• LIFE&STYLE

    Αυτή είναι η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο σύμφωνα με την Χρυσή Τομή των αρχαίων Ελλήνων

    • NewsRoom


    Την Μπέλα Χαντίντ «έστεψε» ως την ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Τζούλιαν Ντε Σίλβα, σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνικές χαρτογράφησης προσώπου που χρησιμοποιούν την «Χρυσή Τομή» της ομορφιάς.

    Η Χρυσή Τομή ήταν μια μαθηματική αναλογία που επινοήθηκε από τους Έλληνες («άκρος και μέσος λόγος» σύμφωνα με τον Ευκλείδη) σε μια προσπάθεια μέτρησης της αρμονίας.

    Η Χρυσή Τομή μπορεί να εφαρμοστεί σε οτιδήποτε και χρησιμοποιήθηκε από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι για το τέλειο ανθρώπινο σώμα στο διάσημο έργο του, τον «Άνθρωπο του Βιτρούβιου». Η προϋπόθεση πίσω από αυτό είναι ότι όσο πιο κοντά είναι οι αναλογίες ενός προσώπου ή σώματος στον αριθμό 1,618, τόσο πιο όμορφο είναι κάτι.

    Το 23χρονο μοντέλο, Μπέλα Χάντιντ είναι κατά 94,35% «ακριβής» ως προς την Χρυσή Τομή της ομορφιάς, που μετρά την φυσική τελειότητα.

    Τα μάτια, τα φρύδια, η μύτη, τα χείλη, το πηγούνι, η γνάθος και το σχήμα του προσώπου της μετρήθηκαν και πλησίαζαν σε αυτό που θεωρούσαν τέλειο οι αρχαίοι Έλληνες.

     

    Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια Μπιγιονσέ, με 92,44%, την τρίτη η Άμπερ Χερντ με 91,85% και την τέταρτη η Αριάνα Γκράντε με 91,81%.

    Η Κέιτ Μος βρέθηκε στην 6η θέση με 91,05%, πολύ πιο μπροστά από την αντίπαλό της, και επίσης διάσημο μοντέλο, 27χρονη Κάρα Ντελεβίν, που βρέθηκε στην 10η θέση, με ποσοστό 89,99%.

    Μπιγιόνσε, Αριάνα Γκράντε, Άμπερ Χερντ

    Ο Δρ. Ντε Σίλβα, ο οποίος διευθύνει το Κέντρο Προηγμένης Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου στο Λονδίνο, δήλωσε: «Η Μπέλα Χαντίντ ήταν σαφής νικήτρια μετά την μέτρηση όλων των στοιχείων του προσώπου της για την φυσική τελειότητα. Έχει την υψηλότερη βαθμολογία για το πηγούνι της, το οποίο με ποσοστό 99,7% απέχει μόλις 0.3% από το τέλειο σχήμα. Η Μπέλα Χαντίντ έρχεται όμως δεύτερη πίσω από την Σκάρλετ Γιόχανσον για την θέση των ματιών της. Η Μπιγιονσέ έρχεται δεύτερη, σημειώνοντας το καλύτερο ποσοστό για το σχήμα του προσώπου της (99,6%) και έχει επίσης πολύ υψηλά αποτελέσματα για τα μάτια, την περιοχή των φρυδιών και τα χείλη».

    Ο ίδιος προσθέτει: «Αυτές οι ολοκαίνουριες τεχνικές χαρτογράφησης μας επιτρέπουν να λύσουμε μερικά από τα μυστήρια του τι είναι αυτό που κάνει κάποιον φυσικά όμορφο και η τεχνολογία είναι χρήσιμη κατά τον προγραμματισμό μιας χειρουργικής επέμβασης ασθενών».



    ΣΧΟΛΙΑ