεσουάρ βελτίωσης (tuning) JCW. Προαιρετικό Mini Head-Up Display με ειδικό περιεχόμενο οθόνης JCW, Mini Driving Assistant, Parking Assistant, κάμερα οπισθοπορείας, 2-ζωνικός αυτόματος κλιματισμός με Cabrio mode, Always Open Timer με νέο περιεχόμενο οθόνης, νέος, ελαφρύτερος εκτροπέας αέρα με απλούστερη τοποθέτηση, Comfort Access, αισθητήρας βροχής με αυτόματο έλεγχο φώτων πορείας: Mini Excitement Package που περιλαμβάνει προβολή λογοτύπου Mini από τον εξωτερικό καθρέπτη στο έδαφος μπροστά από την πόρτα του οδηγού.

    MINICPR02

    Επιπλέον το σύστημα πλοήγησης και το πακέτο εξοπλισμού Wired περιλαμβάνει σύστημα πλοήγησης Professional με Mini Touch Controller και προεγκατάσταση κινητού τηλεφώνου Bluetooth. Τα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών σε Chili Red, οι ζάντες αλουμινίου 18-ιντσών JCW δίχρωμες CupSpoke και οι ρίγες καπό JCW, ολοκληρώνουν μια άκρως εντυπωσιακή έως extreme εμφάνιση.

    Φυσικά δεν λείπει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας Mini Connected, με πάντα ενημερωμένη λίστα εφαρμογών για ενσωμάτωση μέσω smartphone και αποκλειστικές λειτουργίες όπως Mini Streetwise, online αναζήτηση, όργανα σπορ και Force Meter, Mini Connected XL Journey Mate με ραντάρ κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και λειτουργία προειδοποίησης βροχής.

    Τεχνικά χαρακτηριστικά

    4-κύλινδρος βενζινοκινητήρας με τεχνολογία TwinPower Turbo (υπερσυμπίεση, άμεσος ψεκασμός, πλήρως μεταβλητός έλεγχος βαλβίδων, μεταβλητός έλεγχος εκκεντροφόρων)
    Κυβισμός: 1998 cc, ισχύς: 231 hp/5 200 – 6 000 rpm,
    Ροπή: 32,6 Κgrm/1 250 – 4 800 rpm,
    Eπιτάχυνση (0–100 km/h): 6,6 δευτ. (αυτόματο: 6.5 δευτ.),
    Tελική ταχύτητα: 242 km/h (240 km/h),
    Mέση κατανάλωση: 6,5 (5,9 lit)/100 km,
    Εκπομπές CO2 : 152 g/km (138 g/km), πρότυπο εκπομπών ρύπων: EU6
    Διαστάσεις: 3874Χ1 727Χ1 415 mm
    Μεταξόνιο: 2 495 mm



    ΣΧΟΛΙΑ